Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του Steam o Leon Segka σε τηλεφωνικό chat με τον Παναγιώτη Μένεγο…

Πώς θα χαρακτήριζες τον ήχο του Steam;
Αντιπροσωπεύει το στιλ που παίζω τον τελευταίο καιρό. Είναι κατά τη γνώμη μου ο φρέσκος ήχος του σήμερα, η μετεξέλιξη αυτού που μάθαμε να λέμε minimal. Ένα είδος techno με λίγους έξτρα ήχους, αλλά αρκετά δυναμικό. Παλιότερα ίσως έπαιζα πιο σκληρά.

Πιστεύεις ότι υπάρχουν περιθώρια για κάτι ριζικά καινούριο στην ηλεκτρονική χορευτική μουσική ή βαδίζουμε στην πεπατημένη της ανακύκλωσης;
Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι που να επικρατεί απόλυτα σήμερα, ούτε βλέπω να έρχεται κάτι ριζοσπαστικό. Τουλάχιστον για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Διακρίνω μια τάση επιστροφής σε πιο «άγριο» techno, πιο βαρύ, μια πιο «έξυπνη» εκδοχή του new beat. Η ανακύκλωση πάντα θα υφίσταται, γινόταν πάντα και θα γίνεται στο μέλλον.

Βερολίνο και Αθήνα. Δεν σου ζητάω σύγκριση, αλλά μια περιγραφή των χαρακτηριστικών κάθε σκηνής…
Πήγα στο Βερολίνο γιατί είχα καταλάβει την έκρηξη που συνέβαινε εκεί. Είναι ο απόλυτος συνδυασμός του να μπορείς να κυνηγήσεις την καριέρα σου, αλλά να είσαι ταυτόχρονα απομονωμένος ως καλλιτέχνης. Περισσότερα gigs, περισσότερες επαφές, καλύτερες συνθήκες και μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Στην Αθήνα πιστεύω τα πράγματα πάνε καλά, απλά ο κόσμος διασκεδάζει διαφορετικά. Πρέπει πάντως και οι τζόκεϊς να γίνουν πιο θαρραλέοι, να προωθήσουν τη δουλειά τους παίζοντας και σε μικρά μέρη όχι μόνο σε clubs των 2.000 ατόμων.

Με τους Joalz τι γίνεται;
Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε κυκλοφορήσει την πρώτη μας δουλειά με συμμετοχές αρκετών ελλήνων και βερολινέζων μουσικών. Θα είναι κάτι πολύ διαφορετικό, off beat, σχεδόν ambient αν θα έπρεπε να το χαρακτηρίσω κάπως.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured