Η θεωρία και η μέχρι τώρα κοινή λογική διδάσκουν ότι το line-up μιας συναυλίας αντικατοπτρίζει την αξία (πρωτίστως), τη δημοτικότητα, την εμπειρία και πλήθος άλλων ιδιοτήτων, των συγκροτημάτων που συμμετέχουν σε αυτή. Η απο μηχανής όμως θεά με το όνομα Πράξη, συνεπής στο ραντεβού της, είναι αυτή που καταφθάνει για να αποκαταστήσει και ν’ αποδείξει την αλήθεια του πράγματος.

Μια αλήθεια που αποδείχθηκε πικρή στην πρόσφατη συναυλία των Hometaping στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, καθώς οι εντυπώσεις που μας άφησε (αναφέρομαι σ’ αυτήν κάθ’ αυτήν την εμφάνιση της μπάντας) ήταν απογοητευτικές.

Η βραδιά άνοιξε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, χάρη στη συμβολή του Δημήτρη Καζούρη (πρώην μέλος των Make Believe), ο οποίος υπό την "στάμπα" Dee-precious freq προσέφερε ένα πολύ καλό σετ ηλεκτρονικών αποχρώσεων διαφημίζοντας παράλληλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρθενική του δουλειά ‘’Sun Cycling’’. Παρέα με τον εξοπλισμό του (laptop, midi synth) "καταπάτησε" τη σκηνή του ‘’Μικρού Μουσικού Θησαυρού’’ για σχεδόν σαράντα πέντε λεπτά στολίζοντας το χώρο με πολύχρωμες παράξενες εικόνες (αποτέλεσμα του προτζέκτορα που συνόδευσε την εμφάνισή του) και χαμηλών τόνων ταξιδιάρικες μελωδίες. Ίσως το κάτι παραπάνω που θα χρειαζόταν, ήταν κάποια πιο up-beat κομμάτια που θα ανέβαζαν λίγο την διάθεση και θα διαφοροποιούσαν το κατά διαστήματα μονότονο σκηνικό.

Οι headliners λοιπόν Hometaping χώρισαν την εμφάνισή τους σε δύο μέρη. Στο πρώτο, εμφανίστηκαν με την συνοδεία κιθάρας-μπάσου (πέραν του αναλογικού synth του πολλά υποσχόμενου Νίκου Αίμα) σε ένα εναλλακτικό, για τα δεδομένα τους, σετ το οποίο περιελάμβανε τέσσερα κομμάτια και κατά την ταπεινή μας άποψη απέδωσε σαφώς καλύτερα από το δεύτερο (και αυτό με την συνοδεία κιθάρας) το οποίο πέρα από δύο τρεις εξαιρέσεις (βλ. Your Olganism Needs, Elfins Are Doing It For Themselves) αποδείχθηκε κατώτερο του αναμενόμενου. Ιδιορρυθμίες στις εντάσεις, ασυνεννοησίες, αχρείαστα σχόλια από μέρους του τραγουδιστή του τύπου ‘αυτό το κομμάτι που θα παίξουμε δεν μου αρέσει καθόλου’, μας αποκαλύψανε την ‘άνοστη’ πλευρά του συγκροτήματος, κατά την ταπεινή άποψη, τουλάχιστον, του γράφοντος...

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured