Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 και ώρα 20:00, στον Κινηματογράφο Αχίλλειο, εμφανίζονται οι V.I.A. από τη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια του ετήσιου κύκλου εκδηλώσεων πειραματικής μουσικής «Αιχμές».

Οι «Αιχμές» διοργανώνονται από την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-Δη.Πε.Θε. του Δήμου Βόλου (μέσω του Δημοτικού Ωδείου) και διευθύνονται καλλιτεχνικά από τον Ανδρέα Μιμαίο και τον Κωστή Δρυγιανάκη

Οι V.I.A. είναι το συλλογικό μουσικό όχημα των μελών της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας Granny. Συμμετέχουν σ’ αυτό οι Σάββας Μεταξάς, Σπύρος Εμμανουηλίδης, Βασίλης Λιόλιος και Άρης Γκιάτας.

Χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο ηλεκτρονικά μέσα, όπως modular («αρθρωτούς») και αναλογικούς συνθετητές και τεχνικές no-input («χωρίς είσοδο») αλλά και ηχογραφήσεις πεδίου, δημιουργώντας έντονες ηχητικές καταστάσεις που κινούνται διαρκώς ανάμεσα στην ησυχία και τον θόρυβο.

Η δισκογραφική εταιρεία Granny έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, όπου και δραστηριοποιείται από το 2009. Χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, έχει σαν στόχο της την έκδοση και ανάδειξη ηχητικών έργων, τα οποία συχνά συνδιαλέγονται με εικόνες και άλλα οπτικά μέσα, κινούμενη στο φάσμα από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και το θόρυβο μέχρι την ηλεκτροακουστική σύνθεση και τη σύγχρονη electronica, και προβάλλοντας έργα μουσικών της εγχώριας πειραματικής σκηνής και του εξωτερικού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να βρει ο αναγνώστης στο δικτυακό τόπο http://www.grannyrecords.org/ 

Η συναυλία θα συμπληρωθεί από ένα εργαστήριο, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου ώρα 12:00. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου, Μεταμορφώσεως 1, τηλ 2421039594, μέχρι το Σάββατο 9 Απριλίου.

Η είσοδος για το κοινό στη συναυλία είναι 2 ευρώ, ενώ στο εργαστήριο είναι δωρεάν.

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured