Έξω βρέχει. Και όταν η κατάσταση φτάνει σε επίπεδα καναπέ και απαραίτητα ποιοτικής απασχόλησης, το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να επισκεφτώ το δωμάτιο δίσκων και να κάνω diggin. Μιλάμε για esoteric ήχο, επιβάλλεται. Έτσι, πάντα το χέρι πάει σε αγαπημένους δίσκους που ηρεμούν την ψυχή και κάνουν τη μέρα, νύχτα.

Ένας από αυτούς τους δίσκους είναι και το καταπληκτικό African Skies του Phil Cohran και της οικογένειάς του. Πώς θα σας φαινόταν άμα σας έλεγα ότι μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, κάνοντας κατάληψη σε ένα ...πλανητάριο, έπαιξαν και ηχογράφησαν one-take, με εκπληκτικά αποτελέσματα; Ναι ξέρω, θα θέλατε να ήσασταν εκεί. Και 'γω το ίδιο θα ήθελα.

Αυτό το διαμάντι ηχογραφήθηκε το 1993 στο Adler Planetarium, στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών. Μπάσο και double bass, φλάουτο, κλαρινέτο, ukelele, κιθάρα και άρπα. Άρπα ρε φίλε μου, άρπα! Πόσο μάγκας πρέπει να είσαι να στρώνεις τόσο σωστά τις αισθαντικές νότες της άρπας πάνω στον ρυθμό; Πλαισιωμένα όλα με φωνητικά από άλλον θεό. Λοιπόν, καθότι ξεκίνησα αυτήν τη βόλτα με ηλεκτρονικά, πάντα θα με εντυπωσιάζουν οι organic παίχτες που ακολουθούν πιστά φόρμες σχεδόν ηλεκτρονικές.

Κρατάω το διάστημα στο πικάπ, ταξιδεύω ήδη και προτείνω να κλικάρετε στο ''White Nile''. Μάλλον ο ορισμός του cosmic. Αυτός εδώ είναι ένας δίσκος που δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην εποχή του –έχει μόνο μία έκδοση στην Catcha Records το 2010, που δυστυχώς έχει φτάσει στον θεό. Ποτέ όμως μην απορήσετε, αν τον δείτε σε κάποιο ράφι. Πολύ πιθανό, αφού είναι σχεδόν νέα κυκλοφορία. Καναπέ και ακρόαση, λοιπόν· και άστο να βρέχει έξω.

{youtube}cdeK1Ca3c6U{/youtube}

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured