Τα τριήμερα του Μαρτίου στάθηκαν η κατάλληλη αφορμή για μπόλικες ώρες ανάγνωσης και αναψυχής με βιβλία που είχαμε καιρό στις στοίβες με τα αδιάβαστα, γι’ αυτό τί καλύτερο από το να ανανεώσουμε αυτές τις στοίβες με νέες και πολύ ενδιαφέρουσες προσθήκες. Αυτή τη φορά με μυθιστορήματα Ελλήνων δημιουργών που συστήνονται ή επανασυστήνονται στο κοινό και αξίζουν την προσοχή μας.

Τέλος Πάντων του Αχιλλέα ΙΙΙ

Εκδόσεις Ίκαρος

Συγγραφέας, μουσικός και δημιουργός της σελίδας «Κομπλεξικό», μέσω της οποίας παραδίδει κάθε τόσο νέες λέξεις στην ελληνική γλώσσα, ερμηνευόμενες αυθαίρετα από τον ίδιο, ο Αχιλλέας ΙΙΙ επιστρέφει μετά τον βραβευμένο με Κρατικό βραβείο λογοτεχνίας Παραχαράκτη (Νεφέλη, 2019) με το Τέλος Πάντων. Στα διηγήματα του βιβλίου αυτού, ο ίδιος αποφασίζει να καταστρέψει τον κόσμο όχι μία φορά, αλλά είκοσι τέσσερις. Και κάθε φορά αυτή η Αποκάλυψη θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες, ευπρόσδεκτες αποκαλύψεις.

Το μπλουζ του Big John του Ιλάν Σολομών

Εκδόσεις Εύμαρος

Λατρεμένη προσωπικότητα του ελληνικού πειρατικού και μη ραδιοφώνου, αλλά και του έντυπου Τύπου, ο Ιλάν Σολομών επανασυστήνεται αυτή τη φορά ως συγγραφέας, μέσα από το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο Το μπλουζ του Big John. Και σε αυτό παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός μικρού μιγά από τη Λουϊζιάνα, όσο εκείνος συναντά τους μεγάλους της Τζαζ και τρώει τη ζωή με το κουτάλι.

Σαν Νορμάλ του Διονύση Μαρίνου

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας, Διονύσης Μαρίνος, επιστρέφει με το νέο του μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο ταξιδεύοντάς μας στην πόλη Σαν Νορμάλ. Εκεί, ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα πάντα, καθώς οι ήρωες της επινοημένης αυτής πόλης έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με παράξενα πράγματα. Τόσο παράξενα, που ακόμα και ο ίδιος ο συγγραφέας βλέπει το βιβλίο του να γράφεται από κάποιον ήρωά του.

Οι αλεπούδες του Περ-Λασαίζ της Ρένας Λούνα

Εκδόσεις Μωβ Σκίουρος

Γνωστή στο κοινό από τη βιβλιοφιλική της σελίδα στο Instagram, η πρωτοεμφανιζόμενη Ρένα Λούνα παρουσιάζει τις Αλεπούδες του Περ-Λασαίζ, όπου ο ηλικιωμένος απόστρατος κύριος Λουντμίλος μαθαίνει την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου το 1952 πως η πρώην γυναίκα του, η κυρία Λουντμίλα, αυτοκτονεί. Τότε αναγκάζεται να εγκαταλείψει την αγαπημένη του Ετρετά και να ταξιδέψει στη Ρουέν, την πόλη όπου έζησαν μαζί, για να βρεθεί στην ανάγνωση της διαθήκης της. Και στην προσπάθειά του να βρει απάντηση σε μια σειρά από ερωτήματα που προκύπτουν μετά από το ατυχές συμβάν, ο ήρωας του βιβλίου θα αναμετρηθεί με τον φόβο του θανάτου και το υπαρξιακό άγχος. Όλα αυτά, σε ένα βιβλίο γεμάτο από μαύρο χιούμορ και σουρεαλιστικούς διαλόγους.

Μακγκάφιν του Βαγγέλη Γιαννίση

Εκδόσεις Διόπτρα

Αγαπήθηκε την τελευταία δεκαετία μέσα από τις ιστορίες του επιθεωρητή Άντερς Οικονομίδη και αυτή τη φορά, ο Βαγγέλης Γιαννίσης επιστρέφει με το Μακγκάφιν από το σύνηθες λογοτεχνικό του σπίτι, τις εκδόσεις Διόπτρα. Σε αυτό παρακολουθούμε το τελευταίο ταξίδι της Αφροδίτης, του πάλαι ποτέ στολιδιού της Felekis Lines, λίγο πριν αυτό μετατραπεί σε σκραπ. Και σε αυτό επιβάτες είναι ο καταχρεωμένος πλοιοκτήτης του, Μάρκος Φελέκης, αλλά και μια τετραμελής οικογένεια γεμάτη θανάσιμα μυστικά, ένας επαγγελματίας δολοφόνος που θέλει να σώσει το αγαπημένο του ζώο, ένα ζευγάρι πληρωμένων δολοφόνων με τον γάμο τους να περνά κρίση, μία πληγωμένη γυναίκα που ζητά εκδίκηση και ένας stalker αποφασισμένος να πείσει την πρώην του να του δώσει άλλη μία ευκαιρία. Στο επίκεντρο όλων των ηρώων, ένα μυστηριώδες αντικείμενο που κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς είναι, αλλά όλοι το αναζητούν — ένα Μακγκάφιν. Θα παραμείνει άραγε κανείς ζωντανός όταν το Express Αφροδίτη ολοκληρώσει το τελευταίο ταξίδι του;

Από ήλιο σε ήλιο: Ανέσπερος της Μαίρης Κόντζογλου

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η Μαίρη Κόντζογλου ολοκληρώνει τη διλογία της με τίτλο Από ήλιο σε ήλιο, με φόντο την ιστορική «ματωμένη απεργία της Σερίφου» που έλαβε χώρα στις αρχές του 20ού αιώνα στα μεταλλεία του νησιού. Εκεί, η νεαρή σύζυγος του πανίσχυρου Γκρόμαν, η Ανδρομέδα, βουλιάζει στη θλίψη και αρνείται την πραγματικότητα γύρω της. Ένα τραγικό γεγονός θα τη βγάλει ωστόσο από τον συναισθηματικό της λήθαργο, όσο οι εργάτες των μεταλλείων, υπό την καθοδήγηση του Σπέρα και του Περσέα, θα κηρύξουν απεργία διεκδικώντας ασφάλεια και αξιοπρέπεια στο χώρο εργασίας τους. Μια ιστορία αγάπης και δικαιοσύνης, εμπνευσμένη από πραγματικά ιστορικά γεγονότα με πρωταγωνίστρια την εργατική τάξη, που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured