Game of thrones – Season 5: Η νύχτα είναι σκοτεινή και γεμάτη τρόμο

Το τείχος, η πτώση των βασιλιάδων και οι χαώδεις δολοπλοκίες.

Ξεκινήσαμε από τις δύο πρώτες σεζόν και συνεχίσαμε με την 3η και την 4η! Καθώς πλησιάζουμε στην πρεμιέρα της 7ης σεζόν του Game of Thrones, η οποία θα προβληθεί ταυτόχρονα με την Αμερική από τη Nova, εμείς φροντίσαμε να κάνουμε μια αναδρομή σε όλες τις σεζόν μέχρι σήμερα. Το flashback το εμπνευστήκαμε από τη Nova, καθώς φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Box Set της σειράς, δηλαδή προβάλλει από τις υπηρεσίες Nova On Demand (& Νοva Go) όλα τα επεισόδια των 6 προηγούμενων κύκλων της.

Οι επικές μάχες και οι ζυμώσεις ανάμεσα στους πολυάριθμους χαρακτήρες του Game Of Thrones συνεχίζονται, πάντως, στον 5ο και συναρπαστικό κύκλο της εθιστικής σειράς! Πιστό στην παράδοση που θέλει κάθε κύκλο να κλείνει με σημαντικούς χαρακτήρες να πεθαίνουν με ριπή πολυβόλου, το Game of Thrones ξεκινά τον πέμπτο κύκλο του με τις συνέπειες των θανάτων των Lannister στο τέλος του προηγούμενου. Οι επιπτώσεις πολλές και οι εμπλεκόμενοι προσπαθούν να επιβιώσουν. Στο μεταξύ, ο Jaime σαλπάρει για το Dorne για να σώσει την ανιψιά/κόρη του, και η Cersei κοιτάζει με μισό μάτι την -για δεύτερη φορά- νύφη της Margaery, η οποία προσπαθεί να την ξεφορτωθεί. Κάπου ανάμεσα σε αυτά τα πυκνογραμμένα γεγονότα, αναδύεται το Τάγμα των Σπουργιτιών, ή αλλιώς: οι θεματοφύλακες της ηθικής στο King’s Landing. Μια αινιγματική ομάδα που γοητεύει με τους όρκους και την ηθική της που θυμίζει τις διδαχές περί εξαγνισμού στην Παλιά Διαθήκη. Τα πράγματα σκουραίνουν για όσους κατέχουν τον πλούτο, για όσους είναι μοιχοί και φυσικά για όσους δεν συντάσσονται μαζί τους. Δηλαδή η μπάλα παίρνει σχεδόν όλους τους Tyrell και τους Lannister.

gameofthrones01.jpg

Στον χιονισμένο Βορρά, οι Stark δοκιμάζονται διαρκώς. Το Winterfell είναι στα χέρια των Bolton και η Sansa εξαναγκάζεται σε έναν ακόμα διπλωματικό γάμο. Ο μπάσταρδος αδερφός της, ο γοητευτικός Jon Snow, αναγκάζεται να γίνει μάρτυρας του φρικτού θανάτου ενός αντιπάλου που εκτιμά και καλείται να αναλάβει τα ηνία της Νυχτερινής Φρουράς. Οι ηγετικές του ικανότητες μπαίνουν στο σενάριο καθώς έχει φτάσει η ώρα να πάρει ξανά δύσκολες αποφάσεις και να συνάψει «ανίερες» συμμαχίες, που θα οδηγήσουν σε μία από τις πιο επιβλητικές μάχες του Game of Thrones. Η εν λόγω σκηνή θα μείνει ως τηλεοπτική σεκάνς ανθολογίας με ένα πάνθεον από γίγαντες, νεκροζώντανους και σκελετωμένα παιδιά, να ξεχύνονται στο πεδίο μάχης με τρόπο που στοίχειωσε τα εκατομμύρια των τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο. Η φλόγα της Melisander θα αποδειχθεί αρκετά έντονη ώστε να βοηθήσει τον Jon Snow; Η θυσία της κόρης του Stannis θα είναι ανώφελη; Ερωτήματα που ανεβάζουν το πύχη ποιότητος και που είναι από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στην σύγχρονη τηλεοπτική πραγματικότητα.

Από τα highlights του κύκλου, δεν πρέπει να παραλείψουμε το Essos, καθώς οι απρόσμενοι σύμβουλοι και άσπονδοι συνοδοιπόροι της Daenerys, ο νάνος Tyrion και ο πιστός Varys, αποδεικνύονται πολύτιμοι όταν ξεσπούν ταραχές στο Meereen και εκείνη βρίσκεται εκλωβισμένη ανάμεσα στους Dothraki. Η Arya τελικά θα φτάσει στο Braavos, αποφασισμένη να γίνει μια από τους «δολοφόνους χωρίς πρόσωπο», όμως χάνει την όραση της και για άλλη μία φορά το μέλλον της είναι κάτι παραπάνω από αβέβαιο.

gameofthrones02.jpg

Από τον 5ο και θριαμβευτικό κύκλο, που έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στον απόλυτο προορισμό GoT, που δεν είναι άλλος από τη Nova, αξέχαστη θα σας μείνει η μεγαλειώδης σκηνή της ατίμωσης της «κουρεμένης» Cersei, καθώς διαπομπεύεται γυμνή ανάμεσα στον όχλο, με την μονότονη ιαχή “shame, shame, shame…” να συνοδεύει τον εξευτελισμό της.

Ο κύκλος κλείνει με την προδοσία του Jon Snow από τους άνδρες του, οι οποίοι τον σκοτώνουν παραδειγματικά, σε μια ομαδική συνενοχή που θυμίζει ανθρωποθυσία. Ο λαοφιλής Jon Snow είναι νεκρός... Ή μήπως όχι; Αυτό θα το μάθουμε -νέοι και φανατικοί ακροατές- στον 6ο κύκλο της σειράς μέσα από το Box set στο Νοva On Demand (& Νοva Go).

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured