Άρης Καζακόπουλος

Ο δίσκος της εβδομάδας

Weyes Blood – Front Row Seat To Earth

Ακούγοντας το θαυμάσιο τραγούδισμα της Natalie Mering, μια σειρά από εμβληματικές γυναικείες φωνές παρελαύνει μπροστά στα μάτια σου, η οποία ξεκινάει από τη Dusty Springfield, τη Nico και την Joni Mitchell και φτάνει μέχρι τη Feist. Στον τρίτο της αυτόν δίσκο, το γράψιμό της έχει απογειωθεί και για πρώτη φορά η υπέροχη φωνή της βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να λάμψει πραγματικά.

Τα 9 καινούρια κομμάτια της Natalie Mering υπερβαίνουν την αναλωσιμότητα των καιρών μας διότι, πέρα από την ηχητική τους κομψότητα, επενδύουν σε στιβαρές μελωδίες. Μελωδίες από εκείνες που χαράσσονται στον νου και που, χάρη στην εκφραστικότητα των ερμηνειών της, αποκτούν και συναισθηματικό εκτόπισμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, φλερτάρουν και με τη σπουδαιότητα.

Και για να προλάβουμε τυχόν ενστάσεις, η αναβιωτική λογική του Front Row Seat To Earth αναμφίβολα του προσδίδει έναν ετερόφωτο χαρακτήρα. Η ρετρολαγνεία της Mering δεν προσφέρει στη μουσική του 2016 την ώθηση που έχει ανάγκη για να ανακαλύψει νέους κώδικες και πλατφόρμες έκφρασης. Αν είναι, όμως, οι αντανακλάσεις του παρελθόντος να φτάνουν τέτοια ύψη κάλλους, χαλάλι.

{youtube}X_UKDPR7k_E{/youtube}

Ακούστε επίσης

D.R.A.M. – Big Baby D.R.A.M.

O D.R.A.M. έγινε γνωστός το 2015 με το single “Cha Cha”, το οποίο ήταν ξεκάθαρα η βασική έμπνευση πίσω από το “Hotline Bling” του Drake (κάποιος κακοπροαίρετος θα έκανε λόγο για αντιγραφή…). Το ολόφρεσκο ντεμπούτο του ξεχειλίζει από χιούμορ και ζωτικότητα, είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό άκουσμα, ενώ δεν λείπουν και ορισμένα έξοχα tracks. Πάνω απ’ όλα, όμως, η στήλη παρουσιάζει το Big Baby D.R.A.M. ως ένα ντεμπούτο που σηματοδοτεί την άφιξη ενός νέου ράπερ με τύπο και προσωπικότητα. Κι αν σας φαίνεται πολύ ελαφρύ, δεν χορτάσατε σοβαρότητα ακόμα;

{youtube}h6dGAf3FlSQ{/youtube}

American Football – American Football (LP2)

Το ντεμπούτο της αμερικανικής emo μπάντας κυκλοφόρησε το 1999 και σταδιακά απέκτησε το στάτους ενός πραγματικού underground classic, καθώς το είδος έμπαινε σε διαφορετική, εμπορική τροχιά με την έλευση της νέας δεκαετίας. 17 χρόνια αργότερα, ο δεύτερος δίσκος των American Football μένει πιστός σε εκείνον τον ήχο και παραμένει στο ίδιο πνεύμα, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Φτωχότερος σε υλικό, αλλά με το κούτελό του καθαρό.

{youtube}x4G4sm6RCDU{/youtube}

Hope Sandoval & The Warm Inventions – Until the Hunter

Τρίτη κυκλοφορία από τη σύμπραξη της Hope Sandoval (φωνή των Mazzy Star) και του Colm Ó Cíosóig (drummer των My Bloody Valentine). Μια βελούδινη υπέρθεση folk, rock και pop στοιχείων, ήπια και κατευναστική, η οποία φέρεται με περισσή ευγένεια στο τύμπανο του ακροατή που θα αφιερώσει 59 λεπτά της ώρας για να αφοσιωθεί σε έναν δίσκο στους χαλεπούς καιρούς μας. Αναίμακτο μεν, πανέμορφο δε.

{youtube}4hW9VfXwkA4{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured