Έπειτα από μια αφίσα με τη φωτογραφία του Παύλου Σιδηρόπουλου να τραγουδάει και τον τίτλο «Για Τον Παύλο» ακριβώς από πάνω, και με δεδομένο ότι οι ημερομηνίες που επιλέχθηκαν για την συγκεκριμένη συναυλία ήταν πολύ κοντά στην επέτειο του θανάτου του, το τελευταίο πράγμα που θα περίμενε ίσως κανείς ήταν το ολοζώντανο πάρτυ που έλαβε χώρα την Τετάρτη το βράδυ στο Κύτταρο - με το club κυριολεκτικά να ασφυκτιά από την προσέλευση ενός, απρόσμενα, νεαρού κοινού.



Οι Απροσάρμοστοι - σε μεγάλη φόρμα και με απίθανο κέφι - ήταν οι οικοδεσπότες μιας γιορτής με πολλούς και διάσημους καλεσμένους, η οποία άνοιξε με τους ίδιους να ερμηνεύουν καταπληκτικά το “Welcome To The Show” και συνέχισε με μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια του Σιδηρόπουλου από την περίοδο που ηχογραφούσε μαζί τους (“Το Βιβλίο Tων Ηρώων”, “Θάνατος”, “Άντε Και Κάλη Τύχη Μάγκες”). Ο Μάνος Ξυδούς ανέβηκε στη σκηνή αμέσως μετά, για να γονατίσει και να ερμηνεύσει το τραγούδι του Σιδηρόπουλου που ξέρουν πια, στην κυριολεξία, οι πάντες, το “Να Μ’Αγαπάς”. Κι όταν αυτός έδωσε το κάλεσμα στον Γιάννη Γιοκαρίνη να έρθει δίπλα του, λίγο νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ώστε να τραγουδήσουν μαζί τον “Μπάμπη Τον Φλου”, και το “’69”, η ενέργεια που μεταδόθηκε στο κοινό το οποίο τους κοιτούσε σύσσωμο με ένα πλατύ χαμόγελο, δεν περιγράφεται με λόγια. Ο σίφουνας που ακούει στο όνομα Γιοκαρίνης δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να γελάει, να τραγουδάει κάνοντας έντονες χειρονομίες, να φιλάει σταυρωτά και να χειροκροτεί τον Οδυσσέα Γαλανάκη μέτα το τέλος όλων των τραγουδιών. Το σκηνικό ήρθε να συμπληρώσει η φωνή και το μπάσο των Απροσάρμοστων, Αλέκος Αράπης, ο οποίος ανταποκρίθηκε ευχαρίστως στα παιχνίδια του Γιοκαρίνη σηκώνοντας ψηλά το ποτήρι του και φωνάζοντας: «Γειά σου Γιάννη! Στην υγειά σας παιδιά! Να είμαστε καλά!».



Το τρελό πάρτι συνεχίστηκε με έναν μικροσκοπικό Παύλο Παυλίδη, του οποίου το χοροπηδητό και η όρεξη την ώρα της ερμηνείας του στο “Τω Άγνωστω Θεό” φάνταζαν ατελείωτα. Η σκυτάλη δόθηκε κατόπιν στον Φίλιππο Πλιάτσικα, ο οποίος διάλεξε να τραγουδήσει τρία από τα συγκινητικότερα τραγούδια που μας άφησε ο Παύλος Σιδηρόπουλος, τα “Στην Κ”, “Που Nα Γυρίζεις” και “Μου ’Πες Θα Φύγω” - όλα από το Φλου. Το μόνο αρνητικό της βραδιάς ήταν ότι δυστυχώς δεν καταφέραμε να μείνουμε όσο θα θέλαμε, ώστε να δούμε και τους δύο τελευταίους guests, Νίκο Ζιώγαλα και Δημήτρη Πουλικάκο. Είναι σπουδαίο το προσόν των Απροσάρμοστων να διατηρούν ανέπαφη μέσα τους αυτή την τρελή ροκιά, παρά τα χρόνια που περνάνε, δίνοντας έτσι συναυλίες που θα τραβούν σε τέτοιο μάκρος. Καλό όμως θα ήταν να βγαίνουν στη σκηνή την προγραμματισμένη ώρα (και όχι μία ώρα και δέκα λεπτά αργότερα), για να μπορούμε και εμείς που έχουμε πρωϊνές δουλειές να τους απολαύσουμε μέχρι το τέλος.



Ενώ εκτυλίσσονταν όλα τα παραπάνω, οι τρεις Απροσάρμοστοι δεν έπαψαν ούτε λεπτό να χαμογελούν (ακόμα και όταν ήρθε η ώρα να παίξουν το “Η”) και να πίνουν στην υγειά του κοινού, ευχαριστώντας μας για το χειροκρότημα, ευχόμενοι ξανά και ξανά «να είμαστε όλοι μας καλά!». Έδωσαν έτσι την εντύπωση ανθρώπων που μαζεύτηκαν εκεί για να χαιρετήσουν με αγάπη τον παλιό τους φίλο και όχι για να τον κλάψουν με θανατολαγνεία. Και κατάφεραν με τον τρόπο αυτό, ακόμα και όσους από εμάς ένιωσαν ένα τσίμπημα στην καρδιά παρακολουθώντας πριν το ξεκίνημα της συναυλίας τα βιντεάκια από τις συναυλίες του Σιδηρόπουλου, να νιώσουμε περισσότερο χαρά που ο Παύλος υπήρξε, παρά θλίψη επειδή έφυγε. Και αυτό είναι ό,τι αξιοπρεπέστερο και σημαντικότερο μπορούν να επιτύχουν καλλιτέχνες που διοργανώνουν ένα τέτοιο tribute.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured