Το φινάλε της 6ης σεζόν του εθιστικού Game Of Thrones δεν θα μπορούσε παρά να είναι εκρηκτικό, να δικαιώνει τις αυξημένες προσδοκίες και να αφήνει υποσχέσεις για αληθινό μεγαλείο στις επόμενες δυο περιόδους που απομένουν για την ολοκλήρωση του τηλεοπτικού έπους.

Το «The Winds of Winter» έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ τηλεθέασης για το HBO, φτάνοντας το δυσθεώρητο νούμερο των 9 σχεδόν εκατομμυρίων θεατών την ημέρα μετάδοσής του, το υψηλότερο της σειράς μέχρι τώρα (που ήταν 8,1 εκατομμύρια θεατές στο αλησμόνητο φινάλε της 5ης σεζόν)!

Έχουμε, όμως, την ευκαιρία να το δούμε ξανά στο Box Set της σειράς, δηλαδή στην προβολή από τις υπηρεσίες Nova On Demand (& Νοva Go) όλων των επεισοδίων των 6 προηγούμενων κύκλων της. Φανταζόμαστε, μάλιστα, ότι το ξεκίνημα της 7ης σεζόν θα είναι το πιο πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό προϊόν της τελευταίας εικοσαετίας.

1got.png

Ο τίτλος του τελευταίου επεισοδίου ήταν «The Winds of Winter» και έβαλε άνω τελεία σε έναν αιματοβαμμένο κύκλο, γεμάτο θάνατο και οδυνηρές σκηνές, αλλά με συγκλονιστικές διπλωματικές εξελίξεις σε κάθε βασίλειο. Η μοίρα του Τζον Σνόου ήταν σαφώς αυτό που απασχόλησε τους φίλους της σειράς που πλέον ανακηρύσσεται Βασιλιάς του Βορρά. Ο γρίφος πίσω από το γενεαλογικό του δέντρο θα αλλάξει πολύ την τράπουλα (έχει πρόσβαση σε όλους τους θρόνους). Μας απασχόλησε έντονα η μοχθηρή εκδίκηση της Σέρσεϊ για τον εξευτελισμό του walk of shame, η οποία θα απολαμβάνει τον Σιδερένιο Θρόνο, αλλά και οι οικογένειες του Γουέστερος. Οι Ταργκάριεν μαζί με τους Ταϊρέλ, στρέφονται οριστικά πλέον εναντίον των Σταρκ. Η σεζόν, που προβάλλεται ξανά στον απόλυτο προορισμό GoT, τη Nova, άφησε έναν ισχυρό συναισθηματικά απόηχο στην υποπλοκή που αφορά την ανιδιοτελή αφοσίωση του Τίριον στην Ντενέρις. Μια απρόσμενη σχέση με αμοιβαίο καλό για κάθε πλευρά που θα έχει τρομερό ενδιαφέρον τα δυο επόμενα χρόνια. Αξέχαστη θα μας μείνει η εναρκτήρια σεκάνς με τους τελετουργικούς θανάτους από παιδάκια, ο γερό-Παϊσέλ και ο Λάνσελ πήραν την τιμωρία τους. Η Σέρσεϊ ξέρει καλά τι κάνει μοιάζει χαρούμενη με τον θάνατο και το χάος που έσπειρε αλλά σίγουρα η ύβρης της δεν θα μείνει χωρίς τιμωρία. Ο χαμός του τρίτου παιδιού της δεν αρκεί, καθώς δεν έδειξε να αγγίζει τη σκληρή καρδιά της – ο νεαρός βασιλιάς, Τόμεν, δεν άντεξε και αυτοκτόνησε πέφτοντας από το παράθυρο.

2got.jpg

Στην επερχόμενη σεζόν, όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στην Αρια Σταρκ η οποία έχει εξαφανιστεί μέσα στον εαυτό της και από τσαμπουκαλεμένο και λανωμένο σπουργιτάκι πλέον έχει γίνει άγγελος εκδίκησης. Ήδη έδωσε ένα τέλος στον τρόμο του Γουόλντερ, παίρνοντας εκδίκηση για την υπερηφάνεια των Σταρκ. Ποιος θα καταλάβει τον Σιδερένιο Θρόνο; Είναι η Σάνσα είναι το μέλλον του Οίκου των Σταρκ; Μπορεί η Κόκκινη Ιέρεια να βοηθήσει τον Τζον στον μεγάλο πόλεμο με τον Night King που έπεται; Είναι ο Σνόου ανιψιός του Νεντ Σταρκ και της Ντενέρις; Δηλαδή ο άνθρωπος που ενώνει τους Σταρκ με τους Ταργκάριεν; Τι θα συμβεί στη μάχη του Γουέστερος; Η μητέρα των δράκων με τον στρατό και τον στόλο της, θα κατακτήσει τα επτά βασίλεια; Ένα είναι σίγουρο, ότι «Ο χειμώνας έχει έρθει». Και όταν θα συμβεί αυτό, θα είμαστε καρφωμένοι στις οθόνες μας και θα το παρακολουθούμε! Στο μεταξύ, μπορούμε να ξαναθυμηθούμε τις κορυφαίες στιγμές του 6ου κύκλου της σειράς (και αν τις έχετε χάσει, έχετε την ευκαιρία να τις δείτε τώρα) μέσα από το Box set στο Νοva On Demand (& Νοva Go).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured