ΝΙΚΟΣ ΒΕΝΕΤΑΚΗΣ | ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ
Μουσική Αποστόλης Αρμάγος, Στίχοι Μάρκος Κρητικός

Τρίτη 12 Απριλίου
Σταυρός Του Νότου (club)
Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος

ώρα προσέλευσης: 21.30

εισιτήριο: 10 ευρώ (συμπεριλαμβάνει μπύρα ή κρασί)

Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΟΡΕΙΑ είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική εμφάνιση του Νίκου Βενετάκη, τραγουδιστή και λαουτιέρη.

Η ζεστασιά της ερμηνείας του και η ορμή της ευθύτητάς του συγκίνησε τους δημιουργούς Αποστόλη Αρμάγο και Μάρκο Κρητικό που έγραψαν γι’ αυτόν 10 τραγούδια. Τραγούδια της εξομολόγησης, τραγούδια της χαράς, τραγούδια της απώλειας. Με τη φωνή του Νίκου βρήκαν σώμα και ψυχή. Γίναν κάλεσμα σε χορό, γίναν άδεια αγκαλιά, γίναν ανάσα μεθυσμένη. Γίναν ο προ αιώνων έρως. Το προσωπικό έγινε παρέα και δίνει χέρι στο άγνωστο να το κάνει ταίρι.

Ο ήχος χειροποίητος. Νότιες συχνότητες.
Μουσικοί εξαιρετικοί. Artwork ευαίσθητης αισθητικής.
Συμμετέχει η Ξένια Ροδοθεάτου σε ένα τραγούδι μαζί με το Νίκο Βενετάκη.

Η παρουσίαση του δίσκου θα γίνει στο club του Σταυρού του Νότου, την Τρίτη 12 Απριλίου 2016.

Φιλική συμμετοχή: Θοδωρής Κοτονιάς, Καίτη Κουλλιά, Ξένια Ροδοθεάτου.
Παίζουν: Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: κιθάρα - λάφτα - μπουζούκι, Ανδρέας Αρβανίτης: κρητική λύρα, Αντωνία Τσολάκη: μπάσο, Αντρέας Νικόλης: κρουστά, Aγγέλικα Παπανικολάου: ακορντεόν - πιάνο, Γεωργία Μαρίνη: βιολί, Νίκος Γεωργουσάκης: κιθάρα - τραγούδι, Θανάσης Μάκος: κρουστά

Το cd κυκλοφορεί από την εταιρία Μικρός Ήρως.

Σημείωμα του επιμελητή

Το προξενειό το έκανε η Καίτη Κουλλιά. Με κάλεσε με ζέση σε μιά εμφάνισή της για να ακούσω όχι εκείνη αλλά το Νίκο Βενετάκη. Δεν τα κατάφερα αλλά μου κίνησε το ενδιαφέρον η επιμονή της Καίτης. Έκτοτε τον παρακολουθούσα την μια σε ταβέρνάκια, την άλλη στη Στέγη των Γραμμάτων.

Ύστερα ήρθε η Ξένια και μου έκανε τις συστάσεις και γνώρισα τον Αποστόλη. Μου έδωσε το πρώτο δείγμα της δουλειάς. Στην αρχή ήμουν αυστηρός αλλά σιγά σιγά με παρέσυραν και άφησα το χαρτί και το μολύβι, τις σκέψεις αν τα έξοδα βγαίνουν ή δεν βγαίνουν και μπήκα στην παρέα. Τους πήγα στον Ξάδελφο Νίκο στο Soundflakes. Είπαμε να βιαστούμε αλλά ο χρόνος έπαιξε με το γούστο μας και παρασυρθήκαμε απ΄ το καλό και το καλύτερο, απ’ το ωραίο και το ωραιότερο. Να ‘μαστε λοιπόν έτοιμοι και ικανοποιημένοι. Με ένα στρόγγυλο δίσκο για ακρόαση.

Άγγελος Σφακιανάκης

{youtube}Fm9STHogqpY{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured