Στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κόμικς στο Γκάζι, την Κυριακή το βράδυ, ήρθε η σειρά για την πιο πολυαναμενόμενη εμφάνιση των ημερών, αυτή των The Earthbound, οπότε και θα ακούγαμε και υλικό από το επερχόμενο πρώτο album του σχήματος, το οποίο και περιμένουμε με ανυπομονησία στις 2 Οκτώβρίου.

Την βραδιά άνοιξαν κατά τις 9.30 οι Speedballs, ένα τριμελές rockabilly group που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Δυνατό rock n roll, με πολλές ευχάριστες στιγμές -ιδιαίτερα η διασκευή τους στο Love Me του Elvis έκανε πολλούς να χαμογελάσουν. Να σημειώσουμε ότι οι Speedballs είναι το νέο group του Χρήστου Μιχαλάτου, drummer των Last Drive.

Το άρωμα των Last Drive όμως ευωδιάζει ακόμα περισσότερο στους The Earthbound, με την κιθάρα και τη φωνή του Αλέξη Καλοφωλιά. Και εάν οι Last Drive θεωρούνται το πλέον θρυλικό αγγλόφωνο group της ντόπιας σκηνής, ρισκάρω να δηλώσω ότι το ίδιο θρυλικοί θα θεωρούνται μετά από χρόνια και το νέο σχήμα στο οποίο συμμετέχει ο Αlex.

Οι The Earthbound έχουν τη μοναδική ικανότητα να σε ταξιδεύουν από την Αθήνα μέσα σε λίγα λεπτά στις όχθες του Μισσισιπή, από εκεί στις ερήμους του Texas, μια βόλτα ως το χωριό Calexico στα Μεξικάνικα σύνορα, και όλα αυτά υπό την επήρεια βρώμικου rock n roll. Υιοθετώντας έναν πρωτοποριακό ήχο για τα ελληνικά δεδομένα, βασιζόμενοι περισσότερο σε ακουστικά όργανα και διάφορα κρουστά, χωρίς να λείπουν βέβαια και ο ηλεκτρισμός με την χαρακτηριστική κιθάρα του Alex, το Αθηναϊκό group δεν μοιάζει με τίποτα άλλο από όσα έχει βγάλει η χώρα μας.

Παρά τα όποια τεχνικά προβλήματα στον ήχο τους, οι The Earthbound προσεφεραν μια πάρα πολύ κεφάτη συναυλία με αρκετά ορχηστρικά, πολλά δικά τους κομμάτια και κάποιες διασκευές, σε παλιά rockabilly κομμάτια της δεκαετίας του ’50, αλλά και σε μία σύνθεση του Woody Guthrie.

Με τη βοήθεια φίλων μουσικών από διάφορα ελληνικά groups όπως τους Oh My Garden, Mode Plagal, Deus-X-Machina, Invisible Surfers, η βραδιά απέκτησε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, σαν να παρακολουθούμε περισσότερο μία ομάδα φίλων να τζαμάρουν παρά μια συμβατική συναυλία. Δεν μπορούμε πλέον παρά να περιμένουμε μέχρι να πέσει στα χέρια μας το ντεμπούτο album του εξαιρετικού αυτού σχήματος, ένα album που έχω την υποψία ότι θα είναι από τα κορυφαία της ελληνικής σκηνής.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured