Ξύπνησα σε διαφορετική εβδομάδα. Έτσι, τουλάχιστον, θέλω να πιστεύω βαθιά μέσα μου. Θα το έχετε ξανακούσει κάπου αυτό το διάστημα, σίγουρα, αλλά οι μέρες τελειώνουν γρήγορα και αυτό είναι σε άμεση συνάρτηση με τη διαφορετική και αρκετά περιορισμένη καθημερινότητα που έχουμε στις πόλεις, λόγω της ιδιόρρυθμης κατάστασης. Και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται το πολυπόθητο καλοκαίρι που είναι η μόνη ελπίδα να βγούμε από αυτές τις ημέρες της Μαρμότας. Ήδη έχουν μεγαλώσει και αυτές σε λεπτά και κάπως αναθαρρήσαμε. 

Δε θα γκρινιάξω άλλο. Έχω όρεξη να ακούσω κάτι ενδιαφέρον από τις τις τελευταίες κυκλοφορίες και θα το κάνω. Να πω πως όλο αυτό το διάστημα που όλα τα πολιτιστικά είναι κολλημένα παγκοσμίως, οι δίσκοι και η κυκλοφορία τους μια χαρά καλπάζει. Σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει τον απαιτούμενο χρόνο να ασχοληθεί, μπορεί να αγοράσει πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και κατ' επέκταση, να φτιάξει κάπως τη διάθεσή του. Μέσα στην πληθώρα των νέων κυκλοφοριών, ξεχωρίζω αυτές τις ημέρες τον πολύχρωμο κατάλογο της Jazzaggression από τη Φινλανδία. Δισκογραφικό label που ασχολείται με νέα αλλά και παλαιότερη jazz. 

Πόσες φορές έχετε κολλήσει με ένα εξώφυλλο δίσκου; Πόσες άλλες με μια ιστορία από πίσω, αρκετά πικάντικη; Εδώ θα μιλήσουμε για το Mona Lisa του Christian Reim Sextet. Αυτό εδώ το πρότζεκτ ηχογραφήθηκε live στο Molde Jazz Festival της Νορβηγίας το 1973 από το διάσημο σεξτέτο του πιανίστα Christian Reim. Και ανακαλύφθηκε σχεδόν 40 χρόνια μετά σε μια σοφίτα εκεί. Το lp Mona Lisa, που «παίζει» με τον γνωστό πίνακα του da Vinci στο εξώφυλλο, κινείται εξαιρετικά από την post bop-modal και τη spiritual jazz στο psych, τη folk και πάλι πίσω. Ακόμα, λόγω της live ηχογράφησής του μεταφέρεται άρτια η ατμόσφαιρα του χώρου και τα vibes των παιχτών στα ηχεία μας. Για να μη μιλήσουμε για όλα τα μυστήρια που κρύβονται πίσω από τον πίνακα και ξημεροβραδιαστούμε μπροστά στον υπολογιστή...

Όσον αφορά τον κατάλογο της Jazzaggression τώρα, σε αυτόν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Επίσης, είναι ακόμη διαθέσιμος στα πιο πολλά δισκάδικα και οι τελικές τιμές των δίσκων είναι ενθαρρυντικές για άμεση αγορά. Μια απρόσμενη λιακάδα ξεπρόβαλε και σαν να έδωσε αλατοπίπερο σε άλλη μια χειμωνιάτικη εβδομάδα στην Αττική. Να που φτάσαμε να εκτιμάμε στο έπακρο τέτοια πράγματα στην καθημερινότητά μας. Με το μυστήριο βλέμμα της Mona Lisa στο background. Το ξαναβάζω από την αρχή. Δυναμώνω.

 

https://youtu.be/IjBevvWKMQw

 

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured