Δελτίο Τύπου

kid_galax

2 καλλιτέχνες, 2 δισκογραφικές, 2 πόλεις, 1 χώρος. Κάπως έτσι θα μπορούσε να αρχίζει αυτό το δελτίο τύπου. Και έτσι αρχίζει! ΧΑ! 2 μουσικοί που ηχητικά οδεύουν σε διαφορετικούς δρόμους, αλλά η πρόθεσή τους παραμένει η ίδια: ειλικρινής και καλή μουσική. Με αυτό το πρόσχημα θα μοιραστούν τη σκηνή του six d.o.g.s, λίγο μετά την κυκλοφορία των full length album τους.


Kid Flicks

O Kid Flicks γεννήθηκε στη Λευκάδα πριν από 23 χρόνια.  H αυτοδίδακτη σχέση του με τη μουσική ξεκινά στα χρόνια του γυμνασίου.  Κατά καιρούς είχε συμμετάσχει σε κάποια μουσικά σχήματα, μέχρι που το Δεκέμβρη του 2006 αποφάσισε να αρχίσει να γράφει μόνος του μουσική, χωρίς να έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του, εκτός από το όνομα "Flight36-B".

Στις αρχές του 2011 αποχαιρετά το "Flight36-B" (κυρίως επειδή δεν του ταιριάζει απόλυτα, ήταν περίπλοκο και οι περισσότεροι το έγραφαν λάθος) και μετονομάζεται σε "Κid Flicks", ένα nickname που χρησιμοποιούσε ήδη για τις εικονογραφήσεις και τις εικαστικές του δουλειές, ως απόφοιτος graphic design.

Η μουσική του είναι εντός και εκτός των ορίων της pop μουσικής.  Χρησιμοποιεί κιθάρες, μπάσο, μαντολίνο, synths, κρουστά, found sounds, effects, samples και τη φωνή του, πολλές φορές με τέτοιο τρόπο που δεν είναι εύκολο κανείς να τα ξεχωρίσει.


Το “Hearts Of Gold” γράφτηκε από το 2008 έως το 2010 μέσα από πειραματισμούς, πρόβες, εγγραφές, δοκιμές, αλλαγές και είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από τον δημιουργό του: μουσική, στίχοι, μουσικά όργανα, τραγούδι, ηχογραφήσεις, μίξεις, artwork. Κι όμως είναι ηχητικά και εικαστικά τόσο πολύχρωμο και τόσο διαφορετικό από κομμάτι σε κομμάτι που θα νόμιζε κανείς ότι έχει επιστρατευθεί μια ολόκληρη ομάδα για την παραγωγή του. Το “Hearts Of Gold” είναι ένας δίσκος που οπωσδήποτε πρέπει να ακούγεται όσο πιο δυνατά γίνεται, ιδανικά ίσως με ακουστικά και ίσως σε κάποιο νησί.  Κυκλοφορεί από την Inner Ear, σε συλλεκτική έκδοση βινυλίου που περιέχει και το περιεχόμενο του album σε cd.

Kid Galax

Ο Kid Galax (Δημήτρης “Jimo” Πολιούδης) ζει στη Θεσσαλονίκη όπου περνά τις περισσότερες μέρες παίζοντας κιθάρα και γράφοντας μουσική. Διαπαιδαγωγημένος από το νεορομαντισμό των ‘80s και το ερμηνευτικό ντελίριο του Morrissey, φορτισμένος από τα συναισθηματικά ξεσπάσματα της grunge των '90s και το διακριτικό μελοδραματισμό της σκανδιναβικής indie-pop των '00s, διαμόρφωσε το δικό του αναγνωρίσιμο ερμηνευτικό και συνθετικό στυλ. Διατηρώντας πολυάριθμα side-project παράλληλα με τη σόλο πορεία του, συμμετείχε ερμηνευτικά και στιχουργικά στα δύο επιτυχημένα άλμπουμ του Monsieur Minimal (“Lollipop”-Sound of Everything, 2008, “Pasta Flora”-S.o.E., 2010), με τον οποίο έχει μοιραστεί στο παρελθόν πολλές φορές τη σκηνή. Με μια ήδη ισχυρή παρουσία στη διαδικτυακή κοινότητα και τα τοπικά μουσικά μέσα, το ντεμπούτο του άλμπουμ “Lullabites” που κυκλοφορεί από την Break Even, αποτελεί την πλέον σημαντική κυκλοφορία της νέας ελληνικής indie σκηνής.

Τα 13 τραγούδια του “Lullabites” -10 αγγλόφωνα και 3 ελληνόφωνα- όλα γραμμένα από τον Kid Galax ηχογραφήθηκαν στο Studio 45 της Θεσσαλονίκης, με παραγωγό τον Άρη Καρακάση και μια ομάδα από εξαιρετικούς session μουσικούς: Βασίλης Μπαχαρίδης (drums), Τάσος Τατάρογλου (τρομπέτα), Μάγδα Παπαδοπούλου (πιάνο), Minor Boy (ακορντενόν), Λάζαρος Γουναρίδης (μπάσο).


Από το “Lullabites” έχει ήδη ξεχωρίσει το “Babylon”, ως άτυπο single του δίσκου, ενώ το πρώτο επίσημο video-clip για το τραγούδι “Dear Diary” σε σκηνοθεσία Κυριάκου Νοχουτίδη (nohoot), αρίθμησε 1000 views στο youtube από την πρώτη ημέρα της ανάρτησής του.

Αυτό το διάστημα ο Kid Galax και η μπάντα του προετοιμάζονται για μια σειρά από συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. To “Lullabites” κυκλοφορεί σε CD από την Break Even και είναι επίσης διαθέσιμο μέσω iTunes.


Περισσότερες πληροφορίες:

six d.o.g.s
Αβραμιώτου  6-8
Μοναστηράκι
Αθήνα
T: +30 210 3210510
W: http://sixdogs.gr  
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured