Στην καρδιά του καλοκαιριού θα μιλάμε μόνο με νοήματα και καλές μουσικές επιλογές στο πικάπ. Κάπως έτσι θα βρούμε και πάλι τον δρόμο για να σώσουμε τον πολύτιμο χρόνο μας και την ψυχούλα μας μαζί. Σε αυτό το επεισόδιο του Diggin δεν θα βρείτε δροσερές μποσανόβες, ρέγκε και σαρδέλε και τα συναφή. Σκεφτείτε ότι βρίσκεστε κάπου δροσερά με θάλασσα κοντά και ενώ έχετε αφήσει το πνεύμα σας να ανέβει λίγο πιο ψηλά από το σώμα, το κινητό θα σας επαναφέρει και πάλι στην πραγματικότητα με alarm ήχους από την κόλαση - βλέπε sms από την Πολιτική Προστασία. 

r-15115112-1586870515-9211

 Κάπως έτσι νιώθω όταν βάζω στο πικάπ το υπέροχο Metamemoria του Coti K -από τα πρώτα κιόλας λεπτά με το εναρκτήριο "Piccolo Poema Urbano" που ακροβατεί από το γλυκό όνειρο στη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα. Το εν λόγω άλμπουμ προηγήθηκε του Lido Lato και ήρθε μετά το Lego. Και αυτό το αναφέρω γιατί ο Coti K έχει περάσει από πολλά ηλεκτρονικά κύματα στην πολυετή καριέρα του. Από το ποπ Lego  στο φανταστικά χαοτικό Metamemoria που οδήγησε στο φευγάτο Lido Lato  και έτσι όλα κάπως εξηγούνται. Μόλις φτάσεις στο "AHD" ο ήχος δίνει πάσα σε πιο dance καταστάσεις ενώ λίγο μετά το "Sine Shadows"  προσδίδει αρκετό μυστήριο στην ατμόσφαιρα. 

 

Αυτό είναι και το πιο ενδιαφέρον στοιχείο στη μουσική δράση του Coti K. Πάντα με γοήτευαν οι μουσικοί που μπορούσαν με τις συνθέσεις τους να σε κάνουν ατμοσφαιρικές βόλτες στις πόλεις και παράλληλα να βγάζουν αυτό το σκληρό αίσθημα της φυγής από αυτές, δημιουργώντας παράθυρα μέσω των tracks τους. Όλο αυτό το χαοτικό φάσμα συναισθημάτων υπάρχει σε αυτόν τον πολύ όμορφο δίσκο που κυκλοφόρησε από τη Same Difference Music σε βινύλιο για πρώτη φορά. Και σε αυτό το σημείο να κάνω έκκληση στα αδέρφια με τα labels να βγάλουν και κάποιο από τα προαναφερθέντα albums αφού έχουν κυκλοφορήσει μόνο σε cd.  Όλο το tracklist αυτού του εγχώριου αριστουργήματος κολλάει φανταστικά με τη μυστήρια συννεφιά που πιάνει κατά τόπους τα καλοκαίρια. Ακούτε!

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured