Με τρεις ολοκληρωμένους δίσκους, έναν ακόμα που έρχεται σε λίγους μήνες και μια πορεία συνυφασμένη με τη λονδρέζικη Fat-Cat, οι Mύm είναι σίγουρα από τις σημαντικότερες μπάντες της τρέχουσας δεκαετίας... Λίγο πριν από την εμφάνισή τους στο φετινό Synch (την τρίτη μέρα, στις 24 του Ιουλίου) ο Gunnar απαντάει σε μερικές ερωτήσεις:

Μπορείς να μας παρουσιάσεις τις βασικές διαφορές που έχει το "Finally we are no one" με το νέο album;

Είναι γεγονός πως και τα τέσσερα albums που έχουμε κυκλοφορήσει είναι αρκετά διαφορετικά το ένα από το άλλο. Το "Yesterday was dramatic today its ok" ήταν περισσότερο ελεύθερο και καθόλου περιοριστικό, το "Finally we are no one" ήταν ονειρώδες και αιθέριο, το “Summer make good” σε μερικά σημεία εμφανιζόταν αρκετά σκοτεινό και αινιγματικό, ενώ ο νέος δίσκος είναι και πάλι ελεύθερος, παράτολμος και πιο ανοιχτός εν γένει. Κατά κάποιον τρόπο βρίσκεται πολύ κοντά στον πρώτο δίσκο σε κάποια συγκεκριμένα πλαίσια. Ίσως ένα υπολογίσιμο γεγονός είναι πώς μαζί με τον Gunni είχαμε παραπάνω χρόνο στη διάθεση μας να δουλέψουμε με το νέο δίσκο, μόνο οι δυο μας, ακριβώς όπως έγινε με το "Yesterday was dramatic", χωρίς άγχος και πίεση από εξωτερικούς παράγοντες.

Το ‘Dancing behind my eyelids’ δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις ως τυπικό κομμάτι των Mύm. Η ίδια λογική υπάρχει και στο σύνολο του "Go go smear the poison ivy";

Όχι, το ‘Dancing behind my eyelids’ δεν μοιάζει με κανένα άλλο κομμάτι στο album, παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια καθοριστική διάθεση φωτεινότητας και ζωηράδας στο άκουσμά του. Παρεμπιπτόντως οι στίχοι του συγκεκριμένου κομματιού δίνουν την εντύπωση ενός μικρού εφιάλτη.

Πιστεύεις πως το δεύτερο σας άλμπουμ θέτει από μονό του ένα μουσικό όριο αρκετά δύσκολο να φτάσετε ή και να ξεπεράσετε μελλοντικά;

(Γέλια). Η αλήθεια είναι πως ποτέ μου δεν έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο. Αλλά είναι μια πολύ ξεχωριστή και πρωτότυπη ερώτηση που μου άρεσε ιδιαιτέρα.

Ποια είναι τα καλύτερα κομμάτια των Mύm για σένα;

Το ‘Rhubarbidoo’, το ‘Sunday night just keeps on rolling’ και το ‘Gingurt’.

Η Bjork με την Ισλανδία είναι αλληλένδετες έννοιες στο μυαλό πολλών. Ποια είναι η δική σου γνώμη για το "Volta";

Να σου πω την αλήθεια, δεν το έχω ακούσει ακόμη. Το έλαβα ως δώρο λίγο πριν φύγω διακοπές κι έτσι δεν είχα χρόνο να το ακούσω. Η έκδοσή του σε βινύλιο είναι πάντως ιδιαιτέρα όμορφη.

Έχεις να προτείνεις μερικές νέες μικρές μπάντες από τη χώρα σου;

Καλά, υπάρχουν πάρα πολλές. Seabear, Benni Hemm Hemm (αν και δεν είναι και τόσο άγνωστοι αυτοί) mr.Silla & Mongoose, MC Pluto, FM Belfast, Borko & Skakkamanage. Η Olof από τους Mύm μόλις κυκλοφόρησε προσωπικό δίσκο και είναι αρκετά όμορφος.

Πες μας μερικά πράγματα για την Fat-Cat. Είχατε ποτέ κάποια πρόταση να την αφήσετε για κάποιο πολυεθνική για παράδειγμα;

Είναι υπέροχο να ηχογραφείς για την Fat-Cat, έχει αλλάξει αρκετά τα τελευταία δέκα χρόνια... βέβαια όπως και εμείς. Αναβαθμίζεται διαρκώς. Έχουμε ακόμα κάποια albums για λογαριασμό της και δεν υπάρχουν πλάνα να «σπάσουμε» τη συμφωνία με το label μας.

Μίλησε μας λίγο για τις συναυλίες που κάνατε σε κάποιες πισίνες, ειδικά διαμορφωμένες γι’ αυτό το σκοπό. Ήταν δύσκολο εγχείρημα;

Αρχικά δεν γνωρίζαμε πολλά πράγματα σχετικά, αλλά όσο αποκτούσαμε εμπειρία, απλά βουτώντας οι ίδιοι το κεφάλι μέσα στο νερό για να δούμε πως ακούγεται ο ήχος, τόσο προετοιμαζόμασταν καλύτερα. Μάλιστα γράψαμε μερικά τραγούδια ειδικά για τη συγκεκριμένη περίσταση.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured