Η τηλεφωνική συνομιλία με τον Greg Dulli είχε καθοριστεί για τις εννιά και μισή το βράδυ - θα ήταν σύντομη δυστυχώς (... αλλά κι ευτυχώς, αφού είχαμε και Champions League λίγο πιο μετά, γεια σου Λίβερπουλ, you never walk alone). Δυστυχώς λε(γ)ω, γιατί με τον Greg μπορείς να συζητήσεις ένα σωρό πράγματα, περί μουσικής αλλά ακι για ένα σωρό ακόμα πράγματα που δεν άπτονται αυτής. Εκείνος να βρίσκεται στο σπίτι του στο Los Angeles, κι εγώ, στο δικό μου, στους Αμπελόκηπους. "Είμαστε από δύο σεισμογενείς περιοχές" αστειεύτηκε στην αρχή, "πες το ψέμματα" είπα, χαμηλόφωνα.

Είναι η πρώτη φορά που θα τον δούμε στην Ελλάδα με το νέο του σχήμα Twilight Singers, μετά μάλιστα από την (σχεδόν ταυτόχρονη) κυκλοφορία δύο δίσκων του συγκροτήματος, με το ένα εξ αυτών, το "She Loves You" να αποτελείται αποκλειστικά από διασκευές.

Ξεκίνησα μάλλον επιθετικά:

-Ωραίο πρόεδρο έχετε εκεί στην Αμερική...

"Έχεις δίκιο. Δυστυχώς. Είναι φρικτός ο George Bush. Δεν τον ψήφισα ποτέ και ούτε πρόκειται. Άσε που τότε, δεν κέρδισε καν τις πρώτες εκλογές στην πραγματικότητα. Νοθευμένο και πλασματικό ήταν το αποτέλεσμα. Όπως και να έχει πάντως, είναι τραγικό να έχεις εισβάλει παράνομα στο Ιράκ, μία χώρα δηλαδή που δεν έχει πειράξει την Αμερική ούτε στο ελάχιστο".

-Γνωρίζω την απάντηση βέβαια, αλλά θα ήθελα να το ακούσω και από εσένα: είναι οι Twilight Singers το side project των Afghan Wings;

"Σαφώς και όχι. Πρόκειται για δύο διαφορετικά συγκροτήματα απ' όποια πλευρά και αν το δει κανείς. Ούτε ηχητικά δεν έχουν σχέση μάλιστα.".

-Βρισκόσουν υπό πίεση στο ξεκίνημα του νέου σχήματος; Εννοώ λόγω του προτέρου μουσικού βίου σου. Μήπως η σκιά των Afghan Wings έπεφτε βαριά πάνω στα καινούργια σου μουσικά βήματα;

"Καθόλου. Ξεκουράστηκα για δύο χρόνια και μετά ένιωθα καθ' όλα έτοιμος για μία καινούργια αρχή, μ' ένα καινούργιο συγκρότημα. Τα υπόλοιπα είχαν περάσει ήδη στο παρελθόν και δε με απασχολούσαν."

-Δύο δίσκοι και τώρα ξαφνικά, ένας ακόμα με διασκευές.

"Ανέκαθεν μου άρεσαν οι διασκευές, όπως υποθέτω θα γνωρίζεις. Και στις συναυλίες μου πάντα παίζω διασκευές"

-Σωστά. Πες μας μερικά πράγματα για το "She Loves You". Ποιο είναι το meeting point ανάμεσα στον John Coltrane, την Βjork και τη διασκευή στο "summertime";

"Ολα αυτά αποτελούν μερικά από τ' αγαπημένα μου τραγούδια. Εφτιαξα τον δίσκο μ' έναν κύριο σκοπό: να τα ερμηνεύσω με το δικό μου τρόπο. Να τα πω έτσι ώστε να τα κάνω δικά μου, να είναι σαν τραγούδια που φτιάχτηκαν από μένα."

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι ever;

"Το "Ι Want You Back" των Jackson 5"

-Ανέκαθεν σου άρεσε η μαύρη μουσική;

"Γενικά η έμπνευσή μου είναι black"

-Ποιοι "μαύροι" καλλιτέχνες που άκουσες τελευταία σου άρεσαν;

"Είναι πάρα πολλοί. Από τον Jay Z και την εξαιρετική Angie Stone έως τον Snoop Dooggy Dog και τον Kanye West"

-Θα σου πω μερικά ονόματα και θέλω τη γνώμη σου γι' αυτά με μία μόνο λέξη:

White Stripes: fantastic

Killers: δεν τους έχω ακούσει

Nelly: funny

Green Day: δεν τους παρακολουθώ

American pop idols: terrible

-Ποια είναι τα σχέδιά σου για το άμεσο μέλλον;

"Μόλις τελείωσα μία περιοδεία στην Αμερική και αυτό το διάστημα βρίσκομαι και πάλι στην Ευρώπη. Περνάω από Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δύο συναυλίες. Μου αρέσει πολύ το ελληνικό κοινό. Είναι όχι μόνο ένθερμο, αλλά και αρκετά crazy".

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured