Θεός σχωρέστην τη λίστα σου με τα καλύτερα του 2023. Μέχρι κι εσύ θα την ξεχάσεις όπου να‘ναι, πόσο μάλλον οι άλλοι. Το 2024 είναι εδώ και ένας καινούργιος μαραθώνιος ξεκινάει με νέους δίσκους (πολυαναμενόμενους και μη), παλιούς δίσκους που θα ξανακυκλοφορήσουν, νέα σχήματα που κάνουν το ντεμπούτο τους και παλιά που συνεχίζουν ή επανασυνδέονται. The show must go on που θα ‘λεγαν και οι Queen.

Και όλες αυτές οι νέες κυκλοφορίες για να καταλήξουμε -σε 366 ημέρες- στη λίστα με «τα καλύτερα του 2024». Έχουμε καιρό για αυτό θα μου πεις, όμως το παιχνίδι της pop κουλτούρας με τις λίστες είναι ατέρμονο, κάτι σαν τον Σίσυφο ένα πράμα κι απ’ την άλλη ο καιρός πιά κυλάει αστραπιαία. Γι’ αυτό άρχισε να σημειώνεις...

Όχι πως έχω και το κληρονομικό χάρισμα αλλά δεν βλέπω και καμιά μεγάλη έκπληξη για το 2024, απ’ την άλλη, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...

Με το που θα εορτάσουμε τα Θεοφάνεια (βοήθεια μας) και τα σχολεία θα ανοίξουν ξανά (sorry παίδες που σας το θύμισα), τα χριστουγεννιάτικα στολίδια θα υποσταλούν και οι γλυκόπικρες αναμνήσεις των γιορτών θα γίνουν όντως αναμνήσεις (βάλε και την ετήσια δοκιμασία με τη γαλοπούλα – μα ποιος τρώει γαλοπούλα και φχαριστιέται;) οι πρώτοι νέοι δίσκοι του 2024 θα είναι ήδη στα δισκάδικα (λέμε τώρα…)

Μετά από 5 χρόνια η Marika Hackman επιστρέφει στη δισκογραφία με το Big Sigh που όπως λέει η ίδια την παίδεψε πολύ, όπως και η πολυγραφότατη Kali Uchis με το Orquideas γιατί πως θα ξεκινήσει η χρονιά αν δεν έχουμε κάτι λατινοαμερικάνικο στην pop δισκογραφία;

Καθώς οι ιώσεις είναι στο φόρτε της  οι The Vaccines δράττονται της ευκαιρίας να επανεμφανιστούν με το Pick-Up Full of Pink Carnations ενώ η rock επέλαση συνεχίζεται με τους παλαίμαχους Green Day (φυσικά και υπάρχουν ακόμη, τι ερώτηση είναι αυτή;) αλλά και τις Sleater-Kinney (ωραίο εξώφυλλο κορίτσια).

Η Anna Calvi μας θυμίζει το νταραβέρι της με το soundtrack του Peaky Blinders και ο Ty Segall δίνει σταθερά το παρόν κουδουνίζοντας Tree Bells.

Οι Future Islands ρίχνουν τα ζάρια ξανά με το People Who Aren’t There Anymore προσδοκώντας μια καλύτερη τύχη, ο Gruff Rhys είναι πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη από την εποχή των Super Furry Animals, ενώ με έναν Wall of Eyes μας κοιτάζουν επίμονα οι «ολίγον από Radiohead» The Smile.

Την σκληρή δοκιμασία του πάντα κρίσιμου 2ου άλμπουμ θα περάσει η αξιοπρόσεκτη Katy Kirby με το Blue Raspberry, ενώ η Brittany Howard που την έχει περάσει αυτή τη δοκιμασία (και με τους Alabama Shakes), αναρωτιέται What Now.

Τι κι αν είναι παλαίμαχος πιά ο J Mascis; Έχει κι αυτός ερωτήματα να θέσει με το What Do We Do Now, άσε που κανείς μας δεν έχει την απάντηση σε αυτό.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του χειμώνα, τα ερωτήματα συνεχίζουν να πέφτουν βροχή What Happened to the Beach? αναρωτιέται ο Declan McKenna (αν ξέρει κάποιος τι συνέβη ας μιλήσει τώρα), ενώ και ο πολλά υποσχόμενος Helado Negro είναι έτοιμος να περάσει την δοκιμασία του 2ου δίσκου με το Phasor.

Τι; Καινούργιος δίσκος από τους Sonic Youth; Δεν διαλύθηκαν;

Μην ταράζεσαι… Ένα ανεπίσημο bootleg του ένδοξου παρελθόντος γίνεται τώρα επίσημη κυκλοφορία. Τίτλος Walls Have Ears (τι παίζει το 2024 με τους τοίχους; Πιο πάνω είχαμε «τοίχο με μάτια», τώρα «τοίχο με αυτιά», σημαίνει κάτι αυτό;).

Το indie/alternative δεν «πουλάει» πια, λένε οι έμποροι, οι γκρινιάρηδες και οι εταιρίες. Who cares… Και Grandaddy έχουμε και Idles έχουμε και Laura Jane Grace έχουμε που και αυτή θα δοκιμαστεί με το 2ο άλμπουμ Hole in My Head και MGMT θα έχουμε φρεσκότατους (κι αυτοί με ωραίο εξώφυλλο) και Real Estate που φτάνουν αισίως στο 6ο τους άλμπουμ. Θα έχουμε επίσης και Hurray for the Riff Raff (που δεν καταλαβαίνω γιατί παραμένει ακόμη τόσο «άγνωστη») με το The Past Is Still Alive, ακόμη και οι High Llamas ξύπνησαν απ’ τον λήθαργο για χάρη σου, από κοντά και οι Libertines που επανακάμπτουν για να πειστείς. Κι αν ακόμη είσαι σκεπτικός με όλα αυτά, ρίχνω στο τραπέζι και το βαρύ χαρτί, τους Jesus and Mary Chain που επιστρέφουν επιτέλους (τα βρήκαν τα αδέρφια) με το Glasgow Eyes.

Επειδή τον καλέσαμε να κάνει εδώ διακοπές το καλοκαίρι, σκέφτηκε πως δεν είναι σωστό να ‘ρθει στην Ελλαδάρα με την παλιατζούρα και γι’ αυτό ο Lenny Kravitz θα έχει στις βαλίτσες του ένα καινούργιο παιχνίδι που θα αναβοσβήνει Blue Electric Light, ενώ και ο Morrissey θα δει επιτέλους το παροπλισμένο του Bonfire Of Teenagers να κυκλοφορεί(;).

Βάλε ακόμη στη λίστα και: Alkaline Trio, Kula Shaker,  Chelsea Wolfe, Chromeo, Paloma Faith, Nadine Shah, Everything Everything, Kaiser Chiefs, Ed Harcourt και να που φτάσαμε ως την άνοιξη. Για πιο μετά, βλέπουμε πάλι…

Και πως θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η λίστα με τις -καθ’ οδόν- κυκλοφορίες του 2024 αν δεν περιλάμβανε (όπως άλλωστε και αυτές του 2022 και του 2023) την πιθανότητα να βγουν επιτέλους οι δίσκοι του Zack de la Rocha και των My Bloody Valentine.

Άντε και καλή τύχη μάγκες με το 2024!

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured