O KID606 (Miguel Depedro), γεννήθηκε το 1979 στην Βενεζουέλα και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Παράτησε το σχολείο και την λοιπή ζωή του για να κάνει μουσική και να γυρίσει όλο τον κόσμο μεταδίδοντάς την (ένα dance party κάθε φορά). Επηρεασμένος από τις καλύτερες στιγμές της electronica, punk, jungle, hip hop, bass, dancehall και techno, τις αναμιγνύει περίτεχνα. Όλα αυτά μαζί με μια αγάπη για την pop κουλτούρα, σίγουρα θα ήταν ένα αποτέλεσμα που θα ενέκρινε ο Andy Warhol. Σημαντικές κυκλοφορίες (νόμιμες και παράνομες) σε εταιρίες όπως Ipecac του Mike Patton, Mille Plateaux, Fat Cat, Soul Jazz, στην δική του Tigerbeat6, καθώς και remixes για καλλιτέχνες όπως Depeche Mode, Aphex Twin, The Locust, Peaches, Super Furry Animals, έχουν σχηματίσει ένα καθαρό πορτραίτο ενός εμπνευσμένου, θυμωμένου και εικονοκλάστη καλλιτέχνη (σίγουρα ήταν ο πιο νέος καλλιτέχνης που φιλοξενήθηκε στον εξώφυλλο του περιοδικού WIRE πριν μερικά χρόνια). Τον ενδιαφέρει το συναισθηματικό περιεχόμενο παρά η διασημότητα και δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε καμία σκηνή ή μουσικό είδος. Πάντα να περιμένετε το αναπάντεχο από τον KID606.

Το μέλλον τον βρίσκει με δύο νέους δίσκους, ένας τον Αύγουστο στην εταιρία Wichita (σπίτι των Bloc Party και μάλιστα με μέρη του να έχουν ηχογραφηθεί και στην Αθήνα) και ένας στα τέλη της χρονιάς στην Ipecac (Fantomas, Tomahawk, Melvins), ενώ την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα τον δούμε στο G-FEST μαζί με καλλιτέχνες όπως Aphex Twin και Le Tigre.

Πόσο χρονών ήσουν όταν κυκλοφόρησες τον πρώτο σου δίσκο και πως έγινε η επαφή με την εταιρία;
Ήταν ένας δίσκος στην Vinyl Communications και ήμουν 17 χρονών τότε. Χρειάζονταν βοήθεια για να κυκλοφορήσουν ένα δίσκο με τον Merzbow (σ.σ. ο Ιάπωνας αυτοκράτορας του Θορύβου που θα δούμε στο G-FEST στις 05 Ιουλίου) και προθυμοποιήθηκα και έτσι γίναμε φίλοι.

Και πως ‘έκατσε’ η πρώτη κυκλοφορία σου στην εταιρία του Mike Patton;
Ο αδελφός μου του έδωσε μια κόπια του πρώτου μου cd σε μια συναυλία (σ.σ. αληθεύει ότι δεν μπορούσε να μπει γιατί δεν ήταν 21 χρονών), το άκουσε μετά από ένα-δύο χρόνια επειδή του άρεσε το artwork!

Είναι αλήθεια ότι ο ίδιος ο Mike Patton διάλεξε τα κομμάτια που θα έμπαιναν στο δίσκο;
Χαχα, ναι, όπως και στον τελευταίο μου δίσκο στην Ipecac.



Τι μουσική και εικόνες σε επηρέασαν όταν άρχισες να μεγαλώνεις και να συνειδητοποιείς πράγματα;
Joy Division, Swans, Michael Nyman, κόμικς, David Lynch, συνηθισμένα πράγματα όταν είσαι νέος.

Τι μουσικό software και διαδικασία σύνθεσης χρησιμοποιείς τώρα και τι παλαιότερα;
Ξεκίνησα χωρίς κομπιούτερ, με αναλογικά synths, drum machines και samplers. Αργότερα και μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ μόνο Macintosh και logic audio από τότε που μπορώ να θυμηθώ.

Κυκλοφορείς νέο δίσκο τον Αύγουστο στην εταιρία Wichita (η εταιρία που ανέδειξε τους Bloc Party)…
Είναι πραγματικά ιδιαίτερος, σοβαρός και πολύ διαφορετικός από ότι έχω κυκλοφορήσει. Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα.

Θα κυκλοφορήσεις και ακόμα ένα καινούργιο άλμπουμ στην Ipecac, σωστά;
Ναι, αλλά αυτό θα μου πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να κυκλοφορήσει.

Έχεις και την προσωπική σου δισκογραφική εταιρία, Tigerbeat6. Πότε την ξεκίνησες;
Όταν ήμουν 19, ήθελα πλήρη έλεγχο στην μουσική μου και να μπορώ να κυκλοφορώ δίσκους που καμία άλλη εταιρία δεν θα ενδιαφερόταν να το κάνει.

Δύο νέα συγκροτήματα στην Tigerbeat6, ο Drop the Lime και οι Eats Tapes, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Τa άκουσα πρόσφατα.
Είναι οι αγαπημένοι μου νέοι καλλιτέχνες γιατί έχουν πραγματικά καλό live show. Ο Drop the Lime είναι ένας από τους πρώτους μουσικούς που μπορούν να συνδυάσουν καλή laptronica, χορευτική μουσική με φωνητικά, ενώ οι Eats Tapes από το Σαν Φρανσίσκο έχουν ένα εντελώς αυθεντικό νέο acid χορευτικό στυλ, οι Daft Punk συναντούν τους Wolf Eyes.

Έχεις και δύο άλλες εταιρίες (Violent Turd, Shockout) που ‘τρέχουν’ κάτω από την Tigerbeat6, σωστά;
Ναι, και οι δύο ‘τρέχουν’ από εμένα. H Violent Turd είναι για κυκλοφορίες πολύ extreme ή ακόμα και παράνομες για να κυκλοφορήσουν στην Tigerbeat6. Η Shockout είναι για dancehall/ragga/crossover/jungle πράγματα και για να περνάμε καλά.

Old ή New School Hip Hop; Τι γνώμη έχεις για καλλιτέχνες όπως ο Madlib και ο MF Doom;
Μου αρέσει πιο πολύ το παλιό hip hop και όχι τόσο το νέο. Νομίζω ότι πολλά νέα πράγματα είναι πολύ απλά και ‘τεμπέλικα’. Ο Madlib και ο MF Doom όμως είναι πραγματικά πολύ καλοί.

Τι είναι η νέα τζαζ;
Grindcore!

Σωστός! Και τι να περιμένουμε από εσένα στην συνέχεια;
Έχω μια μπάντα, δουλεύω συνέχεια σε remixes και με άλλους μουσικούς, έχω να κυκλοφορήσω σύντομα δύο νέα solo άλμπουμ, το ένα πολύ διαφορετικό από το άλλο.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured