Ο Νεοζηλανδός Dion Lunadon έκανε τα πρώτα του βήματα στη μπάντα των Nothing at All! για να περάσει στη συνέχεια από τους θρυλικούς για τη garage σκηνή της χώρας, The D4, αλλά και τους True Lovers μέσα από διάφορες δισκογραφικές δουλειές τους. Η αναγνώριση ήρθε όμως από το αγαπημένο noise σχήμα των Νεοϋορκέζων A Place to Bury Strangers, παίζοντας μπάσο σε εκείνους από το Worship του 2012, μέχρι και το Pinned του 2018 και συνεχίζοντας τις εμφανίσεις μαζί τους μέχρι το 2020. Τότε ήταν που θα έπαιρνε απόφαση να αποδεσμευτεί από το συγκρότημα, δίνοντας βάση στις δικές του μουσικές συνθέσεις ως solo καλλιτέχνης με τη συνοδευτική μπάντα του, με την οποία είχε προλάβει να κυκλοφορήσει το 2017 το ομώνυμο ντεμπούτο του.

 Έτσι, έχοντας επισκεφθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν τη χώρα μας στα πλαίσια των εκκωφαντικών εμφανίσεων των APTBS, αυτή τη φορά ο Dion Lunadon εμφανίστηκε στη σκοτεινή – μα πάντα φιλόξενη και οικεία – Death Disco, δίχως τα δεσμά της πρώτης του μπάντας, αλλά παίζοντας τα riffs του με τις δικές του, πραγματικές αλυσίδες και περίσσιο στυλ. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

 Λίγο πριν από τις 22:00, το trio των Bone Rave άνοιξε τη συναυλία του Lunadon, ανεβαίνοντας στο stage με αυτοπεποίθηση και μπόλικη όρεξη, φέρνοντας από τη Θεσσαλονίκη τη DIY πνοή του και έναν ήχο που συνδυάζει ψυχεδελικά, garage και noise στοιχεία με γνήσιο rock ‘n’ roll. Παρουσιάζοντας δουλειές τους από τα τρία EPs που έχουν κυκλοφορήσει από το 2017 όταν και σχηματίστηκαν, δηλαδή τα Four Elements, From the Caves of Tomorrow και Feral Songs, μαζί με το full length album τους, Virgin's Milk, το συγκρότημα ζέστανε το κοινό – παρά το γεγονός ότι αυτό ομολογουμένως άργησε να φτάσει στο venue λόγω της ημέρας (για τους αναγνώστες του μέλλοντος: ήταν Τσικνοπέμπτη) – και δημιουργώντας μια όμορφη ατμόσφαιρα ευφορίας.

bonrave1

bonrave2 

bonrave3

bonravevertical

Μία περίπου ώρα μετά, ο Dion Lunadon και η τριμελής μπάντα του εμφανίστηκαν στη σκηνή της Death Disco, ξεκινώντας γκαζωμένοι το set τους και με το κοινό να ανταποκρίνεται εξαρχής. Έχοντας περάσει από την garage στη noise για να συνδράμει ως μπασίστας στους A Place To Bury Strangers, ο Lunadon ήταν εμφανές ότι με τη solo στροφή του αναζητούσε να ξαναγυρίσει στα παλιά μουσικά μονοπάτια του, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν επιθυμεί πια να έχει σχέση με έναν πιο σκληρό ήχο. Και έτσι έκανε, παρουσιάζοντας το βράδυ της Πέμπτης υλικό από όλες τις προηγούμενες δουλειές του, από το Dion Lunadon του 2017, στο πρόσφατο Beyond Everything του 2022, αλλά και το Schreien EP του 2020, με το οποίο και σχηματίστηκε ουσιαστικά η μπάντα που τον συνοδεύει στα live και τις ηχογραφήσεις του σήμερα.

 Κάνοντας μέσα από τα κομμάτια του περάσματα από το ευρύτερο φάσμα του rock και χωρίς να ξεχνά και τις πιο μελωδικές και συναισθηματικές συνθέσεις με διακριτά από τα όργανα φωνητικά, ο Lunadon παρουσίασε με στυλ και άρτια τεχνική ένα υλικό στο οποίο εντοπίζονται εύκολα αναφορές στους θρυλικούς Dead Moon και που απ’ ό,τι φάνηκε εκτιμήθηκαν από το αθηναϊκό κοινό που γέμισε τελικά τον χώρο όπου και εμφανιζόταν.

 Στα highlights της βραδιάς ήταν η στιγμή προς το τέλος της συναυλίας, όταν και ο καλλιτέχνης επιστράτευσε μια πραγματική αλυσίδα ως prop για να παράξει απόκοσμους ήχους με την κιθάρα του, κατεβαίνοντας από το stage και κάνοντας μια βόλτα ανάμεσα στο κοινό που τότε είχε αρχίσει για τα καλά να χτυπιέται στον ρυθμό της μουσικής.

 Και παρά το γεγονός ότι το set της μπάντας του διήρκεσε σχεδόν 45 λεπτά – εύλογο αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει αρκετό υλικό – ο κόσμος φάνηκε να φεύγει από τη Disco ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το μουσικό θέαμα που είχε παρακολουθήσει, προοικονομία ακόμη περισσότερων θορυβωδών συναυλιών που αναμένουμε για τη φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι.

dionlunadon1dionlunadon2

dionlunadonvertical1dionlunadon3dionlunadon4dionlunadonvertical2

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured