Πριν από λίγες μέρες βρεθήκαμε στον πυρετό της ανασκόπησης του 2023, μαζεύοντας όλες τις τηλεοπτικές παραγωγές που ξεχώρισαν τη χρονιά που μας πέρασε και που ευθύνονται για όλες εκείνες τις φορές που το «ακόμα ένα επεισόδιο» έθεσε σε ρίσκο την καριέρα μας (ή την εξεταστική, αν είστε από τους τυχερούς που σπουδάζετε ακόμα). Και πριν καλά καλά τσεκάρετε ό,τι δεν προλάβατε από το 2023, εδώ στο Avopolis σας μαζέψαμε και 16 σειρές που περιμένουμε όσο τίποτα για το 2024, για να μην πείτε ότι δεν σας προειδοποιήσαμε!

True Detective: Night Country (14 Ιανουαρίου)

Η αντίστροφη μέτρηση φτάνει σε λίγες μόλις ώρες στο τέλος της και ο Γενάρης θα μας βρει να καιγόμαστε με το νέο κεφάλαιο του True Detective με τίτλο Night Country. Σε αυτό, η Jodie Foster θα πραγματοποιήσει το απόλυτο τηλεοπτικό comeback ενσαρκώνοντας την ντετέκτιβ Liz Danvers και η ίδια θα κληθεί να ερευνήσει μια ιδιαίτερα περίεργη υπόθεση δολοφονιών στην παγωμένη Αλάσκα. Στο πλευρό της η ιθαγενής επαγγελματίας πυγμάχος Kali Reis, στον πρώτο ρόλο της καριέρας της.

Masters of the Air (26 Ιανουαρίου)

Ακόμα κι αν οι πολεμικές παραγωγές δεν είναι το φόρτε σας, οι Austin Butler, Callum Turner, Barry Keoghan και Ncuti Gatwa θα σας βάλουν σίγουρα να δείτε στο τέλος του μήνα το επικείμενο Masters of the Air του Apple TV, μια miniseries με φόντο τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αντικείμενο εδώ είναι το 100th Bomb Group της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που έγινε γνωστό για τις ηρωικές αποστολές του. Και στην παραγωγή θα δείτε τα ονόματα-εγγύηση των Steven Spielberg και Tom Hanks.

Expats (26 Ιανουαρίου)

Δια χειρός της Κινεζο-Αμερικανίδας σκηνοθέτριας του The Farewell, Lulu Wang, το Expats είναι η νέα παραγωγή του Prime Video με πρωταγωνιστές τους Nicole Kidman και Jack Huston. Και σε αυτήν αναμένεται να παρακολουθήσουμε τη ζωή τους ως expats που ζουν στο Hong Kong, όσο οι ερωτικές σχέσεις, οι φιλίες και κάθε άλλο στοιχείο της καθημερινότητάς τους λαμβάνουν χαρακτήρα προσωρινότητας, σαν την παραμονή τους στην πόλη.  

Feud: Capote vs. The Swans (31 Ιανουαρίου)

Το μακρινό 1975, ο Truman Capote δημοσίευσε στο φημισμένο Esquire μια ιστορία που προχωρούσε σε πιπεράτες αποκαλύψεις για μια σειρά από πρόσωπα της τότε high-society. Αρκετά χρόνια μετά, το υλικό αυτό αναλαμβάνει να μετατρέψει σε σειρά ο απόλυτος master του είδους, Ryan Murphy, φέρνοντάς μας μέσα στον βαθύ χειμώνα το Capote vs. The Swans, ως δεύτερο κεφάλαιο της φημισμένης ανθολογίας Feud. Yummy!

https://youtu.be/YabKNs66eeg

Mr. and Mrs. Smith (2 Φεβρουαρίου)

Σχεδόν δύο δεκαετίες πέρασαν από τότε που είδαμε στη μεγάλη οθόνη το Mr. and Mrs. Smith των Brad Pitt και Angelina Jolie και το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για να δούμε το πολυαναμενόμενο remake του, δια χειρός Donald Glover και με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Και μπορεί να μην δούμε τελικά τη Phoebe Waller-Bridge στο πλευρό του (λόγω δημιουργικών διαφωνιών), έχουμε όμως την αγωνία να δούμε αν η αντικαταστάτριά της, Maya Erskine, θα τα καταφέρει.

The New Look (14 Φεβρουαρίου)

Η πολυτάραχη και άκρως ενδιαφέρουσα ζωή του Christian Dior μεταφέρεται στη μικρή οθόνη, με τον Ben Mendelsohn να ενσαρκώνει τον εμβληματικό σχεδιαστή μόδας που όρισε μεταπολεμικά τον τρόπο με τον οποίο ντυνόταν (και ντύνεται ακόμα) ολόκληρος ο πλανήτης. Την Coco Chanel ερμηνεύει η Juliette Binoche, με την Glenn Close να συμμετέχει ως Carmel Snow και τη Maisie Williams ως Catherine Dior.

Avatar: The Last Airbender (22 Φεβρουαρίου)

Κάθε millennial που μεγάλωσε με Nickelodeon θα ψηθεί για την τηλεοπτική διασκευή του Netflix στο animation Avatar: The Last Airbender, της anime-inspired σειράς κινουμένων σχεδίων που έκανε πρεμιέρα το μακρινό πια 2005. Μένει μόνο να δούμε αν θα είναι και καλύτερη από την προηγούμενη live-action διασκευή του M. Night Shyamalan από το 2010.

Shōgun (27 Φεβρουαρίου)

Hiroyuki Sanada σε παραγωγή Disney+ με σαμουράι του 17ου αιώνα, say no more, we ‘re in!

The Regime (3 Μαρτίου)

To Succession τέλειωσε και μερικοί ακόμα δεν μπορούν να το χωνέψουν, για καλή μας τύχη όμως το Regime του ΗΒΟ υπόσχεται το ίδιο έντονα power dynamics rollercoasters με αυτά της οικογένειας Roy. Αλλά και τους αγαπημένους Kate Winslet και Hugh Grant με φόντο ένα φανταστικό απολυταρχικό καθεστώς σε ευρωπαϊκό έδαφος.

3 Body Problem (21 Μαρτίου)

Βασισμένο στο ομώνυμο και άκρως επιτυχημένο μυθιστόρημα του Liu Cixin, το 3 Body Problem έρχεται στο Netflix ως η απόλυτη sci-fi τηλεοπτική πρόταση της σεζόν, δια χειρός των δημιουργών του Game of Thrones, David Benioff και D.B. Weiss. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει…

Fallout (12 Απριλίου)

Αν λατρέψατε το video game του The Last of Us από το ΗΒΟ, τότε το Fallout έρχεται ως φυσική συνέχεια στην τηλεοπτική watchlist της χρονιάς. Και πρόκειται ξανά για μια post-apocalyptic ιστορία, με τη Lisa Joy του Westworld και τον Jonathan Nolan να βρίσκονται πίσω από την παραγωγή, με πρωταγωνίστρια την Ella Purnell.

House of the Dragon Season 2 (TBA)

Το καλοκαίρι του 2024 θα δούμε φυσικά και την πολυαναμενόμενη συνέχεια του House of the Dragon, επιστρέφοντας ξανά στον θαυμαστό κόσμο του Westeros με ακόμη περισσότερους δράκους, (όπως τουλάχιστον υπόσχονται οι δημιουργοί του).

The Sympathizer (TBA)

Τον Robert Downey Jr. σε πολλαπλούς ρόλους και σε σκηνοθεσία του θρυλικού Park Chan-wook πρόκειται να δούμε κάποια στιγμή μέσα στο 2024 στο πολυαναμενόμενο Sympathizer, με τη σειρά να συζητιέται ίσως περισσότερο από κάθε άλλη παραγωγή της χρονιάς. Αυτή είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Viet Thanh Nguyen (που έχει βραβευθεί μάλιστα με Pulitzer) και κεντρικό της πρόσωπο είναι ένας κατάσκοπος που κοντά στο τέλος του πολέμου του Βιετνάμ βρίσκεται σε αποστολή ως μέρος του στρατού του.

The Penguin (TBA)

Από το superhero περιεχόμενο που αναμένουμε με λαχτάρα το 2024 δεν θα μπορούσε να λείπει ο Penguin από το Batman-verse του Matt Reeves, που χαρίζει επιτέλους στον Colin Farrell την spinoff σειρά που του αξίζει. Δεν ξέρουμε ακριβώς πότε, αλλά με βεβαιότητα θα binge-άρουμε με πάθος.

The Boys Season 4 (TBA)

Superhero περιεχόμενο είπαμε και το ίδιο ισχύει και για το αγαπημένο The Boys, που θα επιστρέψει με την τέταρτη σεζόν του κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά.

The Bear: Season 3 (TBA)

Τα social media δεν σταματούν να φωνάζουν «Yes chef!» από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η καμπάνια εσωρούχων του Calvin Klein με πρωταγωνιστή τον Jeremy Allen White, αλλά επειδή αυτή ΔΕΝ είναι μια fashion related ιστοσελίδα, κρατήστε απλώς ότι η τρίτη σεζόν του The Bear θα κάνει πρεμιέρα κάποια στιγμή προς το τέλος του 2024. Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για να αναφωνήσουμε «yes chef»!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured