Όλα δείχνουν πως περάσαμε από τη Zώνη του Λυκόφωτος. Αν δεν ξέρετε τι είναι, μπορείτε να το γκουγκλάρετε άφοβα. Αφήσαμε την κοινωνική μας ζωή να πάει περίπατο και όσοι νιώσαμε δημιουργικοί, απλά ξεχειλίσαμε από ήρεμα συναισθήματα, σχεδόν μητρικά. Ξαναγαπήσαμε ό,τι πιο μελαγχολικό έχουμε στη δισκοθήκη μας, ό,τι πιο ζεστό έχουμε στην ντουλάπα μας. Κάναμε αφωνίες και γαργάρες με κρύο νερό. Περάσαμε 6 μήνες χωρίς πάρτυ, χωρίς αλκοόλ, χωρίς άναρχες νυχτερινές εξόδους από το σπίτι και χωρίς να απολογηθούμε σε κανέναν και τίποτα.

 

Κάπως έτσι δείχνει να πέρασε και ο αγαπημένος Παναγιώτης Πανταζής, δεινός κομιξάς, σκιτσογράφος και μουσικός εκεί που σταματάνε οι άλλοι. Τα βράδια άνοιγε τα σύνθια, ζέσταινε τα μικρόφωνα και άρχιζε να ζωγραφίζει ερωτοτροπίες στα εσωτερικά των σπιτιών, αλλά και το εξωτερικό κέλυφος της ιστορίας μετέπειτα. Μετά την πρώτη γλυκιά καραντίνα, κάπου μέσα στον Ιούλιο του 2020 κυκλοφόρησε ψηφιακά και σε χειροποίητες κασετούλες την πρώτη Φαντασμαγορία του και όλα έδειχναν νωπά και απόλυτα ειρηνικά για εκείνον και εμάς. Είχαμε ξεσυνηθίσει από όλο αυτό αλλά ήμασταν ευχαριστημένοι από την ξεκούραση που είχαμε απολαύσει.

 

Πάει μια εβδομάδα που η Φαντασμαγορία πολλαπλασιάστηκε και όχι αδίκως και έκανε χαμούλη στο «ιντερνέ». Το δεύτερο μέρος είναι εδώ, ενωμένο δυνατό. Περιέχει σκοτεινές synth wave και pop μελωδίες, old-school new wave τύμπανα, μπασογραμμές και διψασμένα φωνητικά που σε στοιχειώνουν από το πρώτο λεπτό. Ήρθε η ώρα να σηκωθούμε από τα κρεβάτια, να ντυθούμε καλά, να απλώσουμε την αισθητική μας στους τοίχους, να ερωτευτούμε ξανά και πάνω απ' όλα, να χορέψουμε. Όλα δείχνουν πως ο Αθηναίος Pan Pan βαρέθηκε τα indoor activities και μαζί του και εμείς. Είναι η ώρα να αρχίσουμε τον χορό ή τέλος πάντων, να αρχίσουμε να ζούμε.

 

«Τα παιδία θέλουν χορό, δωσ' τους κάτι».

 

«Τριάντα χρόνια νύστα, χτύπα με σαν ρεύμα στην πίστα, σε παρακαλώ».

 

Εδώ όλα σε προδιαθέτουν για να περάσεις ωραία. Η moody παραγωγή, οι μεσαίες συχνότητες που λείπουν, τα vocoders στην φωνή και τα 5 κορίτσια που συνοδεύουν τον Pan Pan στο μικρόφωνο: Nalyssa Green, Melentini, Katrinpi, Καλλιόπη Μητροπούλου και Nefeli Walking Undercover. 

 

Το Φαντασμαγορία Δύο είναι ο δίσκος της εποχής του και κυκλοφορεί ψηφιακά και σε κασέτα.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured