'Δεν είναι και εύκολο να γίνεις γνωστός αμέσως όπως τα boybands'!

Η πρώτη μας συνάντηση με τον Perry Blake έγινε τυχαία σε ένα μπαράκι τον Εξαρχείων το προηγούμενο βράδυ της εμφανισής του. Άμεσος, διακριτικός και πολύ κομψός απολάμβανε τη μουσική και το κρασί του μαζί με τον μπασίστα του Glen Garret! Τον συναντήσαμε ξανά την επόμενη μέρα λίγες ώρες πριν απο την εμφάνισή του στο ΑΝ Club, να κάθεται σε ένα τραπέζι και να ετοιμάζει το playlist!

Avopolis: Κατάγεσαι απο την Ιρλανδία και πρόσφατα, ενώ ζούσες αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, αποφάσισες να γυρίσεις; Πως έγινε αυτό;
Βασικά, κατά τύχη. Ζούσα αρκετά χρόνια στο Λονδίνο, και κάποιος γνωστός μου έτυχε να πουλάει ένα μεγάλο σπίτι στην εξοχή. Μου άρεσε η ιδέα και το σπίτι έιχε τις προδιαγραφές που ήθελα, μιας και κατάφερα να φτιάξω εκεί το studio μου.

Σου αρέσει εκεί; Είχε κάποια επίδραση στη δουλειά σου;
Μου αρέσει πολύ! Είναι αρκετά ήρεμα και με βοηθάει πολύ στη δουλειά μου! Έχω και το studio και ηχόγραφώ εκεί. Είναι πολύ καλά.

Δουλεύεις μόνο τη δική σου μουσική ή κάνεις και άλλες παραγωγές στο studio σου;
Βασικά ήδη δουλέυω κάποια άλλα projects και γράφω κομμάτια και για άλλους καλλιτέχνες.

Συνήθως ο περισσότερος νέος κόσμος θέλει να μείνει στο Λονδίνο! ….Εκεί είναι όλη η μουσική βιομηχανία.
Βασικά ήθελα να φύγω απο το Λονδίνο, γιατί είχα ζήσει εκεί αρκετό καιρό και δεν ήθελα πλέον να περιτριγυρίζομαι απο τη μουσική βιομηχανία. Δε μου αρέσει να γνωρίζω άλλα συγκροτήματα & μουσικούς. Δεν το κάνω, επειδή δε μου φαίνεται ενδιαφέρον. Έχω φίλους που είναι ηθοποιοί και δεν θέλουν να γνωρίζουν άλλους ηθοποιούς, γιατί βαριούνται να βρίσκονται στους ίδιους κύκλους συνέχεια. Για μένα είναι σημαντικό να μπορείς να κάνεις πολλά και να γνωρίζεις διαφορετικά πράγματα. Δουλεύω πολύ και ταξιδεύω πολύ.

Ποιά είναι τα αγαπημένα σου μέρη που έχεις ταξιδεψει;
Μου άρεσε πολύ η Νέα Υόρκη, αν και δε θα μπορούσα να ζήσω ποτέ εκεί. Μου αρέσει πολύ το μέρος που μένω, είναι ήρεμο, έιναι απλά εξοχή. Επίσης μου αρέσει πολύ και η Νότια Γαλλία, όπυ πηγαίνω συχνά.

Στο νέο σου δίσκο, φαίνεται πως δεν έχεις χρησιμοποιήσει πολλά όργανα όπως στους παλιότερους δίσκους.
Βασικά υπάρχουν αρκετά έγχορδα, αλλά η διαφορά είναι οτι παραμένουν στο background! Βασικά, ήθελα να κάνω ένα δίσκο διαφορετικό απο τους 2 προηγούμενους. Νομίζω πως ήταν η ώρα για μια αλλαγή. Η αλλάγή έχει ουσία. Δε μου αρέσει να κάνω τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά.

Σε ενδιαφέρει να δοκιμάσεις διαφορετικά είδη μουσικής;
Ναι, νομίζω πως ναι! Η επόμενη δουλειά μου θα είναι διαφορετική έτσι και αλλιώς. Δε θέλω να επαναλαμβάνομαι, γιατί δε βγάζει πουθενά αυτό. Θέλω να δοκιμάσω κάτι άλλο. Στην επόμενη δουλειά, σαφώς θα υπάρχουν κάποια κοινά στοιχεία με τις προηγούμενες, αλλά θα χρησιμοποιήσω πολύ πιο ηλεκτρονικούς ήχους παρά ακουστικούς.

Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελες να συνεργαστείς;
Μμμ, η Allison Goldfrapp!

Είναι απλά μια ιδέα, ή ετοιμάζεις κάτι;
Είναι μόνο μια ιδέα. Δεν την έχω γνωρίσει καν.

Χθες το βράδυ ακούστηκαν κομμάτια (σσ. στο μπαράκι που είχε έρθει) που φάνηκαν να σου αρέσουν πολύ. Σου αρέσουν τα tributes, θα δοκίμαζες κάτι τέτοιο;
Δε θα το έκανα ποτέ. Τα tributes τείνουν να δίνουν προσοχή σε κάποιον που προσπαθεί να ακουστεί σαν το είδωλο. Προτιμώ να αφήνω το κομμάτι ανέπαφο και όχι να το αντιγράφω, γιατί το αυθεντικό είναι ο λόγος που σου άρεσε. Γιατί να δοκιμάσεις κάτι νέο;

Θα σε ενδιέφερε να ηχογραφήσεις κάποιο cover;
Πιθανώς ναι, αλλά όχι κάποιο ολόκληρο album, ίσως ένα EPs. Θα ήταν δύσκολο να προσπαθήσω να γεμίσω ολόκληρο album. Μμμ, δε θα ήταν δεμένο κάτι τραγουδώντας άλλα τραγούδια. Τραγουδάω καλύτερα τα δικά μου.

Ποιά είναι η αγαπημένη σου εποχή;
Αυτή περισσότερο! Αλλά μου αρέσουν όλες.

Έχεις γράψει επίσης τη μουσική για την γαλλική ταινία "Presque Rien" ("Σχεδόν Τίποτα"). Πώς σου φάνηκε αυτή η διαδικασία;
Ήταν δύσκολη δουλειά αλλά πολύ καλη εμπειρία. Ήταν όμως δυσκολότερο απο οτι το περίμενα!

Να υποθέσουμε πως η ταινία σου άρεσε...
Ναι μου άρεσε αρκετά. Ήταν μια πολύ καλή ταινία, με ήρεμη ροή και εκλεπτυσμένη.

Θα ξανάγραφες μουσική για ταινία;
Σίγουρα! Πρόκειται κιόλας να γράψω μουσική για μια ιρλανδική τανία που βγαίνει τον του χρόνου. Θα μου άρεσε πάντως να γράφω μουσική για ταινίες γενικότερα.

Υπάρχουν κάποιοι σκηνοθέτες για των οποίων τις ταινίες θα ήθελες να έγραφες μουσική;
Βασικά οι περισσότεροι έιναι πεθαμένοι. Θα μου άρεσε πολύ να έκανα κάτι τέτοιο για τον Stanley Kubrick, αλλά δυστυχώς έχει πεθάνει.

Ο ήχος και το στύλ της μουσικής σου είναι σαν ταινία! Έχεις κάποια συγκεκριμένη εικόνα όταν γράφεις στο μυαλό σου;
Ναι κατά κάποιο τρόπο ναι! Αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο!

Ο ήχος σου γενικά είναι γεμάτος απο εικόνες.
Ναι! Αλλά δε είναι κάτι που γίνεται επίτηδες. Είναι απλά ο ήχος που μπορεί να δημιουργεί εικόνες στο μυαλό των ανθρώπων!

Πιστεύεις οτι οι δίσκοι σου αποτελούν κομμάτια μιας κοινής ιδέας ή μιας εικόνας;
Ναι κάποιες φορές το νοιώθω αυτό! Κάποιες φορές όταν τα βάζεις όλα μαζί έχουν κάποιο νόημα. Άλλες φορές όμως καταλαβαίνεις οτι λείπουν κομμάτια και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα! Αυτό θα ήταν ενδιαφέρον να το δούμε σε 10 χρόνια πως θα χει καταλήξει!

Πόσο απο τον "Perry Blake" υπάρχει στα κομμάτια σου;
50 - 50. Ίσως περισσότερο, ίσως λιγότερο. Έιναι ένα μείγμα εμπεριών & ιδεών άλλων ανθρώπων αλλά και δικών μου.

Η εικόνα που δίνεις για τον εαυτό σου μέσα απο τα κομμάτια σου είναι πολύ διαφορετική απο αυτή που βλέπουμε αυτή τη στιγμή!
Ναι αυτό νομίζουν οι περισσότεροι, δηλαδή οτι οι καλλιτέχνες είναι ίδιοι με τη μουσική τους. Όμως οι καλλιτέχνες σαν άτομα είναι ξεχωριστοί απο τη δουλειά τους.

Συνήθως το υλικό που τραγουδούν που τραγουδούν οι καλλιτέχνες προέρχεται απο αυτά που ζούν και γενικότερα απο τις εμπειρίες τους.
Ναι, αλλά…. Είναι όπως και στην υποκριτική. Για παράδειγμα, όταν ένας ηθοποιός έχει ένα ρόλο, τον δουλεύει μέσα απο τις εμπειρίες του αλλά ερμηνέυει διάφορα πράγματα. Δεν πιστεύω στην εικόνα του ταλαιπωρημένου καλλιτέχνη. Καταντάει λίγο κλισέ αυτό. Υπάρχει ένα μυστήριο που κάποιες φορές δε γνωρίζω αν είμαι εγώ ή πράγματα που ερμήνευσα!

Σου αρέσει η Αθήνα;
Ναι, πάρα πολύ. Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στη Αθήνα. Πρίν δύο χρόνια είχα πάει στην Κέρκυρα!

Έχεις ακούσει ελληνική μουσική; Σου αρέσει;
Ναι έχω ακούσει και μου αρέσει αρκετά. Βέβαια έχω ακούσει παραδοσιακή μουσική μόνο αλλά ήτανε πολύ ενδιαφέρον! Μου άρεσε πολύ που χρησιμοποιούν ξυλόφωνο (κανονάκι).

Απο οτι καταλαβαίνω έχεις πολύ καλές σχέσεις με τη Γαλλία!
Βασικά υπέγραψα πριν 4 χρόνια με μια γαλλική δισκογραφική. Είναι το μεγαλύτερό μου κοινό και εκτιμούν πολύ τη δουλειά μου! Μου αρέσει όμως γενικότερα και σα χώρα. Τώρα έχω αρχίσει να χω κοινό και σε άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Ισπανία. Μου πήρε 5 χρόνια! Δεν είναι και εύκολο να γίνεις γνωστός αμέσως όπως τα boybands. Χρειάζεται αρκετή δουλειά.

Στην Ελλάδα πάντως έχεις γίνει γνωστός απο τον πρώτο σου δίσκο!
Σοβαρά; Είναι πολύ ευχάριστο αυτό! Να ρωτήσω και γώ κάτι; Πιστεύετε οτι θα έχει κόσμο σήμερα και αύριο;

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured