Οι Ένοχο Λα μετρούν ήδη 5 έτη συνεχούς παρουσίας στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας, με ένα δίσκο στην Λύρα και συμμετοχές σε πολλές συλλογές. Παρόλα αυτά είναι εμφανής η πρόθεση τους, να διατηρήσουν ένα χαμηλό προφίλ και να εδραιώσουν τη θέση τους στην ελληνική σκηνή, με δικές τους δυνάμεις…Η παρακάτω συνέντευξη από τον ντράμερ του συγκροτήματος Κώστα Κομνηνό παραχωρήθηκε λίγο πριν εμφανιστούν ζωντανά στο ΑΝ CLUB.

Καταρχάς ποιοι αποτελούν τους ένοχο λα!;

ΤΟ ένοχο λα είναι οι :
Βλάσης Ταβαμπής τραγούδι, κιθάρα
Σωτήρης Καστάνης κιθάρα
Κική Καρανικόλα μπάσο
Κώστας Κομνηνός τύμπανα
Ηλίας Κομνηνός κρουστά
Γιώργος Ρόμπος πλήκτρα

Πως ξεκίνησαν οι Ένοχο Λα την πορεία τους στα ελληνικά μουσικά δρώμενα και ποια η ανταπόκριση του κόσμου τότε και τώρα στα τραγούδια και την θεματολογία σας;

Το ένοχο λα ξεκίνησε το 1995 τραγουδώντας μελοποιημένη ποίηση με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο και δικά μας τραγούδια, μια επιλογή των οποίων αποτέλεσε το πρώτο cd του συγκροτήματος. Πολλοί συγκινήθηκαν και μας ακολούθησαν στην πορεία μας αυτή η οποία συνεχίζεται και ελπίζουμε σύντομα να αποτυπωθεί στο δεύτερο cd μας.

Γιατί το "ένοχο" πριν από το "λα";

Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από τους στίχους του τραγουδιού «καθρέφτης» που περιλαμβάνεται στο πρώτο cd μας. Τον πρώτο καιρό, ψάχνοντας όνομα μας προέκυψε στις πρόβες, μας άρεσε και το υιοθετήσαμε.

Πιστεύετε ότι μπορείτε να αγγίξετε διάφορα ακροατήρια και σε ποιους απευθύνονται κυρίως τα λόγια των τραγουδιών σας;

Πιστεύουμε πως μπορούμε. Τα λόγια των τραγουδιών απευθύνονται σε όσους ξέρουν στ’ αλήθεια την αλήθεια μιάς από τις αρχαιότερες και πιο πλούσιες γλώσσες του κόσμου.

Ο προηγούμενος δίσκος έλαβε κατά τη γνώμη σας την προώθηση που του άρμοζε από την Λύρα και πότε προγραμματίζετε την επόμενη σας απόπειρα;

Το πρώτο cd του συγκροτήματος, με τίτλο το όνομά του, προωθήθηκε ελάχιστα από την Λύρα. ‘Ισως να είναι και αυτός ένας από τους λόγους που δεν θελήσαμε να συνεχίσουμε στην ίδια εταιρεία. Τα καινούργια τραγούδια μας είναι έτοιμα και ελπίζουμε σύντομα να ξεκινήσουμε ηχογραφήσεις για το δεύτερο cd μας.

Όταν τελικά μπείτε στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις το ηχητικό αποτέλεσμα θα είναι ελαφρώς μεταλλαγμένο από τον προηγούμενο δίσκο η θα πρέπει να περιμένουμε πειραματισμούς και αλλαγές στο ύφος του γκρουπ σας;

Το αυθόρμητο, όπως γνωρίζετε, δεν προγραμματίζεται και οι πειραματισμοί είναι κάτι που δεν περιγράφεται. Το ύφος του γκρουπ έχει τη σιγουριά της προσπάθειας. Αυτό που μας απασχολεί είναι η αλήθεια κι όσο είναι δυνατόν, η μεγαλύτερη ταύτιση όλων με αυτά που ο λόγος έτσι κι αλλιώς κουβαλάει.

Πιστεύετε ότι θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε ακόμα πιο πολύ από όλο αυτό το συνονθύλευμα ροκ σχημάτων η φοβάστε ότι ίσως αυτή η υπερπαραγωγή οδήγησε σε άσχημα μονοπάτια και εσάς;

«΄Όσο πιο πολύ νοιαζόμαστε, για όλ’ αυτά που ονειρευόμαστε δεν μπορούν να μας διατάξουν, όσο πιο πολύ υψωνόμαστε, τόσο πιο μικροί φαινόμαστε στα μάτια αυτών που δεν μπορούν να πετάξουν»

Ποιο είναι το Όνειρο των ένοχο λα για το μέλλον τους, σε τι ελπίζουν και τι θα θελαν να κατορθώσουν στον μουσικό τομέα;

Πάντα η πρωτοτυπία και το καινούργιο έχουν ιδιαίτερη σημασία για μας. Αν αυτό έχει και ανταπόκριση στον κόσμο, τότε είναι αυτό που ονειρευόμαστε.

Από ότι είδα και στο δικτυακό τόπο σας, είστε ένα υπερενεργό συναυλιακά συγκρότημα με κοντά στις 100 συναυλίες εδώ και μια 5ετία...Πόσο εύκολο είναι να αποδοθούν τα κομμάτια σας σε έναν συναυλιακό χώρο και ποιο είναι το πιο περίεργο γεγονός που έχει σημαδέψει την συναυλιακή σας πορεία;

Δεν είμαστε μπάντα των studio. Εξάλλου κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ενδιαφέρον. Τα κομμάτια φτιάχτηκαν γι’ αυτό το αέναο παιχνίδι των ήχων μέσα σε χώρους που οι δέκτες είναι περισσότεροι από τους πομπούς. Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο στην αγωνία και στη συνύπαρξη.

Κλείστε με κάποιους από τους στίχους που σας εκφράζουν περισσότερο...

«Δεν είμαι όμορφος να βγαίνω στο γυαλί, ούτε χαζός που τον κερνάνε διασημότητα, έχω μπροστά μου μια ηλίθια ανθρωπότητα κι’ ανθρώπους που κουράστηκαν πολύ»

Ευχαριστούμε…

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured