Κορυφαίος καλλιτέχνης της street art και παγκοσμίου φήμης beatboxer, ο Αυστραλός Dub FX, κατά κόσμον Benjamin Stanford, ένας μαέστρος των μηχανημάτων, γνωστός και ως «ο μάγος του beat box», ξέρει πώς να στήνει ένα μουσικό υπερθέαμα, ένα εκρηκτικό και καθηλωτικό live γεμάτο από dubstep, drum & bass, hip hop και reggae όπως δεν τα έχουμε ακούσει ξανά. Με στίχους που παραμένουν άμεσοι και με κοινωνική συνείδηση, χωρίς να νοιάζεται αν αυτή η επιλογή είναι κόντρα στο «ρεύμα», με κομμάτια-δυναμίτες, όπως τα “Flow”, “No Rest For The Wicked”, “Love Someone”, αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα φαινόμενο στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Με αφορμή το πολυαναμενόμενο live του στο Arch Club-Live Stage την Κυριακή 18 Ιουνίου, του ζητήσαμε να βάλει τον εαυτό του σε μια διαδικασία ανασκόπησης/ενδοσκόπησης και να μας αποκαλύψει 10 highlights από τη ζωή και την καριέρα του. 

 

1. Το 2006, όταν εμφανίστηκα στους δρόμους του Μάντσεστερ, τότε ήταν που ανακάλυψα την ταυτότητά μου ως καλλιτέχνης.

2. Όταν το "Love Someone" βγήκε στο YouTube. Είχε τεράστια επίδραση στη ζωή μου. Από εκεί που έδινα συναυλίες στον δρόμο, βρέθηκα να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και να παίζω σε μεγάλα φεστιβάλ και clubs, και μάλιστα ως headliner.

3. Οι συνεργασίες μου. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με αρκετούς ταλαντούχους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των Ben Dowden, Stamina MC, Chali 2na, Pete Philly, Woodnote Talib Quali και Cade, μεταξύ άλλων.

4. Όλες οι φορές που έχω εμφανιστεί ως headliner σε μεγάλα μουσικά φεστιβάλ και έχω ζήσει από κοντά την ενέργεια και τον ενθουσιασμό χιλιάδων fans.

5. H πρώτη φορά που πειραματίστηκα με το live looping και συνειδητοποίησα το πόσες δυνατότητες έχει αν θέλει κάποιος να στήσει μια περίπλοκη μα συναρπαστική performance.

6. Είχα την τύχη να εμφανιστώ στα κεντρικά της Roland στην Ιαπωνία και είχα τη χαρά να γνωρίσω τον ιδρυτή της, Ikutaro Kakehashi. Κάποια στιγμή στην κουβέντα μας, μου είπε ότι ήμουν ο Jimi Hendrix του live looping.

7. Για 6 χρόνια της ζωής μου, κοιμόμουν σε ένα βαν, ενώ ταξίδευα σε όλη την Ευρώπη, δίνοντας παραστάσεις στους δρόμους διαφόρων πόλεων. Ήταν μια μεταμορφωτική εμπειρία που με βοήθησε να γίνω ο άνθρωπος που είμαι σήμερα.

dub-fx-budapest-street-show

8. Όλα τα μηνύματα που έχω λάβει από fans για το πώς η μουσική μου τους έχει εμπνεύσει και ενδυναμώσει στη ζωή τους.

9. Το ότι γνώρισα τη σύζυγό μου Sahida Apsara, η οποία είχε τεράστιο αντίκτυπο πάνω μου και βοήθησε τη μουσική μου να γίνει ακόμα καλύτερη.

10. Το 2019 είχα την ευκαιρία να εμφανιστώ στο Untold Festival. Προς έκπληξή μου, ανακάλυψα ότι ο ίδιος ο Robbie Williams ήταν στην πρώτη σειρά και απολάμβανε πολύ το performance. Μετά τo show, ήρθε να με συναντήσει. Ήταν αρκετά σουρεαλιστικό.

 

Ο Dub FX εμφανίζεται στο Arch Club-Live Stage την Κυριακή 18 Ιουνίου, συνοδεία του Mr. Woodnote με το μαγευτικό σαξόφωνό του. Τη συναυλία θα ανοίξουν ο Kill Emil μαζί με τους Twinsanity και ο Insom μαζί με τον Big Shine και τον Felipe MC. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

dub-fx-athens-poster-jpeg

 

Ακολούθησε το Avopolis Network στο Google News

 

Διαβάστε Ακόμα

Featured