Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου, Κελί 218, ο Ραψωδός Φιλόλογος επέστρεψε στα συναυλιακά δρώμενα της Αθήνας μετά από 20 μήνες απουσίας, έχοντας μαζί του τον Λόγο Απειλή και τον DJ X-Lib να συνοδεύει με τα beats και με τα scratch του· δύο καλλιτέχνες, δηλαδή, με τους οποίους έχει συνεργαστεί με επιτυχία πολλές φορές στο παρελθόν. Σωστά επελέγη και το Gagarin ως χώρος διεξαγωγής της παρουσίασης, καθώς έχει αποδείξει πως στέκεται αξιοπρεπώς σε λάιβ τέτοιου βεληνεκούς. Και, πράγματι, ήταν μια βραδιά σχεδιασμένη μέχρι και την τελευταία της λεπτομέρεια από τον Ραψωδό Φιλόλογο, γεγονός που δεν άργησε να γίνει αντιληπτό και στο κοινό.
 
Rhapso_2
 
Όλα ξεκίνησαν 45 λεπτά μετά τις 21:00, όταν ο Λόγος Απειλή ανέβηκε στη σκηνή και κυριολεκτικά μας πήρε από τα μούτρα: αντί να μας ζεστάνει, όπως είθισται να κάνει το support, βρεθήκαμε στη μέση μιας γιορτής που φάνηκε να είχε ξεκινήσει από ώρα στα παρασκήνια. Δήλωσε μεθυσμένος, μπέρδεψε στίχους και τραγούδησε a capella, αλλά στα 40 λεπτά που έπαιξε κατάφερε και να μας μετάφερει το γιορτινό κλίμα της περίστασης, μα και να μας προετοιμάσει για τη συνέχεια. Ο X-Lib, με τη σειρά του, φρόντισε (με ένα instrumental track) να μην δημιουργηθεί κενό κατά την παράδοση της σκυτάλης από τον έναν MC στον άλλον και αξίζει εδώ ένα μπράβο –ήταν μία από τις ομαλότερες αλλαγές καλλιτεχνών που έχω βιώσει ποτέ σε συναυλία. Βεβαίως βοηθησε πολύ σ' αυτό και η έλλειψη μουσικών οργάνων, που συνήθως είναι ο λόγος για τα αμήχανα κενά σε ανάλογες περιπτώσεις.
 
Rhapso_3
 
Πιάνοντας το μικρόφωνο στις 22.25, ο Ραψωδός Φιλόλογος βιάστηκε να δηλώσει πως θα μιλήσει λίγο και θα ραπάρει πολύ, καθώς δεν σταμάτησε ποτέ να μας μιλά ανάμεσα στα κομμάτια. Μας είπε (μεταξύ άλλων) για τον πρόσφατο γάμο του, για την ανάγκη του να απέχει ενίοτε από τις συναυλίες και τη δισκογραφία, καθώς και για το πόσο εκτιμά ορισμένους ανθρώπους της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής. Είχε δε τη διάθεση να μας παρουσιάσει τραγούδια και από τους 4 προσωπικούς του δίσκους –όχι μόνο από το Κελί 218– ερμηνεύοντας μάλιστα κάποια από αυτά για πρώτη φορά και κάποια άλλα «για τελευταία», όπως μας ενημέρωσε. 
 
Ήθελε επίσης να είναι σίγουρος ότι όλοι περνάνε καλά και δεν σταμάτησε έτσι στιγμή να μας ρωτάει σχετικά. Πώς όμως να μην περάσεις καλά, όταν όλοι επί σκηνής βρίσκονται σε τρελά κέφια και η setlist δεν έχει τελειωμό; Τα πάνω από 30 τραγούδια που ακούσαμε την Παρασκευή στο Gagarin δεν άφησαν καμία αμφιβολία επί τούτου. Θέλοντας να μας ευχαριστήσει, ο Ραψωδός Φιλόλογος δεν παρέλειψε (εν είδει δώρου) να ραπάρει freestyle, κάτι που δεν συνηθίζει. Βεβαίως έδωσε και τα respect σε όσους ανθρώπους θεωρεί σημαντικούς στην προσωπική και καλλιτεχνική του ζωή.
 
Rhapso_4
 
Περισσότερες λοιπόν από 2 ώρες σκηνικής παρουσίας χρειάστηκε ο Ραψωδός Φιλόλογος για να μας πει και να τραγουδήσει όλα όσα είχε υπ' όψιν του. Δημιουργώντας φιλικό και ζεστό κλίμα, στάθηκε ειλικρινής απεναντί μας, καταφέρνοντας να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό του ακροατή. Αλλά κι ο κόσμος το ανταπέδωσε με το παραπάνω, τραγουδώντας τους στίχους σε κάθε κομμάτι (ιδιαίτερα δύσκολο, αναφερόμαστε σε χιπ χοπ συναυλία) και χορεύοντας. Δεν έλειψαν επίσης τα κοινωνικοπολιτικά σχόλια από μέρους του MC, τόσο στιχουργικά, όσο και προφορικά.
 
Η βραδιά της Παρασκευής στο Gagarin είχε έτσι όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να χαρακτηριστεί επιτυχής και ο Ραψωδός μας αποχαιρέτισε λέγοντάς μας πως ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του. Σίγουρα αντιμετωπίζεις με θετικότητα και συμπάθεια κάποιον που σε λαμβάνει τόσο υπ' όψιν και διάγει τον καλλιτεχνικό του βίο –όποιος και εάν είναι αυτός– με τόση αξιοπρέπεια και σεβασμό προς το κοινό.
 

{youtube}0iZhZZSIQBo{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured