Τη Δευτέρα 30 Απριλίου τέσσερα μαθητικά συγκροτήματα θα παίξουν στο Gagarin 205 Live Music Space για τελευταία ίσως φορά πριν τη «μάχη των Πανελλαδικών»... Το πάρτυ θα ξεκινήσει στις 21:00 με την πρώτη προβολή στην Αθήνα του 40λεπτου ντοκιμαντέρ του Παύλου Τσιαντού «SCHOOLWAVE» που πήρε το βραβείο κοινού στο 9ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Θα συνεχίσουν οι Rosebleed, Musica Ficta, No Profile και οι Looming Titties, τέσσερα από τα 21 μαθητικά συγκροτήματα που έπαιξαν στο περσινό SCHOOLWAVE.

Εμείς μιλήσαμε και με τα τέσσερα group: για τα όσα έχουν αλλάξει στη ζωή τους μετά το περσινό Schoolwave, για τις προοπτικές που τους ανοίγονται, την αντιμετώπιση από γονείς, φίλους και γκόμενες, για τις αφορμές που τους έκαναν να πιάσουν ένα όργανο και να αρχίσουν να παίζουν, για τα άλμπουμ που ακούν, το μέλλον. Και δεν εντυπωσιαστήκαμε για μια ακόμα φορά από την ωριμότητα των απαντήσεων... Ο λόγος λοιπόν στα 'διαφορετικά' παιδιά, που αμφισβητούν, μιμούνται και αρχίζουν να τυρρανούν παράλληλα τους ήρωές τους, σ' εκείνα που δεν αρκούνται στο να ακολουθούν το κύριο ρεύμα...

- Άλλαξε κάτι μετά την εμφάνισή σας στο περσινό Schoolwave, στην αντιμετώπισή σας από καθηγητές και γονείς, από γκόμενες-γκόμενους, φίλους;

No Profile: Aυτό που μας άλλαξε την ζωη μας για πάντα είναι το γεγονός οτι ο Σαρμπέλ (μαλάκας με περικεφαλαία) έκανε το βίντεο του "Γεια σου Μαρια" στον ιδιο χωρο που ειχε γινει η συναυλια (Γκάζι). Λοιπόν, όσον αφορά στους γονείς και τους καθηγητές, απλά πλέον έχουν ελαχιστοποιηθεί τα σχόλια όπως τα "άσε τη μουσική, δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα". Γκομενικά; Ο Νίκος έγινε άντρας μετά το schoolwave! Οι φίλοι μας, μάς στηρίζουν όπως πάντα...
Rosebleed: Η αντιμετώπιση από τους καθηγητές δεν ξέρουμε, δεν μάθαμε ποτέ, από όλους τους άλλους, όμως, ναι, σε βαθμό μάλιστα που άλλαξε η ζωή μας σαν συγκρότημα.
Looming Titties: Ας τα πάρουμε τη σειρά. Από καθηγητές: πολλά άλλαξαν, όχι όσον αφορά στους βαθμούς και λοιπά, αλλά όσο αφορά στην αντιμετώπισή τους σε θέματα καλλιτεχνικά. Αμέσως υπήρξε ένα παράξενο ενδιαφέρον και μια όρεξη για διοργάνωση live, κάτι το οποίο εκμεταλλευτήκαμε και έγινε. Βέβαια σε αυτό βοήθησε και το όνομα "Ελευθεροτυπία" το οποίο ακούγεται σε αυτούς πιο σοβαρό και κάνει το γεγονός πάντα γι' αυτούς πιο σημαντικό. Από γονείς: όχι κάτι το ιδιαίτερο, απλά ένα μπράβο και πολλά συγχαρητήρια, αλλά το διάβασμα παρέμεινε μια ενοχλητική λέξη που συνεχίζει να βγαίνει από το στόμα τους. Γκόμενες: Όχι κάτι το ιδιαίτερο, απλά σε αναγνωρίζουν στο δρόμο, κάτι το οποίο για εμάς είναι ενοχλητικό γιατί σε κοιτάνε σαν εξωγήινο ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι στη θέση σου... Ο οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι στη θέση μας -δεν είμαστε κάτι ιδιαίτερο. Φίλοι: οι πραγματικοί φίλοι παρέμειναν φίλοι και επίσης καινούργιοι φίλοι προστέθηκαν.
Musica Ficta: Όχι, αν εξαιρέσετε ένα ηλίθιο αυτόγραφο που ζήτησε ένας άσχετος οικογενειακός φίλος και μερικά υπέροχα mails που πήραμε από άγνωστους φίλους.

- Αυξήθηκαν -πιστεύετε- οι προοπτικές για κάτι παραπάνω;

No Profile: Φυσικά! Το Schoolwave είναι ούτως ή άλλως ένα διακεκριμένο φεστιβάλ και το να παίξεις σε αυτό σου δίνει όπως και να έχει πολλές ευκαιρίες, όμως ειδικά με την κυκλοφορία του dvd, η προβολή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, πράγμα που δίνει σε όλα τα συγκροτήματα ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Τρόποι προώθησης μαθητικών συγκροτημάτων υπάρχουν, όμως το schoolwave είναι ο μαζικότερος.
Rosebleed: Ναι πάρα πολύ, ξαφνικά από εκεί που παίζαμε δύο συναυλίες τον χρόνο αρχίσαμε να κάνουμε τουλάχιστον δύο το μήνα, και γενικά αρχίσανε διάφοροι να δείχνουν ενδιαφέρον, πράγμα που στο τέλος μας βγήκε σε καλό.
Looming Titties: Σίγουρα το Schoolwave αποτελεί από μόνο του τεράστιο promotion που σε κάνει πολύ γνωστό, αλλά εάν δεν είναι δεμένο το συγκρότημα και εάν δεν έχει να δώσει και κάτι άλλο τί να το κάνεις; Θα είσαι απλά σαν παίχτης reality που είσαι ό,τι είσαι για ένα μικρό χρονικό διάστημα και μετά τίποτα...
Musica Ficta: Έχουμε κάποιες προτάσεις από δισκογραφικές εταιρίες αλλά δεν τις θεωρούμε "κάτι παραπάνω". Το Schoolwave και οι συναυλίες που διοργανώνει κατά καιρούς είναι ήδη πολύ για μας.

- Τι θα πείτε λίγο πριν βγείτε στη σκηνή τη Δευτέρα;

No Profile: Ζντό!
Rosebleed: Χμμμ, δεν το έχουμε σκεφτεί ποτέ αυτό… Συνήθως δεν πολυμιλάμε όταν είμαστε στη σκηνή πέρα από τα βασικά (καλησπέρα, ευχαριστούμε πολύ, καληνύχτα, και τις ανακοινώσεις των κομματιών φυσικά : P). Πάντως αν θέλουμε να πούμε κάτι εκείνη τη στιγμή θα το πούμε! Χωρίς πολύ σκέψη.
Looming Titties: Ό,τι λέμε πάντα μεταξύ μας πριν βγούμε στη σκηνή: 'Παιδιά, για ένα εικοσάλεπτο δώστε τα όλα και σπάστε τα. Θα δώσουμε τα χέρια και ξεκινάμε'...
Musica Ficta: Πριν τα live δε λέμε τίποτα γιατί είμαστε πολύ αγχωμένοι. Μόνο κοιταζόμαστε ο ένας με τον άλλον για να δούμε αν είναι όλα ο.κ. Ε, τη Δευτέρα μάλλον το ίδιο θα γίνει!

- Ποιες ήταν οι αφορμές για να ξεκινήσετε να παίζετε;

No Profile: Ένα dvd των Rolling Stones από την περιοδεία Bridges to Babylon του 1998. Όταν είδαμε τον Keith Richards να βγαίνει στη σκηνή, αποφασίσαμε ότι αυτό θέλουμε να κάνουμε (νομίζω βλέπαμε αυτή τη σκηνή στο repeat για ώρες). Λίγο αργότερα γρατζουνάγαμε τις κιθάρες προσπαθώντας να παίξουμε το "Satisfaction" και το "Wild Horses".
Rosebleed: Η αγάπη μας για την μουσική και το όνειρο να καταφέρουμε κάτι μεγάλο μέσα από αυτήν -και προπάντων να ζούμε από αυτήν… Δεν υπήρχαν ουσιαστικά αφορμές για να ξεκινήσουμε, απλά πολύ μεγάλη θέληση και όρεξη.
Looming Titties: Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά γουστάραμε την όλη φάση και μας άρεσαν οι Blink 182 και είπαμε πώς κι εμείς μπορούμε να περάσουμε όσο ωραία περνάνε αυτοί με places κτλ...
Musica Ficta: Οι Radiohead και οι Muse. Ζηλεύαμε και θέλαμε να κάνουμε και εμείς κάτι δικό μας.

- Αγοράζετε cd, κατεβάζετε mp3 ή και τα δύο;

No Profile: Και τα δύο. Ξέρουμε ότι η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική, όμως πιστεύουμε ότι η καλή μουσική δεν έχει τίποτα να φοβάται, σε αντίθεση με την ελληνική ποπ-τσιφτετελο-μουσική που καλά θα κάνει να αυτοκτονήσει πριν προλάβει η πειρατεία να τη σκοτώσει.
Rosebleed: Both…
Looming Titties: Και τα δύο. Αλλά πιστεύω πως γενικά πρέπει να αγοράζουμε τα cd, γιατί έτσι δίνεις κίνητρο στους καλλιτέχνες να κάνουν live στη χώρα σου.
Musica Ficta: Κατεβάζουμε, είναι πιο φθηνά.

- Ποιο ήταν το τελευταίο album που ακούσατε και σας άρεσε πολύ;

No Profile: Από καινούργιες κυκλοφορίες πολύ καλά είναι τα: Grinderman - Grinderman, ένα καινούργιο collection με τα b-sides των Cure, Incubus - Light Grenades, The Answer - Rise. Αλλά και κάποια άλμπουμ που ακούμε συνέχεια και μας φαίνονται πάντα σαν καινούργια: Metallica - Kill ‘em all, Rory Gallagher - Calling Card, Killswitch Engage - Alive or Just Breathing, Radiohead - OK Computer, Skid Row - Slave to the Grind, Guns n' Roses - Appetite For Destruction
Rosebleed: Χμμμ, Angel B - Film, The Eraser - Thom Yorke, Grinderman, S.o.a.d.- Hypnotize… Αυτά είναι τα βασικότερα.
Looming Titties:
Το "When Your Heart Stops Beating" των Plus 44 και το "The Great Burrito" των Bowling For Soup
Musica Ficta: Το "Absolution" των Muse και τον "Καρυωτάκη" της Λένας Πλάτωνος

- Πως σκέφτεστε τους εαυτούς σας σε 4 χρόνια και πως το ίδιο το group;

No Profile: Όπως είμαστε τώρα... Ελπίζουμε φοιτητές... Και πάντα μέλη των No Profile!
Rosebleed: Μάλλον θα είμαστε στην Αγγλία, θα σπουδάζουμε και ταυτόχρονα θα κυνηγάμε κάτι παραπάνω για το group. Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο θα έχουμε και ένα άλμπουμ ως τότε… Τουλάχιστον αυτό ελπίζουμε!
Looming Titties: Εάν όλα πάνε καλά, σε τέσσερα χρόνια θα είμαστε 22 και ο drummer 20. Οπότε θέλουμε να είμαστε τα ίδια μαλακισμένα που κάνουν πλάκα με τα πάντα και το group να μην αλλάξει ύφος και να συνεχίσουμε να είμαστε δεμένοι όπως τώρα. Και ό,τι άλλο προκύψει καλοδεχούμενο.
Musica Ficta: Δεν τους σκεφτόμαστε. Μέχρι τότε μπορεί και να μην υπάρχουμε!

TA 4 ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ (από το www.theschooligans.gr)

1. ROSEBLEED  (GOTH ROCK)

ΣΧΟΛΕΙΑ:

1ο και 2ο Ηλιούπολης

ΘAYMAZOYN:

Him, Cure, The 69 Eyes, Nick Cave, Διάφανα Κρίνα, Τρύπες, Μάλαμα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Θανάση Παπακωνσταντίνου

ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ: 

Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Judas Priest («κι όλο το Heavy Power Metal, παρόλο που το ακούγαμε παλιά»)

AΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ:

«This is the end / my only friend, the end» των Doors

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ SCHOOLWAVE:

Vanity
Audio Listen
  Download (4,08 MB)
Watch Video
 

2. MUSICA FICTA (ALTERNATIVE ROCK)

ΣΧΟΛΕΙΑ:

Μουσικό Λύκειο Παλλήνης

ΘAYMAZOYN:

Μάνο Χατζιδάκι, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Τρύπες, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Tool, Radiohead

ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ: 

Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Πυξ Λαξ, “όλο το Γαρμποβανδοτσαλίκη”, Iced Earth, Iron Maiden, Eminem, Backstreet Boys

AΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ:

«We hope that your rules and wisdom choke you» των Radiohead

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ SCHOOLWAVE:

Devil's box
Audio Listen
  Download (3,64 MB)

Οδός ονείρων
(Μ. Χατζιδάκις)
Audio Listen
  Download (2,81 MB)

 

3. NO PROFILE (HARD ROCK)

ΣΧΟΛΕΙΑ:

Αρσάκειο Ψυχικού
 

ΘAYMAZOYN:

Μuse, Radiohead, Guns N’ Roses, Rolling Stones, Rory Gallagher, Σαββόπουλο, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Χατζιδάκι («αυτός είναι respect»)
 

ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ: 

Γονίδη, Τσαλίκη («κι όλους τους τυπάδες με ανοιχτά πουκάμισα, μενταγιόν και γυαλιά»), Καρβέλα («γράφει τους χειρότερους στίχους στον κόσμο!»), Scorpions («όλα τα κομμάτια τους είναι ίδια!»)

AΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ:

«Τhe world is full of kings and queens / who blind your eyes and steal your dreams» των Black Sabbath

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ SCHOOLWAVE:

Paradise City (Guns 'n' Roses)
Audio Listen
  Download (2,45 MB)
Watch Video
 

4. LOOMING TITTIES (POP/ PUNK)

ΣΧΟΛΕΙΑ:

1ο Λύκειο Ρόδου

ΘAYMAZOYN:

Blink 182, Greenday, My Chemical Romance, Το πλοκάμι του καρχαρία, Τσοπάναrave

ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ: 

Trance, House, Techno, Κοκκίνου (“αν και έχει ωραία titties!”)

AΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΧΟΣ:

«Never attack somebody that shits on himself» των Blink 182

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ SCHOOLWAVE:

Ούρσουλα
Audio Listen  Download (2,45 MB)
Watch Video
 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured