Η 2η μέρα του φετινού Let Me Know! Festival, στον πολιτιστικό πνεύμονα του θεάτρου Χυτήριο στο Γκάζι, αποτέλεσε την ιδανική κατάληξη μιας μακριάς, γεμάτης σαββατιάτικης βόλτας. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εναλλακτικά urban festivals της χώρας μας –στρατευμένο στην παρουσίαση της ελληνικής alternative σκηνής (με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και να συνεπάγεται)– πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, με φθινοπωρινή διάθεση και με αξιοσημείωτη μουσική πυκνότητα. 

Τα ποτά ξεκίνησαν από νωρίς, ενώ ακόμα ακούγαμε θραύσματα από τα τελευταία soundchecks και απολαμβάναμε την ήρεμη δύναμη της αυλής του Χυτήριου, η οποία από την άνοιξη μέχρι και τα πρώτα κρύα φιλοξενεί τους σινεφίλ της πόλης, προσφέροντας δωρεάν προβολές κλασικών αριστουργημάτων της 7ης τέχνης. 

Letme15-2_2.JPG

Τα πρώτα σινιάλα από την αιθέρια πλην στιβαρή φωνή της Dusk λειτούργησαν ως προσκλητήριο για την κάθοδο των θαμώνων στον υπόγειο χώρο του θεάτρου, η industrial ατμόσφαιρα του οποίου «κούμπωνε» μοναδικά με το ύφος και την ταυτότητα του φεστιβάλ. Όσο για τη Dusk, ανέλαβε εκείνη την έναρξη της βραδιάς, αφού, όπως μας ενημέρωσε, οι Pop Eye –οι οποίοι ήταν ν’ ανοίξουν αυτή τη δεύτερη Let Me Know! Ημέρα– δεν κατάφεραν να παίξουν, για λόγους υγείας

Letme15-2_3.JPG

Πάντως η Αθηναία τραγουδοποιός, περιστοιχισμένη από αξιοπρόσεκτο μουσικό πλήρωμα, πραγματοποίησε ιδανική έναρξη. Ξενάγησε το κοινό στις ονειρικές μα και αιχμηρές της συνθέσεις και, οδηγώντας το κατόπιν από τα μονοπάτια των Depeche Mode και των Massive Attack, το παρέδωσε στην παρέα των Empty Frame, οι οποίοι και έτυχαν ενθουσιώδους υποδοχής

Letme15-2_4.JPG

Letme15-2_5.JPG

Ξεδιπλώνοντας τον ικανό όγκο της μέχρι τώρα δισκογραφίας τους (αριθμεί δύο αξιόλογα άλμπουμ), οι Empty Frame επέδειξαν για μία ακόμα φορά εκείνο το τόσο γοητευτικό και καθηλωτικό σθένος των ανθρώπων που αγαπούν τρυφερά, ρομαντικά, σχεδόν πλατωνικά τη μουσική τους: ήταν πεντακάθαρα αποτυπωμένο στα πρόσωπά τους, καθ' όλη τη διάρκεια του set. 

Letme15-2_6.JPG

Letme15-2_7.JPG

Προσεγγίζοντας πλέον τα μεσάνυχτα, στη σκηνή βγήκε η πρώην τραγουδίστρια των C:Real, Ειρήνη Δούκα, η οποία μαζί με τον εξαιρετικό κιθαρίστα Greggy K (των Matisse) έφτιαξαν τους Echo Train –μπάντα που πρωταγωνίστησε στα δρώμενα των περσινών διαγωνισμών του Jumping Fish. Έπαιξαν βέβαια τη ραδιοφωνική τους επιτυχία "Fire", επέδειξαν όμως και έντονη ψυχεδελική διάθεση: το φλάουτο τόνισε πολλά μέρη των τραγουδιών τους, ενώ στο σετ συμπεριέλαβαν και διασκευές σε ογκόλιθους των 1960s, όπως λ.χ. στο "White Rabbit" των Jefferson Airplane και στο "You're Gonna Miss Me" των 13th Floor Elevators

Letme15-2_8.JPG

Letme15-2_9.JPG

Οι με αδημονία αναμενόμενοι από την πλειονότητα του κόσμου στο Χυτήριο Baby Guru εμφανίστηκαν εν τέλει προτελευταίοι, προβαίνοντας σε μια μονορούφι, ενεργειακά χειμαρρώδη παρουσίαση του τελευταίου τους ΕΡ Sunshine Special. Εξυπηρετώντας έτσι στο έπακρο τη μεθυσμένη, χορευτική διάθεση του ολιγάριθμου μα δυναμικού κοινού, η οποία και απογειώθηκε όταν η μπάντα έπαιξε το “Ήθελα Να Σου Πω”. 

Letme15-2_10.JPG

Κατόπιν, το ντουέτο των Noise Figures έκλεισε δυνατά, σκοτεινά και ροκ –όπως του έπρεπε– το 4ο Let Me Know! Festival, απλά με μια κιθάρα και τα ντραμς τους. 

Letme15-2_11.JPG

Συνολικά, ήταν μια ενδιαφέρουσα βραδιά, με τη σωστή μουσική στον σωστό χώρο και με χορταστικό χρόνο για την κάθε μπάντα. Πέτυχε λοιπόν στο έπακρο να «γνωρίσει» το αθηναϊκό κοινό με τους καλύτερους μουσικούς της εναλλακτικής σκηνής της πόλης του. Αξίζει στο φεστιβάλ αυτό όχι μόνο να επαναλαμβάνεται, μα και να σημειώνει όλο και μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία, γιατί το χαρακτηρίζει ηρεμία, ποιότητα και εντιμότητα. Στοιχεία που αξίζει να επιβραβευθούν με ακόμα περισσότερο κόσμο στις επόμενες διοργανώσεις. 

{youtube}1k9-HLtG7qk{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured