Το προχθεσινό email του συνιδρυτή της “σωτήριας” μέχρι σήμερα πλατφόρμας, ειδικά για το μέλλον όλων των ανεξάρτητων labels  και μουσικών του πλανήτη, αντιμετωπίστηκε με διστακτικότητα.  Ο Ethan Diamond έγραφε χαρακτηριστικά :

 

"Hi JUST GAZING,

I’m excited to announce that Bandcamp is joining Epic Games, who you may know as the makers of Fortnite and Unreal Engine, and champions for a fair and open Internet.

Bandcamp will keep operating as a standalone marketplace and music community, and I will continue to lead our team. The products and services you depend on aren’t going anywhere, we’ll continue to build Bandcamp around our artists-first revenue model (where artists net an average of 82% of every sale), you’ll still have the same control over how you offer your music, Bandcamp Fridays will continue as planned, and the Daily will keep highlighting the perse, amazing music on the site. However, behind the scenes we’re working with Epic to expand internationally and push development forward across Bandcamp, from basics like our album pages, mobile apps, merch tools, payment system, and search and discovery features, to newer initiatives like our vinyl pressing and live streaming services."

 

Σε περίπτωση που σας έχουν διαφύγει τα νέα, η Epic Games,  ιδιοκτήτρια εταιρεία παιχνιδιών όπως το Fortnite, είναι ο νέος συνιδιοκτήτης του Bandcamp, μιας πλατφόρμας -της τελευταίας ίσως- άρρηκτα συνδεδεμένης με την ανεξάρτητη μουσική σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από κακοήθειες περί ξεπουλήματος, μέχρι κάποιους που όντως βλέπουν θετικά την εξαγορά της από έναν ακόμη μεγαλύτερο οργανισμό (ακριβώς την εποχή που το κόστος παραγωγής βινυλίων έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά), το μόνο που μένει είναι να παρακολουθήσουμε πόσο καλά θα πάει αυτό

 

Προς τα παρόν πάντως, ακριβώς όπως είχε ανακοινωθεί από τον Ιανουάριο, αυτή η πρώτη Παρασκευή του Μαρτίου είναι όχι μόνο μια ιδανική αφορμή για να ψωνίσετε online δίσκους χωρίς να στερήσετε από τα labels και τους καλλιτέχνες ένα σύνηθες 25% που παρακρατά η πλατφόρμα για τις υπηρεσίες της, αλλά συγχρόνως και όσο περνά η ώρα και ξημερώνει Παρασκευή και στις άλλες γωνιές του πλανήτη, τόσο θα ξεφυτρώνουν κινήματα μουσικών και labels που “στήνουν” συλλογές ή θεματικές κυκλοφορίες προκειμένου να ενισχύσουν με τα digital έσοδα οργανισμούς που αυτές τις μέρες παρέχουν φροντίδα και βοήθεια στο λαό της Ουκρανίας. 

 

Με την απαραίτητη σημείωση ότι εδώ και σχεδόν 14 χρόνια το Bandcamp έχει υπάρξει το φως στην άκρη του τούνελ για όλους τους underground ήχους και τα ανεξάρτητα labels που τελευταία απλά υπομένουν τις λόξες των πολυεθνικών ,  ακολουθούν 4 περιπτώσεις κυκλοφοριών που ενισχύουν με το 100% των εσόδων οργανισμούς που προσφέρουν βοήθεια στην ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία και  άλλες τόσες περιπτώσεις κυκλοφοριών που αξίζει σε μία μέρα σαν και αυτή να υποστηρίξετε, γνωρίζοντας ότι το 82% των όσων πληρώσετε θα φτάσει άθικτο στα χέρια των δημιουργών ή των labels που έχουν επιμεληθεί τις εκδόσεις αν μιλάμε για αγορά φυσικών προϊόντων (κασέτες, CDs, βινύλιο, merch)

 

 

Support Ukraine

 

 

 

1. Phormix Records 

 

Λιγότερο προβεβλημένη στα εγχώρια μουσικά μέσα, αλλά άκρως επιδραστική σε παγκόσμιο επίπεδο για τον underground σκοτεινό ηλεκτρονικό ήχο η Phormix Records, μέλη της οποίας βρίσκονταν συχνά σε χώρες όπως Ρωσία και Ουκρανία για dj ή live set, δωρίζει όλα τα digital έσοδα της σημερινής ημέρας στον LGBTQ μη κρατικό Οργανισμό - Κοινότητα Insight της Ουκρανίας. 

 

 Bandcamp Phormix https://phormixrecords.bandcamp.com 

 

InsightNGO https://www.facebook.com/insight.ngo/  - https://www.instagram.com/insight_ngo/?hl=en

 

2. WHY PEOPLE WAR COMPILATION 

 

H πλατφόρμα, blog, label Whypeopledance από την Λιθουανία που επι χρόνια βρίσκεται στη σωστή πλευρά της χορευτικής μουσικής μόλις ανακοίνωσε την κυκλοφορία δύο συλλογών με τη συμμετοχή παραπάνω από 100 καλλιτεχνών που είναι όσο cool είναι οι Red Axes ή οι δικοί μας Anatolian Weapons και Modern Ruin. Τα έσοδα πάνε απευθείας στην εκστρατεία του Ερυθρού Σταυρού για την Ουκρανία.

 

https://redcross.org.ua/en/

 

 

https://whypeopledance.bandcamp.com/album/whypeoplewar-fundraiser-for-ukraine-vol-1

 

https://whypeopledance.bandcamp.com/album/whypeoplewar-fundraiser-for-ukraine-vol-2

 

3. Standard Deviation & Mystictrax present  РАЗОМ ЗА УКРАЇНУ / TOGETHER FOR UKRAINE

 

H Standard Deviation, βασική πλατφόρμα που συνέδεε το κοινό της πειραματικής μουσικής στην Ουκρανία με τον υπόλοιπο κόσμο, σε συνεργασία με το επίσης ηλεκτρονικό label Mystictrax παρουσιάζουν τη συλλογή "TOGETHER FOR UKRAINE” και με συνεισφορές 65 καλλιτεχνών από τον Terrence Fixmer μέχρι τον Bjarki και τον δικό μας Jay Glass Dubs, δίνουν την μουσική τους προκειμένου να συγκεντρωθούν έσοδα που διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα.

 

https://standard-deviation.bandcamp.com/album/together-for-ukraine

 

 

4. Legowelt , Nuke Watch, Skee Mask, Noda Pappa.

 

Όλοι οι παραπάνω είναι μόλις μερικοί από τους μουσικούς που σήμερα αξίζει να υποστηρίξετε ψηφιακά και μέσω του bandcamp προκειμένου τα έσοδα να διατεθούν σε οργανισμούς σχετικούς με τη βοήθεια στην Ουκρανία.

 

Ο θρυλικός πλέον ηλεκτρονικός παραγωγός Legowelt συγκέντρωσε 4.300 ευρώ πουλώντας τους νέους του πίνακες μέσα από το site του legowelt.org και όλα τα χρήματα τα διέθεσε στον οργανισμό Ukrainian Refugee Crisis.

 

H σημερινή νέα κυκλοφορία των ambient, kraut πειραματιστών Nuke Watch στο Λονδρέζικο label The Trilogy Tapes διαθέτει όλα τα ψηφιακά έσοδα, δηλαδή τα έσοδα μόνο από τις digital -όχι τις physical- πωλήσεις σε οργανισμούς ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία.

 

https://thetrilogytapes.bandcamp.com/album/nuke-watch

 

Το ίδιο ισχύει για το νέο μεγάλο όνομα της ηλεκτρονικής όπως την παρακολουθεί το Pitchfork. Ο Skee Mask κυκλοφόρησε χτες ένα “Α" album, τα ψηφιακά και δη Bandcamp έσοδα του οποίου θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια.

 

https://scntstlab.bandcamp.com/album/a

 

Τέλος, πίσω στην Αθήνα, ο Noda Pappa μόλις ανακοίνωση ότι επίσης θα διαθέσει όλα τα digital bandcamp έσοδα της ημέρας στον λογαριασμό που άνοιξε η National Bank Of Ukraine για Ανθρωπιστική βοήθεια.

 

https://nodapappa.bandcamp.com/releases

 

 

Και αν σας περισσέψει χρόνος και χρήμα, τσεκάρετε και αυτές τις 5 νέες κυκλοφορίες ανάλογου ύφους

 

 

1. Hun Hun - Y Bab Adoy (Lurid Music)

 

Στην ετικέτα του πρώην Αθηναίου tastemaker Alex Hobson, κυκλοφορούν δύο 28χρονοι δίδυμοι που μπορεί να είναι το μέλλον του Anatolian ήχου.

 

https://luridmusic.bandcamp.com/album/y-bab-ad-y

 

2. Silent Servant - Optimistic Decay (L.I.E.S. Records)

 

Ένας από τους νέους θρύλους του σκοτεινού dance ήχου επιστρέφει στο ακραίο labe της L.I.E.S.

 

https://liesrecords.bandcamp.com/album/optimistic-decay

 

3. David West - Jolly In The Bush (Tough Love)

 

Για κάποιο λόγο το ultra cool Λονδρέζικο label Tough Love έχει εστιάσει τελευταία στον τραχύ κιθαριστικό indie ήχο της Αυστραλίας. Παρόλα αυτά, το 4ο album του David West έχει δυνατές μελωδίες και ενδιαφέρουσα, δύσκολη να την περιγράψεις ενέργεια.

 

https://davidwestmusic.bandcamp.com/album/jolly-in-the-bush

 

4. Veslemes - Pigeon Post Knossos (Won Ton)

 

Επιτέλους, ένας από τους πολυαναμενόμενους εγχώριους ηλεκτρονικούς δίσκους είναι πλέον στην Αθήνα και από σήμερα τον ακούτε - υποστηρίζετε στο Bandcamp. Όταν ο electro Veslemes συνάντησε τη no wave δυάδα της Won Ton.

 

https://veslemes.bandcamp.com/album/veslemes-pigeon-post-knossos-wntn4

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured