Περίμενα ότι η συναυλία των Belle & Sebastian θα ήταν η καλύτερη της ζωής μου και ήταν όντως απίστευτη εμπειρία. Ώρες-ώρες επικρατούσε μια ατμόσφαιρα σχεδόν μαγική: ο ήχος ήταν άψογος, τα περισσότερα μέλη της μπάντας και κυρίως ο Stuart είχαν κέφια και φαινόταν να το διασκεδάζουν και είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και τρία καινούργια τραγούδια live. Στα μείον συγκαταλέγεται το γεγονός ότι όλα τα εισιτήρια ήταν seated και επικρατούσε απίστευτη ζέστη ιδιαίτερα για τα αγγλικά δεδομένα. Μάλιστα όταν ζητήθηκε το ‘Fox in the Snow’ ο Stuart αστειευόμενος είπε ότι είχαν σκοπό να το παίξουν αλλά το ακύρωσαν γιατί λόγω ζέστης θα «έλιωνε» το χιόνι!

Τη βραδιά ανοίγει γύρω στις 7.45 ο Brian Appleton, κάτι μεταξύ stand-up musician/ comedian. Ο λιγοστός κόσμος που είχε ήδη καθίσει στις θέσεις του δεν δείχνει να ανταποκρίνεται ιδιαίτερα, ενώ οι περισσότεροι βρίσκονται ακόμα έξω και πίνουν στο μπαρ του θεάτρου ή προμηθεύονται τα νέα T-shirt, badges και τα συναφή.

Οι Belle and Sebastian ανεβαίνουν στη σκηνή στις 8.45 με ένα καινούργιο μέλος στη σύνθεση τους, τον Bobby Kildea, οριστικό πλέον αντικαταστάτη του Stuart David και με άλλους πέντε μουσικούς σε βιολιά και πνευστά. Πρώτο τραγούδι το αγαπημένο ‘Le Pastie De La Bourgeoisie’, ενώ ακολουθεί το ‘There’s Too Much Love’ και το ‘The Magic Of a Kind Word’, ένα καινούργιο τραγούδι. Στην πρώτη σειρά κάποιος ανεμίζει την σκωτσέζικη σημαία και ο Stuart σχολιάζει: ‘No, I do like English folks!’ Συνεχίζουν με τα ‘I Know Where The Summer Goes’, ‘My Wandering Days Are Over’ και το ‘Jonathan David’, το καινούριο σιγκλάκι. Ο Stuart κάθεται στο πιάνο και ξεκινάει το ‘Slow Graffiti’, αλλά μπερδεύει τους στίχους και το πιάνει πάλι από την αρχή. Ακολουθούν το ‘The Model’ και το δεύτερο καινούργιο τραγούδι, ‘(My Girl’s Got) Miraculous Technique’ που ηχογράφησαν live και για το John Peel’s Session.

Στη συνέχεια ο Stevie ζητάει να ακούσει παραγγελιές για non-Belle & Sebastian τραγούδια. Τελικά κάνουν μια απίστευτη διασκευή στο ‘Heroes’ του David Bowie με το Stevie στα φωνητικά. Η συναυλία συνεχίζεται στους ίδιους τόνους μέχρι το τέλος με τραγούδια από τα διάφορα LP και EP να εναλλάσσονται, ενώ στο setlist περιλαμβάνεται ένα ακόμα καινούργιο τραγούδι το ‘The Season Has Arrived’ στο οποίο ο Stuart έχει «σκονάκι» τους στίχους και δικαιολογείται λέγοντας ότι «είναι τόσο καινούργιο που δεν το έχει μάθει ακόμα καλά». Τελευταίο τραγούδι μια φοβερή live εκτέλεση του ‘Legal Man’ και στις 10.15 οι Belle & Sebastian αποχωρούν από τη σκηνή, πιστοί στην παράδοση που τους θέλει να παίζουν 90 λεπτά και να μην κάνουν encore. Η βραδιά ήταν φοβερή, but I want more!! Θέλω να ακούσω τα δεκάδες άλλα αγαπημένα τραγούδια που δεν συμπεριλαμβάνονταν στο setlist και μένω εν μέρει ανικανοποίητη. Το ιδανικό live Belle& Sebastian θα έπρεπε να κρατάει τουλάχιστον τρεις ώρες για να χωρέσουν ακόμα περισσότερα τραγούδια, αλλά και πάλι κάποια αγαπημένα ίσως έμεναν απέξω. Thank you B&S for a magic night- you’re amazing anyway!

Setlist
Le Pastie De La Bourgeoisie
There’s Too Much Love
The Magic Of A Kind Word
I Know Where The Summer Goes
My Wandering Days Are Over
Jonathan David
Slow Graffiti
The Model
(My Girl’s Got) Miraculous Technique
Heroes
Simple Things
The Boy With The Arab Strap
You Made Me Forget My Dreams
Family Tree
Mayfly
The Season Has Arrived
The Wrong Girl
Women’s Realm
Legal Man

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured