Δέκα χρόνια πριν, it began in Manchester-ter-ter-ter-ter, και το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε και στην Αθήνα-να-να-να-να!!!

To σύνδρομο «The Chemical Brothers Live» έφτασε επιτέλους και στην χώρα μας, και εφτά χιλιάδες άτομα, (αρκετά εισιτήρια, κάποιες προσκλήσεις, και πολλά V.I.P. – μη πω τώρα καμιά κουβέντα - passes και τρία παραδοσιακά «ντου» ήταν αυτά) παραδόθηκαν.

Οι Tom και Ed Chemical στη μέση της σκηνής, οι δύο ανορθόδοξοι, σχεδόν anti-, superstars των καιρών μας, με την υποτυπώδη σκηνική παρουσία, αλλά με τα πολλά υπερήφανα μηχανήματα να στέκονται τριγύρω τους, και το εξαιρετικό πραγματικά visual show, ήταν αρκετά για να βγάλουν μέσα από την ψυχή των περισσοτέρων από όσους συμμετείχαν στο party, ένα μικρό ή μεγάλο τερατάκι, που χορεύει ακατάπαυστα, φωνάζει, σηκώνει τα χέρια και φυσικά ιδρώνει πιο γρήγορα και πιο πολύ από τον Τσα Του Ρι, τον γιο του Μπου Κουμ Τσα! (Δεν παρακολούθησες Ν.Κορέα - Ιταλία σε περιγραφή Πουλιάση; Έχασες αγαπητέ!).

The Brothers have worked it out for us… almost!

Δεν νομίζω να ήταν οι όποιες υψηλές προσδοκίες, αλλά έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι πρέπει να πήραμε τον δρόμο για την Μαβίλη όπως εμείς ή οπουδήποτε αλλού τραβήξατε εσείς το κουρασμένο σας κορμί, με ένα συναίσθημα περίεργο, σαν να κάνετε έρωτα και εκεί που λέτε ότι θα φτάσετε στην κορύφωση, βλέπετε τον/την σύντροφό σας, να σας εγκαταλείπει, να σηκώνεται, να φεύγει και εσείς να τον/την κοιτάτε να σας χαιρετά και να απομακρύνεται.

Κάπως έτσι μας αποχαιρέτησαν οι Tom και Ed, αφού περάσαμε μαζί σχεδόν 90 λεπτά, κάνοντας σαν τους παίκτες της Εθνικής Σενεγάλης όταν θα σηκώνουν το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου (στον "κουβά" είμαι, όπως θα έχετε καταλάβει) και αφού οι σάτυροι μας παρέσυραν σε ένα άγριο όργιο ήχων και εικόνας και έχοντας κάνει και ένα μικρό διάλειμμα για τσιγάρο, και πρέπει να ήταν μεγάλα ‘γάρα αν καταλάβω από την διάρκεια της διακοπής-ξενερώματος, λίγο πριν το “The Private Psychedelic Reel” με το οποίο και μας άφησαν. Με τέτοια συμπεριφορά κάθομαι και εγώ σαν αχόρταγο νυμφίδιο να φωνάζω “more, more, more, don’t stop!”

Να απαριθμήσω tracks που ακούστηκαν σε αυτό το ξέφρενο mixed set των Chemicals; Δεν έχει νόημα. Τα βασικά θέματα πάρα πολλών κομματιών από τα τέσσερα studio albums, διαδέχονταν το ένα το άλλο ακατάπαυστα, άλλα στις γνώριμες εκτελέσεις, αλλά τα περισσότερα πολύ παραμορφωμένα, με επαναλαμβανόμενες λούπες να δένουν σε κάποια σημεία το σύνολο (πρέπει να χρησιμοποίησαν τουλάχιστον τέσσερις φορές μία λούπα από το “Under The Influence”, χωρίς όμως να ακουστεί το βασικό του θέμα), ενώ πολλοί θα ήθελαν να κοίταζαν στη σκηνή όταν ακούστηκαν τα “Out Of Control” και “The Test” και να διέκριναν κάπου τον Bernard Sumner, τον Bobby G και τον Richard Ashcroft.

Ήταν ιδέα μου, ή πραγματικά είδα δύο φιγούρες να χορεύουν πίσω από τα παράθυρα του κτιρίου της σχολής αστυνομίας;

Νωρίτερα, ο Meat Katie με ένα αρκετά αδιάφορο dj set, μας έκανε να ανυπομονούμε να τελειώσει για να εμφανιστούν οι Chemicals, ο Κ.Βήτα αξιοπρεπέστατος όπως πάντα, αλλά άχαρα στριμωγμένος στη σκηνή, ενώ οι Soundforce ήταν για κατάσταση πάω να πάρω μπύρα, να δω γνωστούς, και να χαζέψω και λίγο, ενώ ακόμα νωρίτερα... αφήστε τα για κάποιο άλλο επεισόδιο, περίεργοι.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured