Μέλος δύο εκ των πιο ακραίων και αντιφατικών σχημάτων του σήμερα, SUNN O))) και Khanate, συγκροτήματα που σίγουρα δεν μπορούν να αφήσουν κανένα ασυγκίνητο (θα τα μισήσεις ή θα λατρέψεις, σίγουρα δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο).

Όλοι όσοι ήταν εκεί, θα θυμούνται την περσινή εμφάνιση των SUNN O))) στην Αθήνα, με τον ψυχεδελικό ογκόλιθο, την πλήρη ομίχλη, την ηχητική κατάβαση στον Άδη και ένα club σαν έτοιμο να καταρρεύσει από τα ντεσιμπέλ. Πολλοί έφυγαν πριν τη μέση της συναυλίας, άλλοι τόσοι έβριζαν, αρκετοί δεν κατάλαβαν τι βίωναν, άλλοι βρίσκονταν σε έκσταση. Από τις συναυλιακές εμπειρίες που σίγουρα δεν ξεχνάς.

Θα τον δούμε μαζί με τον Ιάπωνα αυτοκράτορα του θορύβου, Merzbow, την Τρίτη 05 Ιουλίου στο G-FEST. Πριν από αυτό μας παραχώρησε μια συνέντευξη.

Hello Stephen! Πως σε βρίσκουμε σήμερα;
Είμαι καλά, σε ευχαριστώ. Σήμερα τρέχω, καφές, ακούω μουσική, layout δουλειές στο κομπιούτερ μου, έρευνα στην βιβλιοθήκη, mastering.

Τελείωσαν οι ηχογραφήσεις για το ‘Black 1’; Πως νοιώθεις για το αποτέλεσμα;
Ναι, ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα αλλά ακόμα απαιτούν κάποια επιπρόσθετη δουλειά και mastering. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, ένα βήμα ταυτόχρονα μπροστά, ενδιάμεσα και πίσω για εμάς. Πάμε πίσω στις ρίζες (1993) και δουλεύουμε σε πιο κινηματογραφικά και κρυπτικά ηχοχρώματα, αλλά παράλληλα είμαστε άμεσοι.

Γιατί λέγεται ‘Black 1’ και όχι ‘White 3’, δηλαδή ακριβώς από εκεί που το αφήσατε;
Ο τίτλος είναι ‘Black One’, ένα παιχνίδι με τις λέξεις και φόρος τιμής στο σκότος που μπορεί να έχει η ψυχή ενός ανθρώπου.

Θα έχει και αυτή την φορά special guests;
Ναι, Oren Ambarchi (σ.σ. Αυστραλός ηλεκτρονικός μινιμαλιστής με ιδιαίτερες κυκλοφορίες στην Touch), Wrest από τους Leviathan (σ.σ. αμερικάνικο black metal), Malefic από τους Xasthur (σ.σ. one man black metal orchestra από τις ΗΠΑ), John Wiese, Mathias Schneeberger και άλλοι.

Από ότι ξέρω θα είναι και ο Nick Oliveri από Mondo Generator / Queens of the Stone Age. Αληθεύει ότι αρκετές από τις ηχογραφήσεις έγιναν μέσα σε ένα φέρετρο;
Πήραμε ένα Jericho Pine φέρετρο και ηχογραφήσαμε τα φωνητικά μέσα σε αυτό, κανονικά ξαπλωμένοι μέσα με ένα μικρόφωνο. Επίσης χρησιμοποιήσαμε μια Cadillac νεκροφόρα που μετέφερε το φέρετρο με κάθε έναν που ήταν για τα φωνητικά μέσα και με την βοήθεια μικροφώνων παντού προσπαθήσαμε να ‘πιάσουμε’ όλο το συναίσθημα του φόβου όταν είσαι σε ένα τόσο κλειστό χώρο.

Πως θυμάσαι την τελευταία σας συναυλία με τους SUNN O))) στην Ελλάδα;
Ήταν φανταστικά και η πίεση και ένταση του ήχου όσο λίγες φορές έχουμε πετύχει, μέταλλο παλλόταν, παρεκτροπές με ούζο και κρασί, καπνός. Hail Athens! Μας άρεσε και το ‘Mao’ bar. Επισκεφτήκαμε και την Ακρόπολη με την Lydia Lunch που επίσης ήταν φοβερά!

Είσαι και ιδρυτικό μέλος και σε διάφορες άλλες μπάντες. Περιμένουμε και από αυτές πέραν των SUNN O))) νέες κυκλοφορίες;
Οι Khanate έχουν ένα νέο 2 κομμάτια / 45 λεπτά δίσκο με τίτλο ‘Capture & Release’ τον Αύγουστο στην Hydrahead. Οι Lotus Eaters έχουν νέο άλμπουμ με τίτλο ‘Wormwolf’, ελπίζω κάποια στιγμή μέσα σε αυτή την χρονιά στην Troubleman Unlimited. Και τα δύο θα κυκλοφορήσουν και σε βινύλιο.

Άκουσα ότι θα συνεργαστείς με τον Ben Chansy (Six Organs of Admittance) σε κάποια κυκλοφορία με το άλλο σου project, τους Ginnungagap. Είναι αλήθεια;
Το συζητάμε αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα.

Μιλώντας για Ben Chansy, τι γνώμη έχεις για την άνθιση της neo folk τα τελευταία δύο χρόνια;
Μου αρέσουν αρκετοί καλλιτέχνες, αυτοί που έχουν μια πιο μυστικιστική πλευρά και ατμόσφαιρα, αλλά επίσης πάρα πολλοί μου θυμίζουν χίπικες αηδίες. Fuck reggae!

Τι να περιμένουν οι Έλληνες από την εμφάνισή σου με τον Merzbow στις 5 Ιουλίου;
Μια ωριαία κολασμένη καταιγίδα από θόρυβο και drone feedback!

Εμείς σας προειδοποιήσαμε!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured