Ακούγοντας αυτές τις χλιαρές μέρες του Ιουλίου ένα από τα πιο ιδιαίτερα albums του μεγάλου jazz drummer Chico Hamilton συνειδητοποιώ πόσο διαφορετικά άρχισαν να βλέπουν τα πράγματα οι μουσικοί την περίοδο από τα μέσα του 1970 έως και το 1980 - σαφώς και αναφέρομαι στο ''μαλάκωμα'' στον ήδη υπάρχοντα πιο σκληρό ήχο. Αυτό χρειάστηκε πολλά μέσα για να γίνει, με μια μεταμόρφωση της μουσικής σε πιο soulful ας πούμε και ένα από αυτά ήταν οι πιο στιλάτες μπασογραμμές που είχαν εισβάλει για τα καλά σε όλες τις εκφάνσεις της jazz σκηνής. Εδώ θα συναντήσεις πιο soul vocals, αυτά που αντικατέστησαν τα spiritual voices του παρελθόντος, φλάουτα, πιο ρυθμικά πλήκτρα και όταν πια μιλάμε για τα πιο smooth tracks θα φτάσουμε να μιλάμε για αισθαντικές bossa nova και το σύγχρονο balearic που μαστίζει στην μουσική απ' άκρη σ΄ άκρη. Για να μην μιλήσω για το περιβόητο AOR κίνημα που έχει αρκετά elements.

 

r-6452601-1419608894-4603

 

Θα είμαι ειλικρινής, το υπέροχο Peregrinations του 1975 με το άπιαστο εξώφυλλο στην Blue Note το παρατήρησα αφού είχα νιώσει βαθιά μέσα μου ένα από τα πιο όμορφα tracks στην ιστορία της μουσικής, το ''The Morning Side of Love'' που δεσπόζει αγέρωχο, δεύτερο στην πρώτη πλευρά. Αν σας αρέσουν οι 70s μποσσανόβες τότε μιλάμε για την πιο mellow, την πιο emotional driven bossa που έχετε ακούσει ποτέ. Απίστευτα τύμπανα, κιθάρες στο οκτάβες, φωνές πιο ζεστές και από τον ήλιο και αυτή η μπασογραμμή που μπορεί να σε στοιχειώσει και σε σημείο να χάσεις το μυαλό σου. Απορείτε με τα λεγόμενα μου? Don't. Αφήστε την μουσική να οδηγήσει, σχεδόν ποτέ δεν κάνει λάθος. Τούτη εδώ είναι ίσως μια από τις πιο καλοκαιρινές επιλογές υπό το θρυλικό label της Blue Note. Με ευχαριστείτε μετά, πρώτα βάλτε το στα αγαπημένα και μετά αμολήστε το στην πρώτη βόλτα.

 

No repress στο συγκεκριμένο αλλά εκδόσεις υπάρχουν αρκετές, από την πρώτη αμερικάνικη ως την γερμανική σε βινύλιο,  σε καλές τιμές.

Let the moody summer begin!

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured