Δεν είναι η πρώτη σας φορά στην Ελλάδα. Τι μπορούμε να περιμένουμε από την επίκειμενή σας συναυλία στην Αθήνα;

Είμαστε καταχαρούμενοι που επιστρέφουμε στην Ελλάδα, γιατί αγαπάμε τη χώρα. Την τελευταία φορά δώσαμε μία πολύ ωραία συναυλία, με θετική ανταπόκριση από το κοινό. Θα παίξουμε λοιπόν ένα ακόμα live με όλη την ενέργεια και δύναμή μας, και αυτήν τη φορά.

Έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια από την κυκλοφορία του Endless. Περιμένουμε σύντομα νέο υλικό;

Ναι, δουλεύουμε σε καινούρια κομμάτια, θέλουμε να φτιάξουμε έναν νέο δίσκο. Το σχήμα άλλωστε έχει φρεσκαριστεί με την προσθήκη ενός κιθαρίστα, οπότε ξεκινήσαμε να δουλεύουμε όλοι μαζί για το επόμενο άλμπουμ.

Από που έρχονται οι μουσικές σας επιρροές; Έχουν αλλάξει μέσα στα χρόνια;

Ακούμε πολλή μουσική και πολλά διαφορετικά συγκροτήματα, οπότε συχνά αλλάζουμε τις επιρροές μας. Υπάρχουν κάμποσες σημαντικές μπάντες για εμάς –όπως οι A Place To Bury Strangers– αλλά προσπαθούμε διαρκώς να ανακαλύπτουμε καινούρια μουσική.

72SvSv_2.jpg

Πώς είναι η ιταλική rock και post-punk σκηνή; Πρέπει να έχουμε κάποια γκρουπ υπόψιν μας;

Στην Ιταλία υπάρχει εξαιρετική underground σκηνή και πολλές μπάντες. Σχετικά με το post-punk, μπορώ να προτείνω τους M!R!M!.

Ο Andrea Giometti είναι ο βασικός στιχουργός των Soviet Soviet. Ποιες είναι οι επιρροές των στίχων του και πώς βρίσκετε οι υπόλοιποι τρόπο να συνδέεστε με αυτούς;

Ο Andrea μιλάει συνήθως για τη ζωή και τις εμπειρίες του. Οι υπόλοιποι συνδεόμαστε με τους στίχους του εύκολα, γιατί συχνά οι εμπειρίες για τις οποίες γράφει, είναι κοινές. Οπότε μοιάζει φυσικό για εμάς.

Πέρυσι περάσατε μία άσχημη κατάσταση, η οποία κατέληξε στην απέλασή σας από τις Η.Π.Α. Πώς επηρέασε αυτό τη σχέση σας με το αμερικάνικο κοινό;

Ήταν δύσκολη περίοδος για εμάς και μία πολύ άσχημη κατάσταση, πράγματι. Το μόνο θετικό ήταν πως πολλοί από το αμερικάνικο κοινό επικοινώνησαν μαζί μας και μας εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.

72SvSv_3.jpg

Υπάρχει μία παγκόσμια κλίση προς την ακροδεξιά, με την Ιταλία να μην αποτελεί εξαίρεση. Πώς σας επηρεάζει σαν καλλιτέχνες κάτι τέτοιο;

Δεν μας αρέσει η πολιτική κατάσταση στην Ιταλία. Όσο αφορά τη δουλειά μας, πάντως, δεν έχουμε παρατηρήσει αλλαγές. Ωστόσο δεν συμφωνούμε με το παρόν πολιτικό κλίμα.

Τι φέρνει το μέλλον για τους Soviet Soviet;

Δουλεύουμε τον καινούριο μας δίσκο, όπως είπα και πιο πάνω, αλλά θέλουμε να το κάνουμε με άνεση χρόνου. Θα κάνουμε αρκετές συναυλίες στο μεταξύ, θα περιοδεύουμε για κάμποσο διάστημα ακόμα. Θα συντονίσουμε όμως παράλληλα τις προσπάθειές μας στο νέο υλικό.

{youtube}0zaGuqujrs8{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured