Όταν η Kate Jackson τραγουδά για τις κοριτσίστικες εφηβικές ανησυχίες, από τις οποίες το ντεμπούτο των Long Blondes είναι γεμάτο, δύο πράγματα θα σας έρθουν στο νου: ότι η απλή, ξεκάθαρη pop επέστρεψε και ότι μήπως τα παιδιά αυτά γεννήθηκαν χρόνια πριν και ήταν στην κατάψυξη για 25 χρόνια; Η new-wave pop των Long Blondes είναι βγαλμένη κατευθείαν μέσα από τα 80’s, χωρίς τα ενοχλητικά συνθεσάιζερ και με όλη τη φρεσκάδα του νεοφώτιστου που πάντα ελπίζουμε, αλλά σπάνια συναντάμε πλέον στην pop. Ο Παναγιώτης Φουρκιώτης μίλησε μαζί τους...



Θα λέγατε ότι είστε girl band ή pop συγκρότημα;
Δεν μας καλύπτει καμία από τις δύο κατηγορίες. Είμαστε συγκρότημα στο οποίο παίζουν και κορίτσια και, ενώ κάνουμε μια γενναία προσπάθεια να παίζουμε pop μουσική, δεν είμαστε pop συγκρότημα.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας συγκροτήματα από τα 70’s και τα 80’s και ποιες από τις μπάντες των 00’s προτιμάτε;
Προσωπικά, μου αρέσουν οι Can και οι Sparks από τα 70’s, οι Sonic Youth και οι Smiths από τα 80’s, όπως και οι Animal Collective, η Bjork και η Missy Elliot από τους σύγχρονους μουσικούς. Πάντως, θα έλεγα ότι ο καθένας μας έχει διαφορετικά γούστα και στην ίδια ερώτηση θα έπαιρνες διαφορετική απάντηση από το κάθε μέλος του γκρουπ.

Εξήγησέ μας γιατί «...ένα δεκαεννιάχρονο κορίτσι δεν χρειάζεται να έχει αγόρι...» όπως λέτε στο δίσκο σας.
Γιατί είναι μια ηλικία ευάλωτη και ταυτόχρονα είναι η εποχή που μια κοπέλα αλλάζει και αναπτύσσει την αίσθηση του εαυτού της. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να αναπτύξει τη δική της ταυτότητα και το μυαλό της με ανεξαρτησία. Δεν θα έπρεπε η προσωπικότητά μας να καθορίζεται από το με ποιον βγαίνουμε ραντεβού. Στη συγκεκριμένη ηλικία το να μην έχεις αγόρι μπορεί να σου φαίνεται σαν το χειρότερο που μπορείς να πάθεις, υπάρχουν, όμως, και άλλα πράγματα στη ζωή.

Ποιες είναι οι ελπίδες και οι φιλοδοξίες σας για το εγγύς, όσο και το μακρινό, μέλλον;
Οι δίσκοι και η μουσική παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μου. Έχω δίσκους που τους παίζω όταν νιώθω άσχημα για να με ανεβάσουν, ή δίσκους που παίζω για να κάνω κέφι λίγο πριν βγω με τους φίλους μου. Εάν η μουσική μας μπορεί να σημάνει το ίδιο σε κάποιο κόσμο, τότε θα έλεγα ότι είμαι ευτυχισμένη.

Επιλέξτε ανάμεσα στις εξής απαντήσεις: α) θέλω χρήμα και δόξα, β) θα διατηρήσω την καλλιτεχνική μου ακεραιότητα, γ) θέλω να περνάω καλά.
Το κλειδί για μια υγιεινή ζωή είναι η ισορροπημένη δίαιτα, οπότε θα έλεγα ότι με λίγο απ’ όλα θα ήμουν μια χαρά!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured