Το δίδυμο από το Παρίσι μόνο καινούργιο δεν είναι στους κόλπους της dance μουσικής βιομηχανίας. Oι Nicolas Chaix και Gilbert Cohen σχημάτισαν το project πριν από μια δεκαετία, ενώ το 2000 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους. O πρώτος είναι γνωστός και ως Ι: Cube ενώ ο δεύτερος (DJ Gilb’r) είναι ιδιοκτήτης της Versatile recordings και δημιουργός του περίφημου Radio Nova. Πληθωρικοί και πολυπράγμονες, οι βετεράνοι μαέστροι του σύγχρονου club ήχου θα ‘απλώσουν’ τον πολυσυλλεκτικό deep, electro, discoid ήχο τους στην Τέντα της Τεχνόπολης, την πρώτη μέρα του Synch Festival (Κυριακή 22 Ιουλίου). To avopolis.gr είχε μια (σύντομη είναι η αλήθεια) συνομιλία μαζί τους, μέσω e-mail.

Πως θα περιγράφατε τον ήχο σας σε κάποιον που δεν έχει ακούσει μουσική σας;
Ηδονιστικό, πνευματώδη, funky και twisted!

Ποιους σύγχρονους και παλιότερους μουσικούς ξεχωρίζετε;
Από σύγχρονους ξεχωρίζουμε τους Maurice Fulton, Rhythm and Sound, Madlib, Prins Thomas, Lindstromm, Todd Terje, Carl Craig, Smith and Hack και James Holden ενώ από παλιότερους πιστεύουμε πως οι Can, Funkadelic, Cluster, Tery Riley, Hector Lavoe, Ennio Morricone, The Residents, The Duritti Column, Moroder, John Coltrane, Steve Reich, White Noise, Wally Badarou, Womack and Womack είναι κορυφαίοι ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.

Στο Synch Festival θα εμφανιστείτε live παίζοντας δικό σας υλικό. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που κάνετε DJ sets. Σε τι ύφος κινούνται αυτά;
Εξαρτάται από το μέρος που εμφανιζόμαστε και τον κόσμο. Ας πούμε ότι εκτείνεται από το disco ως το techno με όλες τις ενδιάμεσες στάσεις όπως house και electro. H καλή μουσική είναι καλή μουσική, εξάλλου.

Προτιμάτε να παίζετε σε μεγάλα festivals ή σε μικρά, ‘ιδρωμένα’ clubs;
Δεν μπορούμε να επιλέξουμε, το καθένα έχει τη δικιά του χάρη. Σε ένα festival ας πούμε μπορείς να έχεις το τελειότερο ηχοσύστημα και να σε ακούσουν χιλιάδες άνθρωποι. Από την άλλη σε ένα μικρό club τα πράγματα είναι πιο άμεσα και μερικές φορές πιο απολαυστικά.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο μουσικό σας όνειρο; Πιστεύετε ότι έχει εκπληρωθεί;
Το να δημιουργουμε μουσική μετά από τόσα χρόνια και να νιώθουμε ακόμα έμπνευση είναι κάτι που πραγματικά δεν περιμέναμε. Αυτό είναι σαν να έχουμε εκπληρώσει ένα όνειρο που δεν είχαμε καν. Είμαστε επίσης πολύ ενθουσιώδεις όταν συναντούμε νέους ταλαντούχους μουσικούς και δουλεύουμε με αυτούς.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured