Οι εμφανίσεις των MOb είναι σπάνιες και ξεχωριστές, όσο και οι ίδιοι. Έπειτα από τότε που τους μάθαμε πρώτα από το BBC 6 και άρχισαν να ακούγονται πολύ δυνατά στα στενά της πόλης, τους έχουμε απολαύσει ουσιαστικά σε δύο σαρωτικές συναυλίες στο Ρομάντσο. Η νέα τους ευκαιρία συνάντησης με το ντόπιο - και όχι μόνο - κοινό, έμελλε να είναι πιο ιδιαίτερη, στα ύψη του ανεμοδαρμένου Φάρου του ΚΠΙΣΝ στο πλαίσιο της ενότητας συναυλιών Microcosmos.

Παρόλο που σε όλες τις συναυλίες στο συγκεκριμένο χώρο προβλέπεται στήσιμο για μία καθιστική εμπειρία, ένας μικρός αιφνιδιασμός υπήρξε όταν αντικρίσαμε τις τέλεια παρατεταγμένες καρέκλες. Ο δυναμισμός των MOb δεν είναι το ίδιο εύκολο να εκτιμηθεί σε μία τέτοια συνθήκη, αλλά οι ίδιοι φρόντισαν να παίξουν το παιχνίδι με αυτούς τους όρους, προσαρμόζοντας περίφημα το set τους σε μία πιο οπτικοακουστικού τύπου προσέγγιση, φέρνοντας στο προσκήνιο την τελετουργική διάσταση του ήχου τους, και εν τέλει αποδεικνύοντας ενώπιον μας πως πρόκειται για ένα γκρουπ φτιαγμένο από βαρύ μέταλλο.

Μέσα στο πυκνό και βυθιστικό set ακούστηκαν συνθέσεις από το ντεμπούτο τους που κυκλοφόρησε πέρυσι από την Veego Records (και εξαφανίστηκε από το Merch σε χρόνο ρεκόρ), όπως και νέες συνθέσεις από πιθανώς επερχόμενη κυκλοφορία. Τα “Recovering”, “Otto” και “5055” (του οποίου μία reimagined εκδοχή με το χρίσμα του James Lavelle των U.N.K.L.E. θα κυκλοφορήσει οσονούπω) έλαβαν διαχείριση που ανέδειξε τον ατμοσφαιρικό και μυσταγωγικό  τους χαρακτήρα με τα υπέροχα, τσιπαρισμένα και απολύτως κουρδισμένα στις κινήσεις του ήχου γραφιστικά της Ναταλίας Μαντά να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εμπειρίας.

Το κλείσιμο με το «χιτάκι» τους “VAG” μας έκανε να ξεφωνήσουμε σχεδόν οπαδικά «τι παιχταράδες είστε!», με μία αίσθηση βεβαιότητας πως το κομμάτι αυτό θα πρέπει να μείνει στα χρονικά ως μία από τις πιο σπουδαίες καταθέσεις ενός εγχώριου γκρουπ που συλλαμβάνει απόλυτα το zeitgeist μίας μουσικής στιγμής σε παγκόσμιο επίπεδο. Το φινάλε μας βρήκε να χειροκροτούμε όρθιοι και να ανυπομονούμε για την επόμενη συνάντηση. Εκεί θα είμαστε, στα κάγκελα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured