Συναυλία Συμπαράστασης για τους Καρκινοπαθείς

Κείμενο: Τάσος ΒογιατζήςΑυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η συναυλία συμπαράστασης για τους καρκινοπαθείς πρέπει να έχει τελειώσει. Το μήνυμα είναι δυνατό, δεν ξέρω αν είναι όμως δυνατό προς τη σωστή κατεύθυνση. Ή πάλι, θα μπορούσε να είναι πιο οργανωμένο και άρα περισσότερο αποτελεσματικό. Να μην βρίσκονται σε μια τόσο σημαντική συναυλία και πάλι "οι μπάντες μεταξύ τους".

Εντούτοις, σ' αυτό το πρόχειρο σκηνικό που στήθηκε σήμερα στην πλατεία επί των οδών Κεδρινού και Κυρίλλου Λουκάρεως, πίσω από το Νοσοκομείο Ελπίς (Αμπελόκηποι), σκηνικό εν ολίγοις guerilla gig, δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε (και από την πλευρά μας να μην προωθήσουμε) το ίδιο το μήνυμα.Ξεχωρίσαμε τους Model Spy που άλλοτε με κιθάρα αλά The Edge κι άλλοτε με σαφείς βρετανικές ποπ αναφορές (Pulp, Smiths) ίσως να μας εκπλήξουν ευχάριστα προσεχώς (ακούστε οπωσδήποτε το "Assasin Romantique"), χαβαλεδιάσαμε με τους Callas που με τις στολές Superman και το drumming στο γάμο του Καραγκιόζη έχουν το κάτι τους (μέχρι να βαρεθούμε), ηρεμήσαμε στις ημιακουστικές κιθαριστικές ιστορίες των Wild Honey και απολαύσαμε άλλο ένα rock'n'roll show των πιτσιρικάδων Absent Mindead με πλήρες σετ κλισέ, λιώματα επί και εκτός σκηνής και με ένα drummer πραγματικά από τους κορυφαίους της ελληνικής σκηνής. Με λίγα λόγια περάσαμε ευχάριστα κάποιες ώρες, χαζεύοντας μερικά από τα ονόματα που διεκδικούν το play σας στις myspace παρουσίες τους, μερικούς φίλους και ίσως κάποια στιγμή (με πολλή πολλή δουλειά) κάτι παραπάνω.Αλλά φυσικά δεν πήγαμε εκεί (μόνο) γι' αυτό. Το σημαντικότερο ήταν αυτό το live να αποτελέσει αφορμή για να γίνουν τα απαραίτητα δημοσιεύματα και να ακουστεί προς πολλές μεριές το πρόβλημα και η λύση του. Όπερ σημαίνει ότι το τεράστιο πρόβλημα έλλειψης ξενώνων φιλοξενίας των ογκολογικών ασθενών και των συνοδών τους, όταν έρχονται στην Αθήνα από την επαρχία και τα νησιά της Ελλάδος στο Ογκολογικό Νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, μπορεί να λάβει τέλος, αν (αντί όλοι αυτοί να καταλήγουν να διαμένουν σε δωμάτια ξενοδοχείων) φιλοξενηθούν στα ανεκμετάλλευτα προσφυγικά κτιρια τα οποία ανήκουν στη δικαιοδοσία της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου του Υπουργείου Οικονομικών.Το πρόβλημα, βέβαια, δε λύνεται ούτε με ευχολόγια, ούτε με μερικές υπογραφές που μαζεύτηκαν, απλά τούτη εδώ είναι η απαραίτητη απαρχή ενός συνεχούς αγώνα για κάτι που στ' αυτιά ενός λογικού πολίτη μοιάζει να αγγίζει τα όρια του αυτονόητου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με ηγέτιδα την Adrianne Lenker, έκαναν μια βαθιά συγκινητική και ταπεινή εμφάνιση, δίνοντας μια ...
Ο Γερμανός παραγωγός χάρισε στους παρευρισκόμενους στο Fuzz ένα κομψό, lo-fi ambient techno set,
Ενθουσιώδεις, παράφρονες, μα συνάμα επιβλητικοί, οι Νορβηγοί τίμησαν την πρώτη τους εμφάνιση στην

FEATURED TODAY

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής ακούει δυνατά τσιτωμένο hardcore, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λος Άντζελες.

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ξανακούει την πρώτη κυκλοφορία του Madlib ως Quasimoto και απολαμβάνει το καρτουνίστικο alter ego του, ...

Το Avopolis αποχαιρετά τον σπουδαίο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια, ξανακούγοντας 10 εμβληματικά soundtracks του.

HOT STORIES

Ο Kevin Parker έκατσε σε μια καρέκλα μόνο με την κιθάρα του για να παίξει το κομμάτι από τον τελευταίο δίσκο της μπάντας του, The Slow Rush.

Ο μουσικός θα εμφανιστεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Top