Εύη Χουρσανίδη

Θυμάστε εκείνο το σκίτσο (αυτό) που φωνάζει ο ένας από μέσα «θα έρθεις να κοιμηθούμε;» και απαντάει ο άλλος (που κάθεται στο λάπτοπ) «δεν γίνεται, κάποιος στο Internet έχει άδικο». Ε λοιπόν, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει, αλλά αυτή την αίσθηση μας προκαλεί 24 ώρες το 24ωρο το Internet, δημιουργώντας μας μονίμως την λανθασμένη αίσθηση ότι οτιδήποτε συμβαίνει εκεί είναι πιο επείγον (να το δούμε / διαβάσουμε / διευθετήσουμε) από οτιδήποτε συμβαίνει εδώ. Το Rolling Stone είμαι βέβαιη ότι το γνωρίζει αυτό, οπότε πολύ ευφυώς επέλεξε να δημοσιεύσει τη νέα του λίστα με τους 200 καλύτερους τραγουδιστές όλων των εποχών, τις πρώτες μέρες του έτους, όσο ακόμα όλοι ήταν χαλαροί και σε άδεια και σκρόλαραν ανενόχλητοι στα κινητά τους. Ανενόχλητοι δηλαδή, μέχρι να τους ταράξει σε επίπεδα εξαγρίωσης το γεγονός ότι από τη λίστα του RS απουσιάζουν η Celine Dion, η Madonna, o Bruno Mars, o Tony Bennett και όλοι οι τραγουδιστές από την Αυστραλία, συμπεριλαμβανομένης της Kylie Minogue. Ενδέχεται να έχω πάθεια ανοσία στις λίστες και να μην μου προκαλεί πλέον κανένα συναίσθημα το ότι ο Freddie Mercury (No14) είναι πιο κάτω από τη Beyoncé (No8), αλλά αν για εσάς είναι τρομερά σημαντικό να είναι ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, μπορείτε να διαβάσετε μία από τις δεκάδες λίστες που δημοσιεύσαμε εδώ στο Avopolis μέσα στις γιορτές κι ύστερα ελάτε να τσακωθούμε, χαρά μας.

 

Μιας και μιλάμε για λίστες, φυσικά με το που τέλειωσε ο Δεκέμβριος, πατήθηκε ένα κουμπί και από εκεί που ήμασταν υπαρξιακά ευαίσθητοι και κάναμε απολογισμό της χρονιάς, τώρα τα αφήσαμε όλα πίσω μας και κάνουμε σαν κατενθουσιασμένα κουτάβια για τα άπειρα πράγματα που έρχονται μέσα στο 2023. Τα media έκαναν ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα, και το παρακολουθούμε στενά (ετοιμάζουμε και δικές μας αντίστοιχες προτάσεις) πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν αυτές οι δύο λίστες του IMDB, γιατί περιλαμβάνουν τις ταινίες και τις σειρές για τις οποίες ανυπομονούν όχι οι κριτικοί και οι opinion leaders, αλλά οι ίδιοι οι θεατές.

https://www.instagram.com/p/Cm9Q8QBt826/

https://www.instagram.com/p/Cm_1vMDM6A0/

 

Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για να σας ενημερώσουμε ότι η αξία της γάτας της Taylor Swift εκτιμήθηκε στα 97 εκατομμύρια δολάρια. Και δεν είναι παρά τρίτη στη λίστα με τα πλουσιότερα κατοικίδια στον κόσμο. Πάω να κλάψω σε εμβρυακή στάση στο ντους.

https://www.instagram.com/p/CnASqdHh2nP/

 

Στη λίστα του Vanity Fair με τις καλύτερες ερμηνείες της χρονιάς βρίσκεται ο Μάκης Παπαδημητρίου για τον ρόλο του στην νέα ταινία του Peter Strickland Flux Gourmet. Στο φιλμ πρωταγωνιστούν ο Asa Butterfield του Sex Education, η Brienne of Tarth του Game of Thrones, Gwendoline Christie, αλλά και η σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου Ariane Labed. Η ταινία έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και «διαδραματίζεται σε έναν χώρο φιλοξενίας για καλλιτέχνες, με υπεύθυνο έναν πρωτοκλασάτο ωραιολάτρη, ο οποίος έχει καλέσει για έναν μήνα μια γαστρονομική κολεκτίβα για την παρουσίαση της πρακτικής... ηχητικού catering».

 

Και κλείνουμε με μία είδηση από τον χώρο του βιβλίου: Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη ανακηρύχθηκε το 2023 από το υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της συγγραφέως. Μεταξύ των κεντρικών δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των εορτασμών, το ΥΠΠΟΑ προγραμματίζει την κυκλοφορία αφιερωματικού τόμου, μεγάλη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη στο τέλος Φεβρουαρίου, καθώς και σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Άλκη Ζέη θα τιμηθεί, επίσης, στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια (6-9 Μαρτίου 2023), όπου η Ελλάδα θα συμμετέχει ως «τιμώμενη αγορά».

alki-zei

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured