Οι Idles «μας το χρωστούσαν» από το 2020 (που ήταν να μας επισκεφθούν μαζί με τους National), το Plisskën αφουγκράστηκε την μεγάλη ζήτηση και έσπευσε να στήσει και δεύτερη ημέρα, το Θέατρο Βράχων παρουσιάστηκε ως ευκαιρία για μετα-θερινό φεστιβαλισμό. Έτσι προέκυψαν δύο σκηνές, δύο line-ups, δύο ξεχωριστές ημέρες με headliners τους IDLES και opening acts ένα μπουκέτο ιδιαίτερων, ασυμβίβαστων, ετερόκλητων, πολύχρωμων και queer καλλιτεχνών  που μας κάνουν να ανυπομονούμε ακόμα πιο πολύ για τις 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Αντίστροφη μέτρηση με μια σύντομη παρουσίαση όλων των ονομάτων που ανοίγουν τους IDLES τις δύο ημέρες του Plisskën (βεβαιωθείτε να τσεκάρετε τις ώρες εμφάνισης στο τέλος του κειμένου). 

 

Alice Glass

a

Εν ήμισυ των πάλαι ποτέ Crystal Castles, η Καναδή μουσικός έγινε γνωστή για την «φουτουριστική» χροιά της, την edgy persona της (on και off stage) και βέβαια για το σκάνδαλο  που ξέσπασε όταν αποχώρησε από το σχήμα το 2017, αφού πρώτα αποκάλυψε ότι ο πρώην bandmate της Ethan Kath την κακοποιούσε σεξουαλικά και ψυχολογικά για χρόνια. Η «επιθετική» electro της και τα high-pitched φωνητικά που εντοπίζονται στο debut album της PREY//IV, το οποίο κυκλοφόρησε το 2022, με πάσα βεβαιότητα θα «μιλήσουν» σε όσους κάποτε ένιωθαν με Crystal Castles αλλά και όσους παρακολουθούν φανατικά τα τελευταία χρόνια την μουσική πορεία της Grimes.

 

Grandmas House

g

Ανερχόμενο γυναικείο post-punk σχήμα με έδρα το Bristol, που αξίζει να ανακαλύψετε, αν είστε fans της σκηνής και δεν το έχει πιάσει ακόμα το ραντάρ σας. Αναμείνατε βιτριολικούς στίχους, πιασάρικα ριφάκια, spoken word αγανάκτηση, αναρχία. Απλά πατήστε play στο παρακάτω κομμάτι και φανταστείτε το live,  δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.

 

Ultra Sunn

ultra-sunn-plissken-2023

Coldwave electro δίδυμο από το Βέλγιο, ξέρετε, από αυτά που διαθέτουν ένα απροσδιόριστο μαγικό ξόρκι το οποίο σε ανεβάζει και σε ρίχνει ταυτόχρονα (βλέπε The Presets, Boy Harsher κτλ). Deep vocals, συναισθηματική electronica, «χορευτικοί, λαμπεροί, υπνωτικοί ύμνοι γύρω από την ισότητα των φίλων, την επιβεβλημένη κανονικότητα, την παρενόχληση στον δρόμο, την καταπολέμηση της αγχώδους διαταρραχής», όπως περιγράφουν οι ίδιοι τη  μουσική τους στο Last.fm. Μόλις ακουστούν οι στίχοι It’s you again / What do you want from me?  (από το "Keep Your Eyes Peeled") απογειωνόμαστε.

 

Mykki Blanco

mykki-blanco-plissken-2023

Μουσικός, performer, ποιητ@, rapper, queer icon και πολύπλευρη προσωπικότητα, ξεκίνησε την καριέρα τ@ γύρω στο 2010 ως τρανς γυναίκα, παίρνοντας το όνομά τ@ από το alter ego της Lil' Kim, Kimmy Blanco, στην πορεία έζησε τόσο ως άνδρας όσο και ως γυναίκα και εξακολουθεί να παίζει ανάμεσα στα δύιο (δεν συμπαθεί ωστόσο τον όρο drag). Μουσικά είναι εξίσου δύσκολο να τ@ κατηγοριοποιήσει κανείς, καθώς ο ήχος τ@ δεν εμπνέεται αποκλειστικά από την hip-hop, αλλά και την  punk, το κίνημα riot grrrrl, μέχρι και τον Marilyn Manson. Στον κατάλογο συνεργασιών τ@ εντοπίζει κανείς ονόματα όπως Blood Orange, Kanye West και Princess Nokia, ενώ στον (αναπάντεχα mellow) δίσκο τ@ με τίτλο Stay Close To Music (2022) συμμετέχουν επίσης η Anohni, o Devendra Banhart, ο Michael Stipe και ο Jónsi. Expect the unexpected.

 

Pillow Queens

pillow-queens-plissken-2023

Πρόσφατο πουλέν της Sub Pop με indie καταβολές και queer θεματικές, αυτή η κοριτσίστικη τετράδα από το Δουβλίνο φτιάχνει όχι punk pop αλλά "puppy pop", όπως λένε οι ίδιες, και σκαρφίζεται κομμάτια από αυτά που σου βγαίνει να βάζεις στη διαπασών και να τα τραγουδάς δυνατά, με μικρόφωνο μια βούρτσα.

 

Tempers

tempers-plissken-2023

Boy/girl synth-pop σχήμα από την Νέα Υόρκη με ροπή προς το darkwave και εικαστικές καλλιτεχνικές ανησυχίες επιστρέφει στην Αθήνα για να  μας κάνει να χορέψουμε με τα μάτια κλειστά. «Hey, δεν είναι ποτέ ωραίο να περιμένεις εκπλήξεις! » έλεγαν πέρσι τον χειμώνα στον Δημήτρη Μάστορη, πριν την εμφάνισή τους στη Death Disco. Λιγότερο από έναν χρόνο αργότερα, μας δίνουν ξανά ραντεβού στο θέατρο Βράχων, ευελπιστώντας, όπως αποκάλυψαν φέτος στην Τάνια Σκραπαλιώρη, να κατασκευάσουν έναν ιδιαίτερο χωροχρόνο, όπου μπορεί κανείς να νιώσει συναισθήματα που δεν νιώθει στην «κανονική ζωή του», μια συναισθηματική αρχιτεκτονική που σε τραβάει και σε υπνωτίζει. Sold.

 

MAZOHA

mazoha-plissken-2023

Μια μπάντα μόνος του ο Τζίμης Πολιούδης θα καταλάβει το Republic Stage του Θέατρου Βράχων και τις δύο ημέρες του φεστιβάλ, θα τραγουδήσει τις Φρίκες του, θα μιλήσει για τα πάντα και για Αρρενωτίποτα, θα τους Σκοτώσει Όλους και Μετανιώνει Ύστερα, θα μας θυμίσει πως είναι Ωραία να Πεθαίνουμε Παρέα (ναι, ναι, ναι), θα αποδείξει πως είναι ΠΡΤΘΛΤΣ.

 

Cakes Da Killa

cakes-da-killa-plissken-2023

Με βάση του πλέον την Atlanta, μετά από χρόνια τριβής με την νεοϋορκέζικη club σκηνή, o Cakes da Killa  συνεχίζει να τροφοδοτεί το κοινό με ένα ιδιαίτερο κράμα electronica, house και hip hop, παραμένοντας αναπολογητικά ο εαυτός του και ενδυναμώνοντας τη συζήτηση περί αποδοχής ΛΟΑΤΚΙ+ καλλιτεχνών στους κόλπους της hip hop & rap κοινότητας. Τελευταίο του drop το Svengali του 2022. 

 

Rhumba Club

rhumba-club-plissken-2023

Γεννήθηκε στο Jersey, ζει στο Λονδίνο και από πότε που απαρνήθηκε το πραγματικό του όνομα (Tom Falle) και βαφτίστηκε Rhumba Club η αγαπημένη του γλώσσα είναι η "retro-futuristic synth-pop". Έχοντας μεγαλώσει σε συντηρητικό περιβάλλον και διανύσει δύσκολο προσωπικό ταξίδι γύρω από την σεξουαλική του ταυτότητα, έβρισκε ανέκαθεν καταφύγιο στην ποπ των 70s και των 80s -και αυτή θα διακρίνετε στις απελευθερωτικές και ευφορικές μουσικές του, ένα "safe space"-αγκαλιά για όλ@.

 

plissken-idles-schedule

PLISSKËN presents IDLES
29 + 30 Σεπτεμβρίου 2023
Θέατρο Βράχων

29 Σεπτεμβρίου 2023

Main Stage
IDLES
ALICE GLASS
GRANDMAS HOUSE
ULTRA SUNN

Republic Stage
MAZOHA
CAKES DA KILLA
RHUMBA CLUB

30 Σεπτεμβρίου 2023

Main Stage
IDLES
MYKKI BLANCO
PILLOW QUEENS
TEMPERS

Republic Stage
MAZOHA
CAKES DA KILLA
RHUMBA CLUB

Δίκτυο προπώλησης:
Online: www.viva.gr/tickets/music/idles/
Τηλεφωνικά: 11876

Σημεία προπώλησης:
Public
Καταστήματα Wind
Viva Spot Τεχνόπολης

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured