Άρης Καζακόπουλος

Ο δίσκος της εβδομάδας

Leonard Cohen – You Want It Darker

Βιαστήκαμε να προβούμε σε επικήδειους και νεκρολογίες εμείς οι της κριτικής κοινότητας το 2012, όταν ο αγαπημένος Leonard Cohen κυκλοφόρησε το πολύ καλό Old Ideas, έπειτα από 8 χρόνια δισκογραφικής νηνεμίας. Κι όμως, ο θρυλικός τραγουδοποιός επανήλθε το 2014 με το ισάξιο Popular Problems και συνεχίζει ακόμη και σήμερα, με έναν νέο δίσκο που ξεπερνάει και τους δύο.

Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο στο You Want It Darker, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο. Εκείνο που δεν είναι αναμενόμενο από έναν 82χρονο μουσικό, είναι να γεμίσει έναν δίσκο με μόνο αξιόλογα κομμάτια. Η περιεκτικότητά του σε καλό υλικό είναι εντυπωσιακή –εκεί δε που βάζει το χεράκι του ο Patrick Leonard στο songwriting, έχουν προκύψει μικρά θαύματα. Κομμάτια σαν τα “You Want It Darker”, “Travelling Light” και “It Seemed The Better Way”  μπορούν άνετα να βρουν θέση σε ένα best of μιας συναρπαστικής καριέρας 50 χρόνων (το γεγονός ότι οι επισκέψεις του Cohen στη δισκογραφία δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα τακτικές, δεν ακυρώνει το ογκώδες του πράγματος).

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι θα μας χαρίσει πολλούς ακόμα δίσκους ο σπουδαίος Leonard Cohen. Κι ας ψελλίζει με τη βραχνιασμένη του φωνή «I am ready my Lord» στο εναρκτήριο κομμάτι…

{youtube}YD6fvzGIBfQ{/youtube}

Ακούστε επίσης

NxWorries – Yes Lawd!

Φέτος είναι η χρονιά του. Έπειτα από την κυκλοφορία του Malibu τον Ιανουάριο (το οποίο θα εμφανιστεί σε όλες σχεδόν τις αμερικάνικες λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς τον Δεκέμβριο), ο Anderson .Paak συνεργάζεται τώρα με τον παραγωγό Knxwledge σε αυτό το επίσης πολύ ενδιαφέρον hip hop project (που επίσης μυρίζει soul από χιλιόμετρα). Οι δύο δίσκοι δεν απέχουν πολύ σε ποιότητα –και αυτό λέει πολλά.

{youtube}zNTNbNtft9g{/youtube}

The Radio Dept. – Running Out Of Love

Το τέταρτο άλμπουμ των Σουηδών καθυστέρησε εξ αιτίας μιας νομικής διαμάχης με την εταιρεία τους, όμως οπωσδήποτε αποζημιώνει για την αναμονή. Γέρνοντας πότε προς την indie pop, πότε προς τη dream pop και πότε προς τον ηλεκτρονικό ήχο, το συγκρότημα καταφέρνει να διατηρήσει τη σταθερά της συναισθηματικής εγγύτητας, σε ειρωνική αντιδιαστολή με τον τίτλο του άλμπουμ.

{youtube}kGlUvmrUXYY{/youtube}

The Lemon Twigs – Do Hollywood

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι οι Lemon Twigs φύτρωσαν εκεί όπου έφτυσαν ο David Bowie και οι Supertramp –και δεν θα έχει μεγάλο άδικο. Στις καλές τους όμως στιγμές σε αυτό εδώ το ντεμπούτο, οι Νεοϋορκέζοι αναβιώνουν όμορφα το early 1970s glam/progressive pop ύφος.

{youtube}xQ4nqnVOfMo{/youtube}

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Featured