Μία ακόμη περίπτωση ελληνικού one-hit wonder ή ένα φιλόδοξο side project που ήρθε για να μείνει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βορράς συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα και να πολιορκεί τα airplay των εγχώριων εναλλακτικών ραδιοφώνων –ακόμα κι αν ήταν αναμενόμενο πως, κάποια στιγμή, ο frontman  των Five Star Hotel, Γιώργος Μπέκας, θα αναγνωριζόταν ως ποπ μουσικοσυνθέτης…  

Πώς προέκυψαν οι Liebe και ποιες είναι οι φιλοδοξίες του project, όσον αφορά πρώτα στην Ελλάδα και κατόπιν στο εξωτερικό; 

Τυχαία προέκυψαν σχεδόν όλα, μέχρι τον τελικό σχηματισμό των Liebe με τον Δήμο Ζαχαριάδη. Η φιλία μεταξύ μας και η κοινή αγάπη για τη μουσική, μας έδωσαν το έναυσμα να δημιουργήσουμε αυτό το παράλληλο project. Το οποίο θέλουμε αρχικά να παρουσιάσουμε στο ελληνικό κοινό και, κάποια στιγμή αργότερα, να προβληθεί και στο εξωτερικό.

Τι είναι αυτό που έχει οδηγήσει την εγχώρια εναλλακτική σκηνή στο παρόν τέλμα; Και τι θα θέλατε εσείς να αλλάξει στην εγχώρια δισκογραφία και στα συναυλιακά δρώμενα;

Βασικά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες, ικανές να διαθέσουν κάποιο budget για την παραγωγή και για την προώθηση ενός καλλιτέχνη. Στη χώρα μας το 90% των εταιρειών απλά τυπώνουν το άλμπουμ του κάθε μουσικού σχήματος και το διανέμουν. Θεωρώ ότι, από τη στιγμή που το κόστος παραγωγής είναι πλέον χαμηλό, καλό θα ήταν και οι εταιρείες να μειώσουν και το ποσοστό κέρδους. Όσο για τα συναυλιακά δρώμενα, σε αυτά θα έπρεπε πιστεύω να δίνονται ευκαιρίες με ίσους όρους.

Πώς μεταφέρεται αλήθεια στη σκηνή ο ήχος των Liebe; 

Αν και η μουσική μας είναι ηλεκτρονική. προσπαθούμε σε κάθε εμφάνισή μας να χρησιμοποιούμε όσο γίνεται λιγότερα προηχογραφημένα θέματα. Σκοπός μας είναι να παρουσιάζουμε τη δουλειά μας live.

Ποια συγκροτήματα ή ποιος ήχος έχουν επηρεάσει τους Liebe; Και με ποιον Έλληνα καλλιτέχνη (ή γκρουπ) θα θέλατε να συνεργαστείτε;  

Τη μουσική δεν τη χαρακτηρίζει η παρθενογένεση. Σίγουρα αρχικά δεν στοχεύαμε να δημιουργήσουμε τραγούδια τα οποία να θυμίζουν κάτι ή να ανήκουν σε κάποιο συγκεκριμένο είδος μουσικής. Μόλις όμως ολοκληρώσαμε το ClubRoyal, διαπιστώσαμε ότι ο ήχος έχει αισθητική που ανατρέχει ακουστικά στη δεκαετία του 1980 –φυσικό επακόλουθο, υποθέτω, των μουσικών ακουσμάτων μας. Σχετικά με καλλιτέχνες με τους οποίους θα θέλαμε να συνεργαστούμε, υπάρχουν πολλοί! Θα επιλέγαμε αυτούς που θα εκτιμούσαν τη δουλειά μας και εμείς τη δική τους.  

Θα αλλάζατε πόλη ή ίσως και χώρα, αν το κρίνατε απαραίτητο;  

Πλέον, λόγω της άμεσης προβολής μέσω του ίντερνετ, δεν θεωρούμε απαραίτητο κάποιος καλλιτέχνης να μετακομίσει σε άλλη πόλη ή σε διαφορετική χώρα προκειμένου να προωθήσει τη δουλειά του.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured