Τι ώρα πάνω κάτω θα εμφανιστούν οι Ash στο φετινό Rockwave Festival; Κατά τις 6.30; Ετοιμαστείτε να χύσετε πάρα πολύ ιδρώτα όσοι αποφασίσετε να πάτε. Και αυτό διότι πολύ απλά το punk pop κουαρτέτο από το Belfast αποδείχθηκε ότι ξέρει καλύτερα από τον καθένα αυτή την στιγμή πως να κάνει τα παιδιά να χοροπηδούν χαμογελαστά μπροστά από την σκηνή.

Βρεθήκαμε λοιπόν κυριολεκτικά πάνω στην παραλία του Αγγλικού νότου, για να παρακολουθήσουμε την πρώτη συναυλία των Ash για την Βρετανική περιοδεία προώθησης του νέου album του group, Free All Angels. Όταν φτάσαμε με μια σχετική καθηστέρηση, ο συναυλιακός χώρο ήταν κατάμεστος, ο μέσος όρος ηλικίας τα 18 χρόνια, και στη σκηνή τα κάμαρια της Jeepster, Snow Patrol να κερδίζουν αμέσως το κοινό. Χωρίς να επεκταθώ πολύ, να πω μόνο, ότι όσοι έχετε την δυνατότητα, προσπαθήστε να παρακολουθήσετε τους Snow Patrol σε κάποια ζωντανή τους εμφάνιση. Ακόμα και στον άχαρο ρόλο του support group, οι συμπαθέστατοι και χαμογελαστοί Ιρλανδοί με ενθουσίασαν πρώτα για την καταπληκτική και άνετη σκηνική τους παρουσία αλλά και φυσικά για τα τραγούδια τους. Έλπιζω τώρα μόνο να τους παρακολουθήσω σε μία δικιά τους συναυλία.

Όμως στην παραλία πήγαμε για να χορέψουμε σαν να ήταν 1996. Τότε που οι επιτυχίες από το album των τριών τότε πιτσιρικάδων, 1977, ακουγόντουσαν σε όλα τα indie clubs της πατρίδας μας. Και τι καλύτερο για πρώτο τραγούδι του set από το αγαπημένο και κλασσικό πλέον Girl From Mars. Και τα παιδιά χορεύουν και χαμογελάνε και το ρίχνουν στο crowd surfing. Εάν ένα τραγούδι είναι κατάλληλο για να περιγράψει το live των Ash, αυτό είναι σίγουρα το Teenage Kicks των The Undertones.

Καθώς η βραδιά κυλάει θυμόμαστε πόσα καταπληκτικά τραγούδια περιλαμβάνει ο back catalogue του group. Όλα τα singles τους, όλες οι σπουδαίες στιγμές από τα albums τους είναι εδώ, μαζί με την διασκευή στο Only In Dreams των Weezer, ερμηνευμένες από τον Tim Wheeler, χαμογελαστό και σε πολύ καλή φόρμα, με τα άλλοτε μελωδικά και άλλοτε δυναμικά φωνητικά του. Η συμπαθέστατη Charlotte Hatherley πραγματικά τα δίνει όλα στο Kung Fu με την κιθάρα της να παράγει σταθερά τα σχεδόν τέλεια punk pop riffs ενώ στην γωνία ο Mark Hamilton ήταν η αιτία της καθυστέρησης της επανεμφάνισης του group για το encore, αφού όπως ενημέρωσε ο Wheeler, o μπασίστας έβγαζε στα παρασκήνια το περιεχόμενο του στομαχιού του.

Οι μόνες αδύναμες στιγμές του set ήταν και εκείνες που άφησαν το κοινό να χαλαρώσει και να ξεϊδρώσει για λίγο, τα αργά Walking Barefoot και Pacific Palisades, στην διάρκεια των οποίων μπορούσε κανείς να διακρίνει στα μάτια των πιτσιρικάδων τριγύρω την ανυπομονησία τους για την στιγμή που θα ακουστούν τα επόμενα γρήγορα ακόρντα και drum beats, για να σκαρφαλώσουν και να κολυμπήσουν πάνω από τα κεφάλια των 1500 φίλων που βρέθηκαν στο Pyramid Centre.

Μία συμβουλή για τις 3 Ιουλίου. Να πάτε με δύο t-shirts έτσι ώστε μόλις τελειώσει το set των Ash να μπορείτε να αλλάξετε. Δείτε το setlist και θα με καταλάβετε.

Main Set
Girl From Mars
Burn Baby Burn
Jack Names The Planet
A Life So Ordinary
Oh Yeah
Submission
Jesus Says
Shining Light
Sometimes
Goldfinger
Pacific Palisades
Cherry Bomb
Only In Dreams
Candy
Kung Fu
World Domination

Encore
Petrol
Walking Barefoot
Lose Control
Joy
Numbskull

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured