Εύη Χουρσανίδη

Τέλος στις συνδρομές Netflix που μοιραζόμασταν κι εγώ κι εσύ κι η μάνα σου μαζί. Αυτό τουλάχιστον σκοπεύει ο κολοσσός του streaming, σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ της Wall Street Journal, όπου αναφέρεται πως ο διαμοιρασμός κωδικών θα καταργηθεί σταδιακά μέσα στο 2023, καθώς υπολογίζεται πως το 1/3 των συνολικά 223 εκατομμυρίων συνδρομητών απολαμβάνει την υπηρεσία χωρίς να την πληρώνει. Στο εξής, λέει, το Netflix θα ορίζει τη διεύθυνση σπιτιού μέσω της IP και μιας διαδικασίας επαλήθευσης λογαριασμού, ενώ κάθε φορά που ένας συνδρομητής πάει να μπει από νέα συσκευή ή από άλλη τοποθεσία/χώρα θα γίνεται ολόκληρο θέμα, θα πρέπει να στέλνεις κωδικό και να παίρνεις 7-day pass (και ούτε που το έψαξα αναλυτικά, κουράστηκα ήδη). Μετά την κοινωνική κατακραυγή, για την ώρα το έχουν πάρει πίσω, εγώ δεν ξέρω τι θα γίνει αλλά καλή τύχη, καθώς είναι απολύτως βέβαιο πως όλοι οι νέοι και φοιτητές που τους τα πληρώνει η μαμά και ο μπαμπάς (ή, αν θέλετε, και οι όχι και τόσο tech-savvy μαμά και μπαμπάς που τους τα πληρώνουν τα παιδιά τους) αποκλείεται να ανοίξουν δικό τους λογαριασμό. Για να δούμε. The plot thickens.

https://www.instagram.com/p/CoJCl8hhKWf/

 

Τρεις καλλιτέχνες από το διεθνές μουσικό στερέωμα απασχόλησαν αρκετά τα media αυτή την εβδομάδα και σε αυτούς θα επικεντρωθεί και η στήλη.

Η μία ήταν η Beyoncé που ανακοίνωσε παγκόσμια περιοδεία για το Renaissance (ο δίσκος βαθμολογήθηκε με 9 από το Avopolis και βρέθηκε στην 5η θέση της τελικής κατάταξης με τους καλύτερους δίσκους της περσινής χρονιάς), προκαλώντας φρενίτιδα και (αναμενόμενο) κρασάρισμα στο σύστημα προπώλησης, παρόλο που οι τιμές των VIP πακέτων φτάνουν μέχρι και τα (wait for it) 600 δολάρια.

https://www.instagram.com/p/CoHxOQhrTHX/

 

Ο άλλος ήταν ο Lil Yachty που εμπνευσμένος από τους Pink Floyd αποφάσισε να επαναπροσδιορίσει εντελώς την καλλιτεχνική του ταυτότητα και να μάθει ψυχεδέλεια (δικής του κοπής, με trap στοιχεία και heavy autotune) στα πιτσιρίκια που δεν έχουν ακούσει μουσική από τα 70s ποτέ τους. Αυτό είναι κάτι που δεν συνειδητοποιούσα και η ίδια, μέχρι που έπιασα την κουβέντα με έναν 25χρονο που δεν είχε ιδέα ποιος είναι ο David Bowie, οπότε στηρίζουμε την επιφοίτηση που είχε ο Lil Yachty στο Let's Start Here (εξάλλου μαντέψτε και ποια είναι η ηλικία του -σωστά, 25) και συμφωνούμε με αυτό που έγραψε ο Δημήτρης Λιλής στην κριτική του: «sky is the limit για την εξέλιξη της ραπ, αν σούπερ σταρ του σήμερα όπως ο Yachty αποφασίζουν ότι από τέτοιους δίσκους, ξεκινάει κάτι άλλο».

 

Σάλο τέλος, προκάλεσε και το video clip του Sam Smith για το "I'm Not Here to Make Friends", το οποίο χαρακτηρίστηκε «υπερβολικά queer» και ακατάλληλο για ανηλίκους», με τα hate comments για το ντύσιμό του, το σώμα του και την αισθητική του να γίνονται viral (την ίδια ώρα που τα εισιτήρια για την περιοδεία του γίνονται ανάρπαστα). Όταν έγραψα την κριτική μου για το Gloria, το video δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά είχα ήδη προαίσθημα ότι το άλμπουμ αυτό θα είναι από τα πιο σημαντικά του 2023. Η μουσική (και γενικά η τέχνη), εξετάζεται πάντα εντός του κοινωνικοπολιτικού της πλαισίου και της εποχής της. Το Gloria μπορεί να μην είναι επαναστατικό μουσικά (το 8άρι που έδωσα στον δίσκο προκάλεσε την ένσταση κάποιων μελών της όμορφης συντακτικής μας ομάδας) είναι όμως ένα μανιφέστο ενάντια στη σεξουαλική καταπίεση, τον ρατσισμό, τη χονδροφοβία και εύχομαι να ακουστεί πολύ και δυνατά.

https://www.instagram.com/p/CoDPf9suvfB/

 

Αντί επιλόγου:

https://www.instagram.com/p/CoKt36EMVf6/

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured