Οι Nothing But Thieves έχουν χαράξει την δική τους διαδρομή στο σύγχρονο μουσικό χάρτη. Γνωστοί για τις σαρωτικές live εμφανίσεις τους, αναμεμειγνύοουν τον στιβαρό τους ήχο με πιασάρικους πειραματισμούς και συναισθηματικά φορτισμένους στίχους και φωνητικά, παρουσιάζοντας συνολικά ένα ακαταμάχητα γοητευτικό αποτέλεσμα.

Οι Βρετανοί καταφθάνουν στη χώρα μας για μια διπλή sold-out εμφάνιση κι εμείς ξεχωρίζουμε δέκα κομμάτια που χαρακτηρίζουν τον ηχητικό πυρήνα του γκρουπ και που οφείλει να ξέρει ένα πιστός fan.

10. Love Like Animals

Αυτό το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο δεύτερο άλμπουμ τους, Broken Machine, που κυκλοφόρησε το 2017. Γρήγορο, εμποτισμένο με θυελλώδη ενέργεια, κριτικάρει τα μέσα και το πολιτικό κλίμα της εποχής. Οι στίχοι ξεπροβάλλουν σαρκαστικοί και θυμωμένοι, καθώς ο Conor δηλώνει ότι προτιμά να ζήσει σαν ζώο παρά να είναι μέρος μιας διεφθαρμένης κοινωνίας. H σύνθεση ανά σημεία φέρνει σε rap και το ρεφραίν ξετυλίγεται χαοτικό και θορυβώδες.

9. Ιs Everybody Going Crazy?

Ένα απ’ τα highlights του Moral Panic, που κυκλοφόρησε το 2020. Σκοτεινό και κυκλοθυμικό, αντανακλά το άγχος και τη σύγχυση της ζωής σε έναν κόσμο που φαίνεται να καταρρέει. Έχει ένα space-rock vibe, με παραμορφωμένες κιθάρες και synths που δημιουργούν μια ζοφερή ατμόσφαιρα. Οι στίχοι αμφισβητούν τη λογική και την ηθική της ανθρωπότητας, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ίσως όλοι να τρελαίνονται. Σας θυμίζει μήπως τίποτα απ’ το σήμερα;

8. Trip Switch

Ένα απ’ τα πιο παλιά τους, που τους βοήθησε να κερδίσουν την προσοχή και την αναγνώριση. Αναμειγνύει στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής και hip-hop κι αφορά τη χειραγώγηση και την εξαπάτηση των ΜΜΕ και της κυβέρνησης, καθώς προσπαθούν να ελέγξουν τις μάζες με ψέματα και προπαγάνδα. Διέπεται από ένα πιασάρικο hook, έντονο γκρουβάρισμα κι ένα έξυπνο παιχνίδι λέξεων.

7. This Feels Like The End

Ένα από τα πιο δυνατά και έντονα τραγούδια του Moral Panic. Πραγματεύεται την υπαρξιακή κρίση και τον φόβο του τέλους του κόσμου. Στιβαρά riffs, ένα άγριο ρεφρέν και ένα δραματικό outro, καλλιεργώντας την απαραίτητη δόση μελοδράματος κι απελπισίας.

6. Broken Machine

Tο oμώνυμο κομμάτι, του δεύτερου άλμπουμ τους. Με indie rock ταυτότητα, εξερευνά το θέμα της ψυχικής υγείας και της αυτοκαταστροφής. Ο Conor εδώ, συγκρίνει τον εαυτό του με ένα χαλασμένο μηχάνημα που πρέπει να επισκευαστεί ή να αντικατασταθεί. Μια συναρπαστική σύνθεση, με παθιασμένα φωνητικά κι ένα εκρηκτικό ρεφρέν, που καταφέρνει να το κάνει να μην ακούγεται επαναλαμβανόμενο και μονότονο.

5. Itch

Εδώ θα ακούσεις μια funk/soul προσέγγιση, θα ταυτιστείς με την ακαταμάχητη έλξη και την εμμονή που μπορείς να νιώσεις για ένα πρόσωπο. Φανκίλα, εκπληκτικό φαλτσέτο, και ταυτόχρονα cheesy στίχους.

4. Impossible

Mια απαλή και συναισθηματική μπαλάντα που διηγείται πως είναι να παλεύεις να αφήσεις κάποιον που σε άφησε, ενώ ξέρεις ότι είναι αδύνατο να τον έχεις πίσω. Μια όμορφη μελωδία, με εγκάρδια φωνητική απόδοση και μια κορύφωση στα ύψη, αφήνοντας ωστόσο μια αίσθηση γενικού και κλισέ. Κρατάμε ότι με αυτό το κομμάτι, πραγματικά «ξεχύνεις» τα εσώψυχά σου, προσφέροντας τις ενδότερες σκέψεις σου προς πλήρη εκμετάλλευση.

3. Αmsterdam

Ένα απ’ τα αγαπημένα μου, γι’ αυτό και κερδίζει επάξια μια θέση, στα top 3. Είναι άλλωσρε κι απ’ τα πιο δημοφιλή τους, αφού έχει κατακτήσει τη No1 θέση στο chart Alternative Songs του αμερικανικού Billboard. Σκληρό, alternative rock με διάχυτη ενέργεια. Φλερτάρει με την απόδραση από μια τοξική σχέση και την εύρεση της ελευθερίας σε μια νέα πόλη. Εκφράζει απογοήτευση και την αγανάκτησή του προς τους/τις πρώην. Πιασάρικα riffs, συμπαγές ρεφραίν και μια δυναμική γέφυρα που συντελούν στην ανάδειξή αυτού του track ως ένα απ’ τα καλύτερά τους. Άλλωστε, δεν πρόκειται να δεις, κανέναν να κάθεται ήσυχος όταν το παίζουν live.

2. Sorry

Ένα από τα πιο επιτυχημένα και αναγνωρισμένα τραγούδια τους, που αναμφίβολα θα ακούσεις σε κάθε τους σχεδόν live εμφάνιση. Μια μπαλάντα που αναδεικνύει την ευελιξία και την ωριμότητά τους. Ηθικό δίδαγμα του κομματιού: να μάθεις να ζητάς συγγνώμη από κάποιον που πλήγωσες και να επιζητάς συγχώρεση. Μια όμορφη εισαγωγή στο πιάνο, ένα ρεφρέν στα ύψη και ένα επικό σόλο κιθάρας, το κάνουν να ξεχωρίζει στ’ αυτιά μας.

1. Soda

Ένα απ’ τα καλύτερα και πιο φρέσκα τραγούδια τους. Indie pop track που πειραματίζεται με διαφορετικούς ήχους και στυλ. Εξιστορεί τον εθισμό και την εξάρτηση, μέσα από πιασάρικα synths, ένα γλυκό ρεφραίν και μια παιχνιδιάρικη γέφυρα, δίνοντας μια αίσθηση συνθετικής καινοτομίας και πρωτοτυπίας στο ηχόχρωμα του γκρουπ.

 

Οι Nothing But Thieves εμφανίζονται την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Απριλίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, στα πλαίσια του Jameson Connects. Και οι δύο συναυλίες είναι sold out.

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured