search

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ

Υπάρχουν για τους μουσικούς, στιγμές ξεχωριστές, αξέχαστες, που παρά την λιτότητα τους, μένουν χαραγμένες στην μνήμη και κατά ένα περίεργο τρόπο όταν το μυαλό αναπολεί γυρνάει πάντα εκεί. Παρά τις πολύ καλές εμφανίσεις σε συμμέτοχες ή ως support σε ονόματα όπως οι Puressence και οι Flaming Lips, όπως μας εκμυστηρευτήκαν οι Film, ήταν η πρώτη βραδιά που είχαν την ευκαιρία να παίξουν τα όλα τραγούδια τους σε ένα δικό τους full set και αυτό τους έκανε να θέλουν να δώσουν κάτι παραπάνω σε όσους φρόντισαν να γεμίσει το Μικρό Μουσικό Θέατρο, αν μη τι άλλο από ζεστασιά.

Μετά από μια σχετική καθυστέρηση, γύρω στις 11 το πήραν απόφαση και ανέβηκαν στη σκηνή φροντίζοντας από την πρώτη στιγμή να απογειώσουν την διάθεση στον αέρα. Πέραν της παρουσίας της Ελένης Τζαβάρα που αποπνέει κάθε στιγμή πάνω στη σκηνή πως έχει τη μουσική μέσα της, καθώς επίσης και τις ψυχεδελικές φιγούρες των αδερφών Μπόρση, η άνοδος του Χρήστου Λαϊνά (Ο*) ήταν ένα από τα πιο ευχάριστα γεγονότα που θα μπορούσαν να συμβούν. Σεσημασμένος δημιουργός μελωδικών παραμορφώσεων και κιθαριστικών loops, φρόντισε και αυτός με τον τρόπο του, να έρθουν στα αυτιά μας με τον καλύτερο τρόπο οι συνθέσεις των Film. Με αφετηρία λοιπόν τις παραμορφωμένες κιθαριστικές μελωδίες έδωσαν καλοστημένο ήχο, προσεγμένο κάθε στιγμή από τις indie αναζητήσεις μέχρι τις πλέον electrίζουσες επιρροές. Συγχωρέστε με που τα σκανδιναβικά μου δεν είναι τόσο καλά για να θυμάμαι και τίτλους που κρύβουν ιστορίες με εκρήξεις ηφαίστειων, όπως μας υπόσχονται όμως οι Film, σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε και δισκογραφικά, οπότε όλες οι απορίες θα λυθούν.

Η αρχή μοιάζει να έχει γίνει, ακόμα και μέσα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς που κάνουν για τους νέους καλλιτέχνες - δημιουργούς εναλλακτικών ήχων στην Ελλάδα τα δύσκολα δυσκολότερα. Μακάρι να πάνε όλα καλά, έτσι ώστε μετά από μερικά χρόνια να αναπολούμε αυτή την βραδιά σαν την πρώτη σε μια μακρινή διαδρομή.


HOT ΣΗΜΕΡΑ!

David Toop - Ωκεανός του Ήχου: Αιθέριες Συνομιλίες, Περιβαλλοντικοί Ήχοι και Φανταστικοί Κόσμοι

Ξεκινώντας από το Παρίσι του 1889, όταν ο Claude Debussy πρωτάκουσε παραδοσιακή μουσική από την…

O Bruce Springsteen και ο Χάρι Πότερ

Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι "I'll Stand By You"

Καρδιακή προσβολή έπαθε ο Peter Murphy των Bauhaus

Οι γιατροί θεωρούν ότι βρίσκεται πλέον εκτός κινδύνου

Ένα θαυμάσιο βιντεοκλίπ από τη Björk

Δείτε το "Losss", από την Ισλανδή σταρ που τέτοιες μέρες πριν 15 χρόνια εμφανίστηκε στην τελετή…

Καινούριο βιντεοκλίπ για τον Kendrick Lamar

Δείτε το "Hair Down", για μια συνεργασία με τον SiR

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

An Artist Formerly Known As Purple: 35 Χρόνια Υπό Μωβ Βροχή Χωρίς Ομπρέλα

Με το κοντινότερο που έκανε ποτέ σε ροκ μπάντα στο πλάι του, ο Prince μίλησε στο Purple Rain για…