Ένα μεγάλο πάρτυ έστησε ο Blend Mishkin στο Gagarin το βράδυ της Παρασκευής, με τη χρυσή συνταγή των Roots Evolution, γιoρτάζοντας την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ Wildfire. Με πολλούς καλεσμένους και μια δυνατή εμφάνιση από τον Τζαμαϊκανό Skarra Mucci.

39Bl_2.JPG

39Bl_3.JPG

Ήδη από τις 21:00 (περίπου), τον χώρο έντυνε με χαλαρούς dub και reggae ρυθμούς η Anna Mystic, την οποία λίγο πριν τις 22:00 συνόδευσε και ο Big Shine από τη Θεσσαλονίκη· με freestyle και ενέργεια μεγατόνων, πείσμωσε να ζεστάνει τον κόσμο, που ομολογουμένως δεν στάθηκε και το πιο εύκολο κοινό που θα μπορούσε να υπάρξει, παρά τα μπάσα και τα riddims, τα οποία όλο και δυνάμωναν. Όμως ο Θεσσαλονικιός την «ίδρωσε τη φανέλα» και έτσι η θερμοκρασία ανέβηκε στο χαλαρά γεμάτο πλέον Gagarin. Ειδικά όταν στις παραγωγές ανέβηκε και ο MellowMood (επίσης από τη Θεσσαλονίκη), ψήνοντας για τα καλά τους παρευρισκόμενους να μπουν στο κλίμα με το “Marijuana Gonna Burn”.

39Bl_4.JPG

Λίγο πριν τις 23:00, η σκηνή ανήκε ήδη στον Blend Mishkin και τους Roots Evolution, με τον Jeff Gonzales (ή αλλιώς BnC The Disco Vampire) να είναι ένας από τους καλύτερους μπροστάρηδες που θα μπορούσε να έχει αυτό το σχήμα, όπως αναφέρω άλλωστε σε κάθε ευκαιρία. Με ρυθμό και με εντυπωσιακά συμπαγή σύνθεση, άνοιξαν λοιπόν τη δική τους εμφάνιση με το “Meditation” από το τιμώμενο Wildfire –το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει επίσημα από τη γαλλική Undisputed Records στις 7 Ιουνίου. Λίγο αργότερα, με ρυθμικά λικνίσματα και με μια χαρακτηριστική τσάντα στην πλάτη, έκανε την εμφάνισή του και ο Natural Bless. Παρά τη μικρή του συνδρομή στο πρόγραμμα (με ένα κουπλέ και μια «καληνύχτα», τη μόνη λέξη που ήξερε στα ελληνικά), στάθηκε φιγούρα που ομολογουμένως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά το σκηνικό του πάρτυ.

39Bl_5.JPG

Αμέσως επόμενη καλεσμένη στη σκηνή ήταν η Daphne Bluebird, μία από τις πιο ταλαντούχες φωνές που απασχολούν τελευταία τα ραδιόφωνα και τις προτάσεις του YouTube (σημείο των καιρών κι αυτό). Η τζαζ χροιά της έδωσε ευχάριστο twist στις reggae και dancehall καταβολές του σχήματος, άλλωστε μετράει ήδη μία επιτυχημένη συνεργασία μαζί τους, στο “Come Back To Life” του Wildfire. Λίγο αργότερα θα ξανανέβαινε στη σκηνή για τα φωνητικά στο “No No No” της Dawn Penn, το οποίο μπήκε σε ρυθμικό διάλογο με το “Baby Got Me Good” του Blend Mishkin. Βρήκε όμως πολύ ωραία χημεία και με τον BnC The Disco Vampire, που μεταφέρθηκε αβίαστα κάτω από τη σκηνή, μετουσιωνόμενη σε λικνίσματα και σε αισθησιακούς χορούς.

39Bl_6.JPG

Εκτός φυσικά από την παρουσίαση του νέου δίσκου, παρούσες στη setlist ήταν και επιτυχίες από τους προηγούμενους δίσκους του Blend Mishkin σαν τα “Settle Down” και “Town Pretty But It Hot” από το Survival Of The Fittest (2015), αλλά και κομμάτια που μαρτυρούν το πολυετές του φλερτ με τη χιπ χοπ κουλτούρα, όπως το “Smoke”, μαζί με πειραγμένες versions σε τραγούδια-ορόσημα της reggae, dub και rocksteady σκηνής (π.χ. το “Shine Eye Girl” του Barrington Levy ή το “Ba Ba Boom” των Jamaicans).

39Bl_7.JPG

Και ενώ η βραδιά περνούσε, το ατού της ήταν ακριβώς αυτό: η κλιμάκωσή της, με τη διάθεση και τον ρυθμό να έχουν μόνο ανοδική πορεία, ώσπου να μην υπάρχει άνθρωπος πάνω και κάτω από τη σκηνή που να μη χορεύει. Εάν έπρεπε ωστόσο να ξεχωρίσω δύο χαρακτηριστικές στιγμές, η μία θα ήταν το μεγαλύτερο ίσως χειροκρότημα της βραδιάς στον Bassment Rats, όταν άφησε για λίγο την τρομπέτα του και έπιασε το μικρόφωνο για να ραπάρει ένα και μόνο κουπλέ –αρκετό για να εκδηλωθεί η αδυναμία που του έχει το κοινό. Η δεύτερη, από την άλλη, θα ήταν η σύμπραξη του Blend Mishkin, των Roots Evolution, του Big Shine και του Τζαμαϊκανού Skarra Mucci στο “Original”, με τα bpm να ανεβαίνουν και άπαντες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

39Bl_8.JPG

Για τη συνέχεια, παρότι παρέλαβε μια πραγματικά πολύ βαριά σκυτάλη, o Skarra Mucci αντεπεξήλθε άριστα, με ένα μόνο μικρόφωνο και τη συνοδεία του selector I-Nity. Φρόντισε δε να κρατήσει ψηλά τους ρυθμούς για ακόμη 1 ώρα, οδηγώντας τη λήξη της βραδιάς γύρω στη 1:30 με αυθεντική ragamuffin και dancehall διάθεση. Η οποία πότε εκκινούσε από δικά του τραγούδια σαν το “Love Train” από το Greater Than Great (2014), πότε από γνωστές dub versions όπως το “Movie Star” με τα φωνητικά του Errol Dunkley, πότε από δημοφιλή soul samples (π.χ. το “After Laughter” της Wendy Rene), φτάνοντας ως το “Bam Bam” της Sister Nancy, αλλά και το “Bad Boys” των Inner Circle.

39Bl_9.JPG

Επιτυχημένο και άκρως ανεβαστικό λοιπόν το πάρτυ του Γιώργου Μαντά για το Wildfire, με τους Roots Evolution να αποδεικνύουν γιατί τα τελευταία χρόνια αποτελούν τη χρυσή συνταγή που δίνει ζωή στις μίξεις του Έλληνα παραγωγού, πλαισιώνοντάς τον με πολλούς ακόμη φίλους και καλεσμένους, με τους οποίους μοιράζεται την αγάπη του για τις μουσικές της Τζαμάικα.

39Bl_10.JPG

Με χαμόγελα, χορούς και ιαματικούς –ας μου επιτραπεί ο χαρακτηρισμός– ρυθμούς, ο Blend Mishkin είναι αυτή τη στιγμή ένας πολύ δυνατός εκπρόσωπος της σύγχρονης reggae, όχι μόνο στην Ελλάδα, μα πλέον και στην Ευρώπη. Και, κάθε φορά, οι live εμφανίσεις του ξεπερνούν ομολογουμένως ακόμα και τις προσδοκίες των επίσημων κυκλοφοριών του.

{youtube}K3P5O6XZJVI{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured