Τα eclectic dj sets πολλοί και πολλά αγάπησαν λίγοι όμως κατάφεραν να υποστηρίξουν με τρόπο που να δικαιώνει τον χαρακτηρισμό τους ως τέτοια – το Elena Colombi πάντως είναι ένα από αυτά. Τα dj sets του παίζουν με τα είδη και τα υπο-είδη, τις αναφορές και τις επιρροές με ψιλοβελονιά αισθητικής και σπάνιο συναισθηματικό βάθος, παίζοντας σε αυτό το βάθος με το φως και τη σκιά, το σώμα και το μυαλό των ακροατών.

Γυρίζοντας τον κόσμο από νεαρή ηλικία, λόγω οικογενειακών συνθηκών, αξιοποίησε αργότερα την κουλτούρα του νομαδισμού στη μουσική, στις επιλογές και στο στιλ του, τα οποία σε κάθε περίπτωση διαμόρφωσε στα στέρεα θεμέλια των βάσεων της στη θεωρία της αισθητικής, στη λογοτεχνία και στη μόδα. Ασκούμενο συνεχώς σε υψηλού επιπέδου blends και παντρέματα, τα οποία θα εξαργύρωνε αργότερα, ιδίως στα shows του στο NTS, στο οποίο παραμένει resident μέχρι και σήμερα.

Ξεκινώντας την καριέρα του ως promoter, παίζοντας το ίδιο στα πάρτι που διοργάνωνε, μεταξύ άλλων και για οικονομικούς λόγους, κατάφερε να χτίσει γρήγορα το όνομα ενός πραγματικού forward – thinker και να κερδίσει μια υπολογίσιμη θέση αναγνώρισης και επιρροής στην ηλεκτρονική σκηνή του Λονδίνου όπου διατηρούσε μέχρι πρόσφατα και τη βάση του – την οποία φαίνεται να έχει μεταφέρει τελευταία στο  Άμστερνταμ.

Elena Colombi

Το 2019 ήρθε η ώρα και για τη δικιά του τολμηρή όνομα και πράγμα ετικέτα όπως περήφανα δηλώνει η ιταλική ρίζα του ονόματός της. Η Osàre! Editions φιλοδοξεί να κάνειπράξη και για άλλους και άλλες DJs και παραγωγούς το DJing όραμα ελευθερίας του Elena Colombi, προωθώντας acts και καλλιτέχνες που δίνουν έμφαση στον ελεύθερο πειραματισμό μακριά από κάθε είδους «στρατευμένους» περιορισμούς – χρονικούς, τοπικούς, αισθητικούς, μουσικούς.

Κι όταν δεν ασχολείται με τη σχετικά νέα του αποστολή στην Osàre! το Elena Colombi συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Να αναμιγνύει techno με jungle πολυρυθμίες, darkwave με κοσμική ψυχεδέλεια, post punk και βιομηχανικό θόρυβο και όλα αυτά με ένα αβίαστο, ανεπιτήδευτο flow – master του coolness που ρέει στο ιερό δισκοπότηρο της DJ πιάτσας. Είτε παίζει στο Dekmantel είτε επιλέγει μουσικές για κάποιo event της Tate, είτε επιμελείται μια βραδιά στο φημισμένο Drugstore στο Βελιγράδι, είτε φτιάχνει μια μίξη για το Crack Magazine, είτε μεταδίδει στο NTS είτε στο Beats In Space το Elena Colombi δίνει πάντα αυτό που ξέρει να δίνει. Τον ελεύθερο ήχο του μέλλοντος όπου όλα χωράνε αρκεί να εξυπηρετούν την τελική χρυσή ισορροπία.

 

Ένα τεράστιο πάρτυ έρχεται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Ωδείο Αθηνών με ένα 5ώρο dj set-δυναμίτη από τους Red Axes, στο πλαίσιο των EDEN partιes. Μαζί τους οι Elena Colombi και Odile Nyx. Περισσότερα εδώ.

Διαβάστε επίσης: Red Axes: «Το remix στη Λένα Πλάτωνος ήταν σαν δώρο από τους Έλληνες θεούς»

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured