Therapy?

Χώρος
Ocean, Λονδίνο
Ημερομηνία διεξαγωγής
29/11/2001
avopolis.team
avopolis.team

Όταν τον Aυγουστο οι THERAPY? ανακοίνωσαν τις ημερομηνίες τηςευρωπαΪκής τους περιοδείας το μάτι μου πήγε κατευθείαν εκεί.

29 Νοεμβρίου, Λονδίνο, Ocean.

Kαι πραγματι στις 29 Νοεμβρίου ημασταν εκεί. Το Ocean, ένας καίνουργιοςθαυμάσιος συναυλιακός χώρος, ηταν μισογεμάτο όταν στη σκήνη ανέβηκαν οιNerve, το πρώτο support συγκρότημα. Η μουσική τους, ενα μείγμα από Nofx, Green Day και συναφή συγκροτηματα δεν συγκίνησε ιδιαίτερα το κοινο.

Λιγο αργότερα οταν ανέλαβαν δράση οι Defenestration η ατμόσφαιρα αρχισενα ζεσταίνεται καθώς το στυλ τους -Linkin Park με death γυναικεία φωνιτικάαπο τη σωσία της Emma Bunton- πουλάει πολύ τώρα τελευταία.

Ευτυχώς όμως στις 10 ακριβώς οι THERAPY? έκαναν την εμφανιση τους.Οι πρωτες νότες του Gimme Back My Brain ακούστηκαν και οι 1500 διψασμένοιπαρευρισκόμενοι παραλήρησαν. Ο ήχος φανταστικός και το συγκρότημαφαινόταν ετοιμο να τα δώσει όλα.

Μετά το εναρκτήριο τραγούδι του φρέσκουδίσκου τους Shameless, ήταν η σειρά για ένα παλιό, από το θρυλικό Troublegum,το Hellbelly. H βραδιά είχε αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο και συνεχιστηκε ανάλογα:Lonely Cryin' Only, Stories, Tango Romeo,Die Laughing, Knives, Stalk n Slash... Οι επιτυχίες διαδέχονταν η μια τηνάλλη, και το κοινο βρισκονταν σε κατασταση εκστασης. Τhis one's for you, αναφώνησε ο Andy Cairns -τραγουδιστης του συγκροτήματος- αφιερώνονταςτο τραγουδι απο τον καινουργιο δίσκο τους στο κοινό του Λονδίνου.

Πέρα απότα αρκετά καινούργια τραγούδια έπαιξαν και πόλλα παλία όπως τα Teethgrinder,Isolation (διασκευή Joy Division), το διασημο Diane καθώς και το Οpal Mantra, ένα κλασσικό τραγούδι απο το 1993, οπως είπε και ο Αndy αναπολώντας τις παλιες καλες εποχές. To κοινό έκανε συνεχώς stagediving κατι που δεν φανηκε να ενοχλεί καθόλου το συγκρότημα.

Στο πρώτο τους encore επαιξαν τα Alrite,Church of noise, I am the money (αφιερωμένο στον Craig David).Bγήκαν για μία τελέυταία φορα οπού και έπαιξαν το Nowhere, ίσως τοπιο διασημο τραγούδιο από το Troublegum.

Στο τελείωμα της βραδιάς όλοι ήταν εξουθενωμένοι, απο μία εκπληκτικήεμφάνιση των THERAPY?. Οσο κι αν πολλοί υποστηρίζουν (ίσως όχι αδικα)οτι το συγκρότημα με τις τελευταίες του δουλειές βρίσκεται σε φθίνουσαπορεία, είναι αδιαμφισβητητο γεγονός όμως οτι οι THERAPY? δεν εχουν χάσειτο παραμικρό στις ζωντανές εμφανίσεις τους.

Το setlist ήταν το εξής:

Gimme back my brain
Hellbelly
Lonely cryin only
This one's for you
Isolation
Opal mantra
Stalk n' Slash
Teethgrinder
Knives
Joey
Screamager
Tango Romeo
Die laughing
Stories
Diane

Alrite
Church of noise
I am the money
Nowhere

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Δημήτρης Λιλής παρακολούθησε τη συναυλία των Future Islands σε ζωντανή μετάδοση από τη Βαλτιμόρη

Ο Άγγελος Κλειτσίκας  βρέθηκε  στην πρώτη ημέρα του In Orbit στο ΚΠΙΣΝ 

Φεγγάρι, ψυχεδελικός φωτισμός, κατανυκτική ατμόσφαιρα, ένας ήχος άλλοτε απογυμνωμένος, άλλοτε

FEATURED TODAY

Η δισκογραφία του Nick Cave, μέσα από κείμενα που δημοσιεύτηκαν στο Avopolis, μαζί με κάποιες σκέψεις που φέρνουν αυτά τα ταξίδια...

Με την ευκαιρία της δωρεάν προβολής του Straight To You (1994), ανατρέχουμε στο σχετικό αφιέρωμα του SONIK.

Η Ζώης Χαλκιόπουλος ξεσκονίζει τα συνθεσάιζερ "made in Greece", μαζί με μια Spotify λίστα που συνεχώς θα μεγαλώνει.

HOT STORIES

Ένας πλήρης οδηγός για όλα όσα θα δείτε και θα ακούσετε το σαββατοκύριακο στο Backstage Film Festival

Ακούστε την κουβέντα της σκηνοθέτιδας με τον Δημήτρη Λιλή και μαζί μια playlist με τα αγαπημένα της Nick Cave τραγούδια, λίγο πριν απολαύσουμε το Straight To You στο Backstage Film Festival.

Στο I Slept With Joey Ramone που ετοιμάζεται για το Netfllix.

Top