Το αναμφισβήτητα επιτυχημένο Electron Festival φέτος μεταλλάχθηκε σε Electron Nights μια και ουσιαστικά φιλοξενεί δυο μόνο ονόματα, με ικανοποιητικό όμως ειδικό βάρος, τους Pet Shop Boys και τους Faithless στο χρονικό διάστημα της μιας βδομάδας. Δυο ονόματα τα οποία έχουμε βέβαια ξαναδεί στην Ελλάδα (και δυο φορές μάλιστα τους Faithless), που όμως δεν παύουν να αποτελούν πόλο έλξης για αρκετό και ενθουσιώδες, όπως είδαμε τουλάχιστον για τους Pet Shop Boys, κοινό.

Η συναυλία των PSB είχε δυο όψεις. Από την μια οι εκρηκτικές εκτελέσεις των hits από το παρελθόν, με τον κόσμο να παραληρεί και από την άλλη κάποιες αργές μπαλάντες από τον τελευταίο δίσκο τους, που μάλλον δεν ήταν και οι καλύτερες συναυλιακές επιλογές. Έτσι από το δεύτερο κιόλας κομμάτι (Being Boring) o κόσμος έδειξε τις προτιμήσεις του, ενώ η πραγματική έκρηξη ήρθε μετά από 3-4 κομμάτια, στο Always on my mind.

Όπως ήταν αναμενόμενο στα highlights περιλαμβάνονταν τα Where the streets have no name/Can’t take my eyes off you, New York City Boy, West and Girls και το Go West με μια piano only εισαγωγή. Αντίθετα κάποια αποσπάσματα από το Release, όπως το Birthday Boy ή το London, με τον Tennant να τραγουδάει καθιστός, έμοιαζαν περισσότερο με εμβόλιμα breaks μεταξύ των hits.

Το κλείσιμο έγινε εντυπωσιακά με το It’s a Sin, αλλά λίαν συντόμως, αφού μαζί με το γρήγορο encore η διάρκεια της συναυλίας μετά βίας άγγιζε την μιάμιση ώρα. Λογικά ο καθένας είχε τις προτιμήσεις του που δεν ακούστηκαν, όπως το Domino Dancing, το Suburbia, ή το δικό μου αγαπημένο Rent.

Παρόλα τα μικροπαράπονα, η βραδιά εν τέλει ήταν υπέροχη. Ο ήχος άγγιζε το τέλειο, ο χώρος στο Γκάζι είναι ίσως ο καλύτερος για συναυλίες στο κέντρο της πόλης και ο κόσμος κάτι παραπάνω από θερμός, μια και προφανώς αποτελούταν κυρίως από τους πολυπληθείς έλληνες petheads. Η φωνή του Tennant δείχνει αγέραστη και οι Pet Shop Boys δείχνουν γενικά να περνούν μια δεύτερη περίοδο νεότητας.

Η καλοκαιρινή Αθήνα, με βραδιές σαν και αυτή, δεν δυσκολεύεται να μας κρατάει ακόμα κοντά της. Τα λέμε στο επόμενο συναυλιακό rendez-vous με συντροφιά αυτή τη φορά και το γεμάτο φεγγάρι.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured