Μπορεί το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι να βρίθει μουσικών επιλογών μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, το live της χρονιάς διαφαίνεται ωστόσο από τώρα και είναι μάλιστα αυτό που θα ανοίξει ουσιαστικά την αθηναϊκή φεστιβαλική σεζόν. Ο λόγος φυσικά για τους εκρηκτικούς BadBadNotGood, που έρχονται φέτος στην Αθήνα για την κορύφωση των μουσικών εκδηλώσεων του αγαπημένου Athens Jazz στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και την 23η του διοργάνωση. Το πιο φρέσκο και σύγχρονο jazz trio από τον Καναδά έρχεται στην πρωτεύουσα με όρεξη για ακόμη μια εκρηκτική εμφάνιση για δυνατές συγκινήσεις. Ιδού λοιπόν και όλοι οι λόγοι που κάνουν το live τους άχαστο, με ολόκληρο το team του Avopolis να μην μπορεί να περιμένει.

Έχουν το πιο ιδιαίτερο μουσικό στυλ εκεί έξω

Οι BadBadNotGood σχηματίστηκαν το 2010, εναλλάσσοντας μεταξύ τριών και τεσσάρων μελών, προτού καταλήξουν στην τωρινή τους σύνθεση το 2015. Η μπάντα των ταλαντούχων Alexander Sowinski (τύμπανα), Chester Hansen (μπάσο) και Leland Whitty (κιθάρα και ξύλινα πνευστά), γνωρίστηκε στο jazz program του Humber College στο Τορόντο και σύντομα αποφάσισε να ξεπεράσει τα στενά όρια του είδους, αντλώντας στοιχεία από το hip hop και άλλα σύγχρονα είδη. Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός πραγματικά μοναδικού ήχου που κλείνει το μάτι στη Μαύρη Αμερική και κινείται ταυτόχρονα στα πλαίσια της jazz fusion, alt-jazz, nu jazz, jazz-funk, cinematic jazz και psychedelic jazz και ιεραρχώντας ψηλά τη σημασία του free improvisation πάνω σε όλα τα παραπάνω. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει επτά δίσκους και δεν βλέπουμε την ώρα να ακούσουμε ζωντανά το Mid Spiral EP που κυκλοφόρησε φέτος.

Ξέρουν τι θα πει δημιουργικό cover

My Bloody Valentine, James Blake, Earl Sweatshirt, Feist. You name it. Οι BadBadNotGood είναι υπεύθυνοι για μερικά από τα πιο δημιουργικά covers των τελευταίων ετών, μεταπηδώντας με ευκολία από είδος σε είδος και χαρίζοντας τη δική τους ξεχωριστή υπογραφή, μεταμορφώνοντας αγαπημένα μουσικά κομμάτια.

Είναι τοπ στον live αυτοσχεδιασμό

Οι BadBadNotGood είναι ένα από τα κορυφαία live acts του είδους τους, προσφέροντας ονειρεμένα jamming sessions για τους θεατές τους και περνώντας με χαρακτηριστική άνεση και δεξιοτεχνία από την smooth jazz, στο instrumental/alternative hip hop και την πειραματική electronica σε κάθε ένα από τα set τους. Κι αν δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάμε μπορείτε να δείτε το παρακάτω Tiny Desk Concert για το πάντα φιλόξενο NPR Music.

Έχουν συνεργαστεί με μερικά από τα κορυφαία ονόματα του σύγχρονου πενταγράμμου

Δεν είναι μόνο οι απολύτως δικές τους δουλειές που χαρακτηρίζονται ως εκρηκτικές, αλλά και αυτές με μερικούς από τους κορυφαίους διεθνείς παραγωγούς και καλλιτέχνες του σήμερα, όπως οι Kendrick Lamar, Kanye West, Tyler – The Creator, Floating Points, Ghostface Killah, Turnstile, Charlotte Day Wilson και Little Simz, που καθιστούν τους BadBadNotGood σε ένα από τα σπουδαιότερα και πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής εκεί έξω. Οι ίδιοι μάλιστα πρόλαβαν να συνεργαστούν και με τον τεράστιο MF DOOM κι αυτό κι αν είναι ζηλευτό κομμάτι του βιογραφικού τους...

Θα μοιραστούν την σκηνή με τους Kepler is Free 

Τη βραδιά των Badbadnotgood θα ανοίξουν οι «δικοί μας» Kepler is Free, μυώντας μας στον soul-jazz και εναλλακτικό hip-hop ήχο τους που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Έχοντας κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2023 το Second Light από τη Veego Records, τον δεύτερο δηλαδή δίσκο τους, θα μας παρουσιάσουν κομμάτια αυτού αλλά και ακόμα περισσότερες συνθέσεις τους, ζεσταίνοντάς μας με τον καλύτερο πιθανό τρόπο και δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν τους γνωρίζουν να κολλήσουν με τις δουλειές τους.

Οι Badbadnotgood θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, ως θριαμβευτικό κλείσιμο του 23ου Athens Jazz. Προμηθευθείτε τα εισιτήριά σας εδώ.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured